خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / از وسواس خود کلافه اید ؟ مصطکی را فراموش نکنید ….
مصطکی
مصطکی

از وسواس خود کلافه اید ؟ مصطکی را فراموش نکنید ….

از وسواس خود کلافه اید ؟ مصطکی را فراموش نکنید ….

 

مصطکی چیست ؟

مصطکی صمغ یا شیره رزینی زرد رنگی است که از شاخه و ساقه درختچه ای ازخانواده پسته Anacardiaceae، گرفته می شود که درختچه یا درخت کوچکی است به بلندی معمولاً تا سه متر ولی اگر پرورش داده شود و از آن مراقبت کنند، در باغ ها ارتفاع آن به چهارده متر نیز میرسد. درختچه ای است با برگ تقریباً نا خزان و همیشه سبز که بوی رزین مصطکی از تمامی اندام گیاه استشمام می شود.

گل  آن دو پایه در ابتدا سبز ولی بتدریج قرمز رنگ می شود. میوه  آن کروی، کوچک و قرمز رنگ است که پس از رسیدن سیاه می شود. این درخت در سوریه و کشور اروپایی و در اطراف شام می روید. در ماه گرم سال قطرات کوچکی خود به خود از ساقه و شاخه این درخت به بت کوتاهی در مجاورت هوا سخت میگردد. برای تولید بیشتر، اهالی شکاف به ساقه و شاخه درخت وارد می کنند که از هر درخت به طور متوسط ۵ – ۴ کیلوگرم صمغ رزینی میگیرند.

مصطکی که در بازار عرضه می شود، شکل قطعات اشک سخت کوچک در ابعاد یک عدس و یا نخود کوچک، زردرنگ، نیمه شفاف و کمی معطر است و هنگامی که در دهان جویده شود، نرم شده و طعم معطری احساس میشود.

نام دیگر مصطکی

ماستیک – رماس – رماست -کیه – مصطکی رومی – کندر رومی – علک رومی – علک الروم ۔ مستکی مصطکا – مصطکا

طبیعت مصطکی

نسبتاً گرم و خشک است و بعضی آن را معتدل می دانند.

ترکیبات مصطکی

اسانس و حدود ۹۰ درصد اسیدهایی از جمله ماستیسیک اسید، ماستی کولیک اسید و ماستیکورزن.

درمان با مصطکی

آن را مثل آدامس بجوید و دایم آب دهان را پایین ببرید و در آخر آن را میل کنید. محلل و مقوی است، تقویت کننده قلب و دماغ می باشد، در مورد سل ریه باعث اخراج اخلاط می شود، اختلال هواس که همراه با عصبانیت باشد را درمان می کند، لثه را سالم و محکم می کند و بر آن گوشت می آورد، دهان را خوشبو میکند و درد دندان را تسکین میدهد، موجب تقویت معده میشود.

اگر به طور متناوب مقدار کمی از آن با کمی کندر خورده شود، برای تقویت هوش و حافظه بسیار مؤثر است.

آن را در آب بجوشانید و بخورید. برای آرام کردن سرفه سرد، قطع خونروی از سینه، تقویت کبد، کلیه، معده و روده ها و قطع اسهال مفید است.

پنج برابر مصطکی را با یک برابر صبر زرد مخلوط کرده بخورید. رطوبات زیادی مغز سر و پرده های مننژ را جذب میکند و سردرد سرد مزاج را تسکین می دهد.

آن را با سعد کوفی بجوشانید و با آن دندان ها را بشویید. بوی بد دهان را مرتفع می کند.

آن را در آب بجوشانید و پس از سرد شدن روزی سه بار هر مرتبه دو سه قطره در گوش بچکانید. غده  داخل گوش را باز می کند و سنگینی گوش و کری که در اثر غده  گوش باشد برطرف خواهد شد.

آن را در روغن کنجد بجوشانید و در گوش بچکانید. گرفتگی گوش را رفع می کند و سنگینی و کری را درمان میکند.

بوییدن دایم آن وسواس و مالیخولیا را به مرور برطرف میکند.

telegram

همچنین ببینید

شقایق نعمانی

با خواص فراوان گل شقایق آشنا شوید..

با خواص فراوان گل شقایق آشنا شوید..   شقایق ، لاله  علمی:Papaver rhoeas L انگلیسی:Red …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *