ارتیشو,سرشار از املاح معدنی


ارتیشو,سرشار از املاح معدنی

ارتیشو,سرشار از املاح معدنی

 

ارتیشو

آرتیشو سرشار از ویتامینهای A و B است. دارای شمار بسیاری املاح معدنی است که مهمترین آنها منگنز و فسفر برای سلولهای مغز مطبوع است به همین جهت مصرف این سبزی برای روشنفکران و دانش آموزان که بیشتر فعالیت فکری دارند تجویز شده است. آرتیشو از سبزیهایی است که خیلی سالم است و اشتها را باز و خون را تصفیه می کند و مقدار کلسترول و اوره را پایین می آورد. قلب را تقویت کرده و قوای بدن را ثابت نگه می دارد. به واسطه قند و نشاسته مخصوصی که دارد برای ورزشکاران و کارگرانی که به کارهای سخت اشتغال دارند نیز مفید است. آرتیشو از سبزیهایی است که دارای اینولین است و سبزیهایی که اینولین دارند غذاهای کالری دار گرانبهایی هستند که برای زمستان مفیدند. این اغذیه برای اشخاصی که دارای کبد ضعیف و حساسی هستند مفید و مطبوع است. این اغذیه چون اوره در خون به جا نمی گذارد برای اشخاصی نیز که به مرض قند مبتلا هستند تجویز شده است. کسانی که مبتلا به اسهال می شوند باید آرتیشوی خام را با دقت بجوند و معمولاً خام آن قابل تحمل و گوارش است و جریان خون را سریع میسازد و یک عمل ضدعفونی در داخل معده انجام میدهد و از اسهال جلوگیری می کند، البته در این مورد باید گونه ای از آرتیشو را که خیلی بلند و کوچک و نرم و لطیف است انتخاب کرد. اشخاصی که دندان ندارند که خام آن را بجوند باید پختهٔ آن را بخورند و یا به واسطهٔ ماشین آب میوه گیری آب آن را بگیرند و آهسته آهسته بخورند.آرتیشوی پخته به هر معده ای میسازد، و حتی کسانی که دچارسوء هضم هستند و نمیتوانند برخی از غذاها راحت هضم کنندآرتیشوی پخته را بخوبی هضم میکنند. آرتیشو را باید در اب اندکی پخت و به آن نمک زد و برای اینکه سیاه نشود اندکی سرکه در آن ریخت.هنگام پختن آرتیشو، بیش از یک سانتی متر ساقه آن را به جا نگذارید .و آنها را در یک دیگ به گونه ای قرار دهید که ساقه آن نیز به طرف پایین و رنگ برگهای آن به طرف بالا باشدهیچ وقت اب ارتیشوی پخته  را دور نریزید زیرا این اب دارای  بسیاری از عناصر حیاتی و همه این سبزی است و می توان با ان تاپیوکا،بلغور چوبات، رشته فرنگی، کنجاله غذایی، جو سیاه، آشهای لذیذ و بامزهای تهیه کرد. متاسفانه آرتیشو بر روی کلیه ها و کیسه مثانه اثر محرکی دارد و اشخاصی که از این جهت علیلند نباید آن را مصرف کنند، چون از ترشح شیر جلوگیری می کند مادران شیرده نباید آن را بخورند.گرد ریشه آرتیشو را تنها یا با پوست بید برای قطع انواع تابها، حتی تبهای مالاریایی مصرف می کنند. همچنین در این موررد میتوان ریشه آرتیشو را با نیم لیتر آب جوشانیده و جوشانده آن را به مصرف رسانید.

آرتیشو در معالجهٔ چه امراضی به کار میرود

آرتیشو  با هویج مرهمی عالی برای کید است و اعمال ضد سموم کبد را تقویت میکند. وقتی کبد شما ضعیف می شود و خوب کار نمی کند، یک ساعت پیش از ناهار و شام، دوازده روز متوالی، یک فنجان جوشانده شیرین آرتیشو را بخورید. و برای تهیهٔ آن چهار برگ تازه آرتیشو را در یک لیتر آب آنقدر به آهستگی بجوشانید تا به هفتاد و پنج سانتی لیتر تقلیل یابد. مقصود از برگ تازه آرتیشو برگهای دندانه دار آن است که در سر آنسوزن دارد. جوشانده برگ آرتیشو هنگامی که به این ترتیب تهیه شد، برای رماتیسم و نقرس و تمام عوارض تصلب شرایین نیز تجویز شده استاگر این جوشانده را نیز با قند، شیرین نکنید خیلی تلخ است و معده هایی که حساسند نمیتوانند آن را تحمل کنند.آرتیشو پخته را باید در همان روزی که تهیه شده است مصرف کرد تا رنگ سبز آن دگرگون نشود، به علاوه میکروبها در آن توسعه و تولید پیدا نکنند والا اگر جز این باشد شخص را به دل درد و اسهال مبتلا خواهد کرد. اگر بخواهید آرتیشو را چند روز نگه دارید، نباید ساقه های آن را ببرید بلکه ساقه های آن را مثل دسته گلی در ظرفی که پر از آب است بگذارید. هر روز آب این ظرف را عوض کنید و ساقه های آن را هم هر روز یک سانتی متر کوتاه کنید. علامت یک آرتیشو خوب این است که به نسبت حجمی که دارد باید سنگین باشد و برگهای آن نزدیک هم و باید متراکم باشند و اگر زیاد از هم باز باشند. علامت این است که آرتیشو کهنه و پیر شده است. مغز آن باید سخت و چوبی باشد و سر آن مثل سوزن تیز باشد.قسمت وسط آرتیشوهای جوان نرم و لطیف است و علامت این است که آرتیشوی نرم و لطیفی است وقتی یکی از برگهای خارجی آرتیشو را می کنید باید براحتی و آسانی کنده شود و اگر مقاومت کند و کنده نشود چوب شده بدرد نمی خورد و باید آن را دور انداخت اگر انتهای برگهای آرتیشو سیاه شده باشد طعم تندی خواهد داشت و هضم آن هم مشکل خواهد بود. اگر در ساقه آرتیشو خال های قهوه ای رنگی وجود داشته باشد معمولا علامت آن است که مغز آرتیشو کرمو شده است.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد