قالب وردپرس درنا توس
خانه / درمان دیابت / از عوارض دارویی کورتن چه میدانید..؟؟
عوارض کورتون
عوارض کورتون

از عوارض دارویی کورتن چه میدانید..؟؟

از عوارض دارویی  کورتن چه میدانید..؟؟

 

عوارض کورتن

یکی از عوارض جانبی داروهای «کورتن» تشدید بیماری دیابت است، چنانچه میدانید هورمون های کورتیکواستروئید، عملشان تبدیل موادپروتئین و چربی در مواقع نیاز به گلوکز است.  گلوکز که از تجزیه مواد قندی و نشاسته  وارد خون می شود، بهترین سوخت ماشین بدن انسان است که در سلولهای بدن با حرارت بطئی (کند و آهسته) میسوزد و حرارت غریزی را تولید می کند و تا زمانی که این چراغ روشن است، انسان زنده است و به مجرد خاموش شدن آن، میمیردو در حقیقت، مرگ چیزی جز خاموش شدن این چراغ نیست، و با این که سلول های بدن ما مخصوصاً سلولهای مغز به مقداری گلوکز نیاز دارند، به تجربه دیده شده است که بدن انسان مدت مدیدی میتواند بدون مواد قندی و نشاسته  به حیات خود ادامه دهد.

چه بسیارند افرادی که رژیم غالب غذایی آن ها گوشت و مواد پروتئین است. چه بسیاری از افراد برای لاغر شدن، غذای خود را به گوشت اختصاص می دهند. مبتلایان به بیماریهایی چون زخم معده و بیماری قند پیش خود (خود درمانی) یا به دستور پزشک، از خوردن مواد قندی و نشاسته خودداری کرده و جز گوشت غذای دیگری نمی خورند. در رژیم گرسنگی چه آن هایی که اعتصاب غذا می کنند و چه آن هایی که برای لاغر شدن غذا نمیخورند، مشاهده شده است که یک انسان سالم و قوی میتواند تا چهل روز گرسنگی را تحمل کرده و جز آب چیز دیگری نخورد و به حیات خود ادامه دهد.

بعضی از راویان اخبار پزشکی از چهل روز تجاوز کرده و مدت زیادتری را یادداشت کرده اند که به نظر بنده، اغراق آمیز است. در آزمایشگاه مکرر به بیمارانی برخورده ایم که مبتلا به بیماری دیابت بوده و پیش خود یا به دستور پزشک جداً از خوردن مواد قندی و نشاستهای خودداری کرده و جز گوشت غذای دیگری نخورده اند و با کمال تعجب آزمایش نشان داده که مقدار گلوکز در خون آنها باز هم از حد طبیعی زیادتر است و در مورد یک بیمار با این که قند خون را با انسولین پایین آوردند، روز دیگر میزان قند خون او باز هم بالا بوده در صورتی که این بیمار به هیچ وجه مواد قندی و نشاسته نخورده بود. البته رژیم غذایی در بعضی از بیماران، قند خون را تا حد طبیعی پایین می آورد، ولی نخوردن مواد قندی و نشاسته هرگز قادر نیست قند خون انها را از حد طبیعی تا زمانی که زنده هستند،پایین تر بیاورد.

در اینجا این سؤال پیش می آید که این گلوکز در بدن از کجا می آید، درصورتی که میدانیم ذخیره گلیکوژن بدن انسان جزیی بوده و فقط چند ساعت، بدن انسان میتواند نرسیدن گلوکز را جبران کند.

برای کاهش عوارض کورتون ها چه باید کرد؟
مصرف کورتون البته در درمان بسیاری از بیماری‌ها حیاتی و لازم است و باید عوارض آن را به نوعی پذیرفت. خوشبختانه تمهیداتی برای کاهش این عوارض وجود دارد که به آنها اشاره می‌شود:
1 ـ کورتون‌ها را باید فقط زمانی که لزوم مصرف آن مشخص است، استفاده کنیم.
2 ـ کمترین میزان ممکن را استفاده کنیم و در کوتاه ترین زمان، درمان را به پایان برسانیم.
3 ـ تا حد امکان از فرم موضعی مثلا اسپری یا تزریق در مفصل استفاده کنیم.
4 ـ عوارض دارو را با درمان‌های کمکی کم کنیم، مثلا برای کاهش عارضه پوکی استخوان استفاده از کلسیم و ویتامینD و برای کاهش فشار خون، محدودیت نمک مصرفی موثر است.
5 ـ تا حد امکان از داروهای کوتاه اثر مثل هیدروکورتیزون و پردنیزولون استفاده شود.

یادآوری این نکته لازم است که برای بسیاری از بیماری‌ها، استفاده کوتاه مدت کورتون و برای برخی بیماری‌ها استفاده درازمدت و حتی مادام‌العمر کورتون‌ها لازم است، ولی باید عوارض این داروها را بدانیم و هرگز آنها را بیجا مصرف نکنیم.

مطلب پیشنهادی

توصیه های مهم غذایی

توصیه های مهم غذایی چیست؟!

توصیه های مهم غذایی چیست؟! توصیه های مهم غذایی  خوردن دارچین برای زنان باردار و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *