آموزش طرز تهیه شربت کشمش


آموزش طرز تهیه شربت کشمش

آموزش طرز تهیه شربت کشمش

 مقدار چهار کیلو کشمش پاک کرده را با دقت در آب بشوئید و بعد آنرا در ظرفی لعابی بریزید و آبی که بر روی آن ریخته می شود باید صاف و زلال باشد مقدار آب در حدودی است که بقدر چهار انگشت روی کشمش بایستد. این ظرف را در زمستان مدت ۷۲ ساعت و در تابستان ۲۴ ساعت بحال خود بگذارید آب این کشمش اگر از آب باران باشد بسیار شایسته است و بعد محتویات این ظرف را در یک دیگ تمیزی بریزید (دیگ اگر مسی باشد باید سفید و تمیز باشد) و سپس روی آتش قرار دهید تا کشمش ها بپژد و باد کند سپس کشمش ها را می فشارید و شیره اش را پس از تصفیه دور از آتش میگذارید تا سرد شود.برای نوبت دوم مجدداً شیره را در دیگ ریخته روی آتش گذاشته و با حرارت ملایمی بجوشد و با همین حرارت انقدر بجوشد تا یک سومش بخار شده، سپس از روی آتش بردارید و مقدار چهارصد گرم عسل صاف شده از موم در آن بریزید و برای بار سوم روی آتش بهمان میزان حرارت دهید که بمیزان قبل از عسل مقدار آب کاهش یابد.برای معطر ساختن آن و هم از لحاظ تقویت بنیه می توانید ادویه های زیر را بآن اضافه نمائید، زنجبیل و زعفران از هر یک یک مثقال، میخک و دارچین و مصطکی و سنبل الطیب و کاسنی از هر یک نیم مثقال این مواد را کاملاً کوبیده و نرم نمایند و در پارچه نازکی بسته یا دوخته میان ظرف که شیره انگور میجوشد بیاندازند و با آن حال که شیره انگور در ظرف بآرامی میجوشد بهم بزنید و ... همچنان ادامه دهید که تا آب هایش بخار شود و حجم محتویات ظرف بمیزان اول  خود برسد سپس  از روی اتش بردارید و پس از سرد شدن در شیشه بریزید این شربت باید سه ماه در شیشه بماند تا ترکیبات ان کاملا با هم بیامیزد و نوبت بوشیدن ان فرا رسد  موقع نوشیدت هم با اب خالص مخلوط  و پس از صرف غذا  تا سه لیوان هم می توانید از آن بنوشند و هر دفعه تا ۲۴ ساعت با نشاط خواهید بود آثار این شربت در دردهای مزمن مثل نقرس و اختلال های دیگر بدن در درمان ناراحتی های عصبی و معدی و کبدی و درد طحال و معده قطعی است. و ممکن است پس از نوشیدن آن تشنگی حاصل شود اما باید مقدار مصرفی این آب نصف آن مقدار آب معمولی که می نوشید باشد (یعنی کم باشد). اگر بر اساس این برنامه رفتار شود از لذت خواب و خوراک و مقاربت و صحبت مزاج برخوردار خواهید بود. باید دانست که اصلاح و فساد بدن انسان به خوردنی ها و نوشیدنی هایش رابطه ای مستقیم دارد اگر خوردنی و نوشیدنی با موازین صحی منطبق باشد مزاج سالم و اگر منحرف باشد مزاج هم از صحت و سلامت منحرف خواهد شد  حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) در وصف شربت کشمش و فورمول تهیه آن شرایطی مقرر فرموده که کاملاً با اساس بهداشت منطبق و موافق است. این شرایط چه از نظر طب و چه از نظر بهداشت سودمندترین شرایط بخاطر تهیه  یک غذای کامل است. امام کشمش را انتخاب فرموده و کشمش در میان مواد قند دار هم از همه غنی تر و هم سهل الهضم تر و قابل جذب تر است. عسل هم مانند کشمش دارای همین خواص مطلوب و مفید است از کشمش و عسل که بگذاریم به ارقام دیگر این فورمول میرسیم این مواد از دواهای معروفیست که از دیرباز داروهای دردهای بنیادم بوده و هم امروز پای «آنتی بیوتیک» به مدرسه های طب باز شده  و همچنان این دواهای قدیمی خاصیت استعمالی خود را دارند و چه بسیار از در پزشک های عصر حاضر مرضای خود را با همین داروها درمان میکنند  شربت کشمش از نظر غذائی گران مایه است زیرا محتوی اساسی ترین مواد حیاتیست  این شربت بیش از همه چیز سرشار از کالری است که بدن انسان همیشه بدان نیاز مند است  مخصوصا در فصل سرما این شربت مایه زندگانی انسان است. وقتی انگور (گلوکوز) سهل الهضم و سهل الجذب ترین مواد غذائیست: بعلاوه این شربت به سهولت به ماده ای (کلایکوژین) تبدیل و به کبد تحویل می شود و بصورت یک دخیره احتیاطی برای بدن در آنجا می ماند که پشتیبان بدن قرار خواهد گرفت گذشته از این خواصی کشمش خود حاوی مقدار مهم آهن است که در تولید گلبول های قرمز و علاج کم خونی عامل مؤثری است.دیگر به تعریف و توصیف مواد گوناگون که در این نوشیدنی مفید و مغذی بکار رفته نیازی نیست. زیرا علم طب میداند که این مواد برای درمان سوء هضم و پارهای از التهابات معده و گازهای معده و بعضی از امراض کبد و اختلال و رکود فعالیت های روده و یبوست تا چه اندازه اثربخش است.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد