از چای جنگلی یا گل خله چه میدانید….؟؟


از چای جنگلی یا گل خله  چه میدانید….؟؟

از چای جنگلی یا گل خله  چه میدانید....؟؟

 چای جنگلی یکی از گیاهانی است که بعد از زدن چمن درآمده زیاد می شود. این گیاه را همان طور در طول حبیرها در کنار جاده ها و جنگلها نیز می توان یافت و از خانواده گل سرخ است. موسم گل کردن این گیاه در آخر مردادماه و شکل قشنگی بخود میگیرد. گلهای کوچک این گیاه بر روی ساقه ای برنگ زرد طلائی است که برگهای ریز و کرک داری  احاطه کرده بوی ترشی و ملایمی دارد. خاصیت این گیاه قابض و مقوی و دارای مواد چسبنده روغنی و تانن است و مرهم خوبی میباشد دمکرده برگها و گل آن بایستی تازه آن باشد و بمقدار ۲۰ تا ۳۰ گرم در یک لیتر آب برای اسهال معمولی و دیسانتری (اسهال خونی) تورم کلیه ها و مثانه جلوگیری از بی اختیار بودن ادرار تأثیر دارد. کسانیکه عفونت مزمن کبد یا مرض قند دارند می توانند از این گیاه دمکرده میل نمایند و برای اشخاصی که مبتلا به آستم (تنگی نفس) مفید است مقدار ۹۰ گرم این گیاه را در یک لیتر آب بجوشانند و یک قاشق سوپخوری عسل و کمی سرکه در آن بریزند ضماد ممتازی می شود برای کوفتگی یا زخم و یا دررفتگی عضوی از بدن گذارند فوراً درد را ساکت میکنند و جوشانده ۹۰ گرم آن که با عسل شیرین نموده باشند جهه غرغره انواع درد گلو مانند درد آنژین و یا ورم حنجره و یا عفونت های دهان مفید است و این گیاه در نواحی شمالی و جنوبی و غربی ایران و اطراف طهران، کرمانشاه، تفرش، رضائیه، کرج، خراسان، دره اترک، بین سراوان، و بجنورد یافت می شود.طرز تهیه چای جنگلیمواد لازم: آلو ورای خشک 1 قاشق چای خوریدمنوش جنگلیچای سیاه 1/2 قاشق چای خوری چای سبز 1/2قاشق چای خوری هل 1/2قاشق چای خوری آب جوش 1لیوانطرز تهیه: ابتدا مواد فوق را درون صافی یک قوری بریزید و به مدت 7 تا 10 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. سپس به اندازه یک فنجان درون یک لیوان بلند بریزید سپس به آن آب جوش اضافه کنید و میل بفرمایید.نکته: از سنبل الطیب در این دمنوش می توانید استفاده کنید.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد