آیا باید پوست میوه ها را کند؟


آیا باید پوست میوه ها را کند؟

آیا باید پوست میوه ها را کند؟

 پوست میوه ها چون در مجاورت هوا و آفتاب قرار گرفته است بیش  از گوشت  ان دارای مقدار سرشاری از ویتامینها بوریڑہ ویتامین A است.موشها وقتی در مقابل خوردههای میوه قرار میگیرند به کمک غریزهٔ  فطری خود پوست میوه ها را جستوجو کرده و آن را میخورند تا از ویتامینهایی که محروم هستند برخوردار گردند از سوی دیگر، پوست میوه ها دارای دیاستازهاست و یک دیاستاز مخمری است که یک مادهٔ غذایی را به مادهٔ دیگری تبدیل می کند. همین طور طبیعت به کمک دیاستازهایی که در پوست میوه ها جمع کرده است گوشت میوه ها را قابل هضم و جذب ساخته است، بنابراین اگر پوست میوه ها را کنده و به دور بریزیم مرتکب خطا و اشتباه بزرگی شده ایم، زیرا میوه ها را اگر خوب نجویم سنگین خواهد شد و وقتی با پوست مصرف می گردند موجب این خواهد شد که خوب ان را بجویم و در نتیجه هضم کنیم بعضی، درختان میوه را با خمیر آرسنیک سمپاشی می کنند و معمولا میوه هایی که بر درخت است دارای مقدار زیادی آرسنیک است که طبق  گزارشی که مسیوویالا به آکادمی کشاورزی تقدیم داشته تذکر داده است که در یک کیلو از این میوه ها بیش از دو هزارم تا چهار میلی گرم آرسنیک وجود ندارد و مصرف این مقدار آرسنیک هیچ گونه ضرر و زیانی ساند می رساند.سیب‌های گلاب و سیب‌هایی که از اواسط فصل تابستان تا اواسط فصل پاییز در بازار میوه عرضه می‌شوند، به‌دلیل آنکه سیب‌های انباری نیستند، را می‌توان با پوست خورد و مشکلی هم برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کنند. اخیرا وزیر بهداشت اعلام کرده‌ سیب‌ها را باید قبل از مصرف، پوست‌ گرفت. از آنجا که در برخی از سیب‌ها مانند سیب‌های قرمز، مقدار زیادی از آنتوسیانین‌ها و کلسیم وجود دارد، توصیه می‌شود که حد فاصل اواخر تابستان تا اواسط پاییز، سیب‌ها را پس از شستن با پوست استفاده کنید، اما بهتر است پوست سیب‌های انباری گرفته شود.نظرتان درباره مصرف کیوی با پوست چیست؟ به‌دلیل آنکه کیوی جزو محصولات انباری است، در معرض سموم فسفره زیادی در انبار قرار می‌گیرد تا ماندگاری مناسب و فرایند رسیده شدن به موقعی داشته باشد. هرچند که تحقیق جامعی در مورد کیوی انجام نشده ولی بهتر است این میوه را قبل از مصرف پوست‌ گرفت زیرا پوست کیوی می‌تواند باعث ایجاد حساسیت شود.برخی معتقدند که باید کیوی‌های نرسیده و کال را خریداری کرد و کنار سیب قرار داد تا با گذر زمان رسیده شوند. این افراد اعتقاد دارند که این کیوی‌ها سالم‌ترند. آیا این عقیده صحیح است؟ اگر کیوی کنار سیب قرار بگیرد، با کمک گاز اتیلن ساطع‌شده از سیب، فرایند رسیده شدن را طی می‌کند اما نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که به این کیوی‌های کال هم سم داده نشده است زیرا کیوی‌های نرسیده را هم در انبار قرار می‌دهند تا با گذر زمان رسیده شود و معمولا میوه‌ای که وارد انبار می‌شود، سم زیادی را به خود می‌گیرد و باید آن را قبل از مصرف، پوست گرفت. هرچقدر محصولات کشاورزی و باغی تازه‌تر باشند، مواد طبیعی ضدسم آنها مانند آنتی‌اکسیدان‌هایشان هم بیشتر است. مثلا ویتامین C موجود در میوه‌های تازه، مانع عملکرد ترکیبات رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود در مورد پرتقال‌های مینیاتوری یا کامکوات‌ها چطور؟ خوشبختانه کامکوات، محصولی است که خاصیت انباری ندارد و تازه مصرف می‌شود. این میو‌‌ه‌ تا یک ماه بعد از برداشت باید مصرف شود و امکان پوست‌گیری آن نیز وجود ندارد. از این‌رو، خوردن پوست آن بی‌ضرر است. پوست مرکبات، ترکیبات ملینی دارد و کامکوات‌ نیز جزو مرکبات است و در تمام دنیا با پوست خورده می‌شود. ضمن اینکه مقدار کلسیم و پکتین موجود در پوست کامکوات هم بالاست وهیچ خطری ندارد.اصلا چرا این همه توصیه بر پوست‌گیری میوه‌ها در ایران وجود دارد؟ آیا در سایر نقاط جهان هم چنین توصیه‌ای مطرح است؟ جای تاسف بسیاری است که باید مدام به اطلاع خوانندگان برسانیم که حتما پوست میوه‌ها را بگیرند. در برخی از کشورها به هیچ‌وجه پوست میوه گرفته نمی‌شود زیرا سرشار از مواد مغذی است. مثلا آنتوسیانین بسیاری در پوست سیب‌قرمز وجود دارد که با پوست‌گیری از دست می‌رود. این مشکل بیشتر به این مساله مربوط می‌شود که در ایران، انبارهای کنترل اتمسفر خوبی وجود ندارد. اگر انبارهای کنترل اتمسفر، با شرایط دمایی مناسب و هوای کنترل‌شده در کشور ساخته شوند، نیاز به استفاده از سموم و آفت‌کش‌ها در انبارها به حداقل می‌رسد و دیگر لازم نخواهد بود حتما پوست میوه‌ها را بگیریم.برخی افراد بعد از خریدن مرکبات، به‌خصوص پرتقال و نارنگی، بدون شستن، پوست آنها را می‌کنند و مصرف می‌کنند. این شسته نشدن پیش از مصرف، مشکلی ایجاد نمی‌کند؟ معمولا مرکبات بیماری خاصی را به انسان منتقل نمی‌کنند. سمومی هم که دریافت می‌کنند، در پوست آنها جمع می‌شود و با گرفتن پوست از بین می‌روند. فقط قارچی به نام فوماژین یا دوده می‌تواند در پوست مرکبات باشد که در صورت نشستن پیش از مصرف، وارد میوه می‌شود که باز هم خطر خاصی را ایجاد نمی‌کند و ممکن است برای برخی افراد باعث بروز حساسیت شود.برخی خانواده‌ها، مرکبات را برای مصرف ایام عید به‌صورت حلقه‌حلقه با پوست خشک می‌کنند. برای این کار نباید نکته خاصی را رعایت کرد؟ حتما باید میوه را به خوبی شست. همچنین سعی کنند از میوه‌های تازه استفاده کنند نه میوه‌های انباری. ضمن اینکه از میوه‌های لک‌دار و دچار پوسیدگی و له‌شدگی هم استفاده نکنند.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد