از ویتامین A بیشتر بدانیم..!


از ویتامین A بیشتر بدانیم..!

از ویتامین A بیشتر بدانیم..!

 ویتامین A

در متون فنی دانش تغذیه ذکر میشود از جمله: A نامهای مختلفی برای ویتامین رتینول آنتی اینفکتیو ویتامین (ویتامین ضد عفونت)- انتی گزروفتالمیک ویتامین (ویتامین A  ویتامین ضد ناراحتی خشکی چشم) پس از اینکه در سال ۱۹۱۲ مک کالوم و سایر محققان از دانشگاه ویسکانسین امریکا در تحقیقات خود به وجود ماده ناشناختهای نامگذاری کردند.در چربی حیوانی و چربی زرده تخممرغ پی بردند که منشأ رشد در موجودات زنده میباشد و آن را ویتامین چندی بعد توماس براوبسورن  و لافایت بندیکت مندل  نیز در تحقیقات خود در دانشگاه بیل امریکای شمالی نظر  در رژیم غذایی را منشأ تعداد زیادی از بیماری ها اعلام نمودند.مککالوم را تأیید و فقدان ویتامین تغذیه شوند به نوعی در جریان این بررسیها دانشمندان متوجه شدند حیواناتی که با مواد غذایی بدون داشتن مقدار کافی ویتامین بیماری عفونی چشم مبتلا میشوند و به محض اینکه در رژیم غذایی آنها چربی حیوانی اضافه میشود بلافاصله بیماری چشم آنها موجب ابتلای حیوانات به بیماری چشم به نام ، A رو به بهبود میگذارد و از جمله، عدم تغذیه با مواد دارای ویتامین گزروفتالمیا یا خشکی چشم میشود نظیر چنین بیماری بین کودکان ژاپن در سال ۱۹۰۴ و در بین کودکان دانمارک در سال به مقدار کافی در رژیم غذایی آنها تشخیص داده شد.کمبود A 1917 دیده شده که در هر دو مورد نتیجه عدم وجود ویتامین در غذا موجب ایجاد ضایعاتی در نسوج جلدی A ویتامین در تمام قسمتهای بدن میشود. این سلولها بشره یا قسمت خارجی پوست و همچنین غشاء مخاطی بدن در دهان و مجاری هاضمه و مجاری تنفسی و مجاری تناسلی را تشکیل میدهند.بعلاوه غدد ترشحی نظیر غده اشک و غدد هاضمه نیز از انواع ویژهای از این کمتر از مقدار لازم باشد سلول های فوق الذکر خشک میشوند و بشره A نوع سلول ها تشکیل شدهاند. در مواردی که جذب ویتامین پوسته پوسته شده میریزد و پوست بدن که در حالت عادی و در سلامتی نرم و مرطوب و لطیف است، خشک و سخت و خشن میشود. به قدر کافی وارد بدن A غشاءهای مخاطی به منزله پوشش و سد محافظی در برابر باکتریها به بدن هستند و در مواردی که ویتامین نمیشود، مقاومت این غشاءهای مخاطی در برابر حمله باکتری های عفونی بیماری تنفسی و سایر بیماریها کاهش مییابد و عفونت های شدیدی در چشم و مجاری تناسلی و دهان ممکن است ایجاد شود. اغلب دانشمندان یکی از مهمترین علل بیماری ها و ناراحتی های چشم و کوری شایعه بین مردم جوامع فقیر دنیا را نتیجه سوءتغذیه و برای دید چشم لازم است. در شبکیه چشم نقطه رنگی وجود دارد به نام A در رژیم غذایی آنها میدانند.ویتامین A کمبود ویتامین تشکیل شده است. A لکه ارغوانی یا نقطه ارغوانی دید یا ویژوال پرپل که از پروتئین و ویتامین هروقت که چشم انسان به روشنایی و نور متوجه میشود این لکه ارغوانی ابتدا به لکه زرد و سپس به لکه سفید تبدیل میشود و در ی موجود در آن از دست میرود و بنابراین برای تشکیل و احیای مجدد لکه ارغوانی لازم است که A جریان این تبدیلها ویتامین در ذخیره بدن وجود داشته باشد.اگر چنین نشود یعنی A ی آن فورا جانشین شود و برای این کار، لازم است ویتامین A ویتامین ی لازم به بدن نرسد و در شبکیه، مورد مصرف و جانشینی قرار نگیرد، موجب ایجاد اختلال در دید چشم A ویتامین میشود و بطوری که همه تجربه کردهاند پس از مدتی که به شعاع پرنور و خیره کنندهای نگاه کنید (که نباید چنین کرد) همینکه سر را برگردانید بلافاصله برای یکی دو لحظه چشم دید ندارد و چیزی را نمیبیند ولی کمکم ضمن اینکه مردمک چشم در نور لکه ارغوانی نیز تشکیل شده و موجبات دید فراهم میشود.اگر این جانشینی انجام نشود دید A کم، باز میشود با جانشینی ویتامین A چشم مختل میشود و این بیماری همان بیماری معروف شبکوری است که در پزشکی، علت آن را تأثیر مستقیم کمبود ویتامین در رژیم غذایی میدانند.این بیماری بین ماهیگیران جزیره نیوفوندلاند کانادا بطور وسیعی شایع بود زیرا در تمام روز مرتبا به نور ی شبکیه چشم آنها مصرف میشده و چون در رژیم غذای شدید آفتاب و انعکاس آن در آب نگاه میکردند و در نتیجه ویتامین برای جانشینی نبوده، اغلب آنها مبتلا به شبکوری بودهاند و تصادفا روزی که یکی از آنها برای آنها به مقدار کافی ویتامین فراوانی است خورده است بطور معجزه آسا دید چشم خود را  اولین بار از جگر ماهی یا جگر مرغ دریایی که دارای ویتامین بازیافته است.البته در آن زمان این حادثه به عنوان اتفاق خارق العاده مورد توجه قرار گرفت و جگر ماهی یا مرغ دریایی را علت و ی فراوان در این ماده غذایی علت سبب این شفا نمیدانستند ولی بعدها مطالعات دانشمندان روشن ساخت که وجود ویتامین اصلی بازگشت دید چشم آنها بوده است. نباشد موقعی که دندانها میرویند A تأثیر زیادی روی رشد دندانها دارد.اگر در غذای کودک بقدر کافی ویتامین A ویتامین تشکیل مینای دندان با مشکل برخورد میکند و مینا بطور کامل تشکیل نمیشود و این یکی از عوارضی است که بعدها منشأ خرابی و کرم خوردگی و فساد زودرس دندان های برخی از کودکان میشود.خالص وجود ندارد، ولی تمام A فقط در غذاهای منشأ حیوانی وجود دارد و در گیاهان ویتامین A باید توجه داشت که ویتامین تبدیل A گیاهان سبز رنگ و زرد مایل به قرمز دارای مواد رنگی هستند که در اثر تبدلات شیمیایی به مواد دیگری از جمله ویتامین میشوند.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد