آنتی بیوتیک ها را بیشتر بشناسید!!


آنتی بیوتیک ها را بیشتر بشناسید!!

آنتی بیوتیک ها را بیشتر بشناسید!!

آنتی بیوتیک ها (پادزیست ها)

یک لیوان شیر خنک + سه قطره آبلیمو ترش، سیر، پیاز، ترب سیاه سفید، تربچه، فلفل قرمز، شلغم، ترخون، گشنیز، سویا، نیش زنبور انگور، توت فرنگی، زردچوبه، بولاغ اوتی، روغن دانه  شوید، میوه  یاس زرد، پوست و میوه  انار، کالیپتوس، اکلیل الملک، بید، اسطو خودوس  قارچ ها، رازیانه، گل سوسن، مخمر آبجو (مالت جو)، هوفاریقون، برگ مریم گلی، کلم، گل محمدی، مرزنجوش خودرو، عصاره  گوشت حنظل، عسل سیب (به ویژه قرمز)، زنجبیل، قهوه، هویج، لیمو ترش، موز، زیتون، کرفس چای، نارگیل، ماست، جلبک هندی، جلبک دریایی، سرکه، گزنه، زردچوبه. آناناس، غده های زیرزمینی مانند شلغم و پیاز که (به علت داشتن یون منفی میکرب کش به شمار می آیند)، برگ بلوط (حاوی پنیسیلین).پادزیست یا آنتی بیوتیک (به فرانسوی: Antibiotique) به صورت کلی فراورده یا ماده‌ای است که از یک میکروارگانیسم تولید یا از آن گرفته می‌شود و میکروارگانیسم‌های دیگر را از بین می‌برد یا مانع رشد آنها می‌شود. آنتی بیوتیک یک زیست کش است. اما در کاربرد معمولتر این تعریف شامل انواع صناعی آنتی‌بیوتیک‌ها همچون سولفونامیدها و کینولون‌ها می‌شود. انواع مختلف آنتی‌بیوتیک‌ها از لحاظ خصوصیات شیمیایی، فیزیکی، داروشناسی، طیف ضد میکروبی و مکانیسم عمل با هم متفاوت هستند.آنتی بیوتیک‌های با طیف وسیع، آنهایی هستند که در مقابل انواع مختلف میکرو ارگانیسم‌ها فعّال می‌باشند. مانند تتراسایکلین که در مقابل بسیاری از باکتری‌های گرم منفی، کلامیدیا، مایکوپلاسما و ریکتزیاها مؤثر است. آنتی بیوتیک‌های با طیف محدود، آنهایی هستند که فقط در مقابل یک میکرو ارگانیسم یا طیف بسیار محدودی از میکروارگانیسم‌ها فعّال می‌باشند؛ مانند وانکومایسین که عمدتاً در مقابل کوکسی‌های گرم مثبت مانند استافیلوکوک‌ها و انتروکوک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.آنتی بیوتیکها مواد شیمیایی هستند که از دو راه طبیعی و ساختگی به دست می‌آیند. آنتی‌بیوتیکهای طبیعی از میکروارگانیسم‌هایی مانند قارچها و باکتریها گرفته می‌شوند. امروزه با پیشرفت شیمی پزشکی بیشتر آنتی‌بیوتیکهای حاصل تغییرات مولکولی بر روی آنتی‌بیوتیکهای طبیعی هستند. آنتی بیوتیک‌ها به دو گروه عمدهٔ آنتی بیوتیک‌های باکتریوسید، که باعث کشتن سلول بیماری‌زا می‌شوند و باکتریواستاتیک، که باعث توقف رشد و ثابت ماندن تعداد سلول بیماری‌زا هستند طبقه‌بندی می‌شوند.نوعی ژن مقاوم در برابر آنتی بیوتیک کولیستین که پیش از این در کشور چین کشف شده بود، در مالزی نیز شناسایی شد. این ژن که از آن به عنوان 'ام. سی.آر. وان' یاد می‌شود، برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ در یک خوک از مزرعه‌ای در چین شناسایی شد.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد