قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / اصول صحیح نگهداری موادغذایی در یخچال و فریزر
کیفیت غذاهای سرد شده
کیفیت غذاهای سرد شده

اصول صحیح نگهداری موادغذایی در یخچال و فریزر

اصول صحیح نگهداری موادغذایی در یخچال و فریزر

 

بسیاری از خانم های خانه اقدام به فریز کردن موادغذایی و انواع میوه و سبزی میکنند تا در موقع لزوم از این مواد استفاده کنند. این امر هرچند باعث سهولت تهیه غذا به ویژه برای افراد کارمند شده و تنوع غذایی را نیز به همراه دارد. اما متخصصان تغذیه تأکید می کنند تا حد امکان مواد غذایی تازه جایگزین موادغذایی فریزی شود؛ اما می توان با رعایت اصول صحیح فریز کردن موادغذایی، کیفیت آنها را حفظ کرد تا با آسودگی بیشتری از این مواد استفاده کرد. در زیر به نمونه هایی از این اصول صحیح نگهداری اشاره شده است.

-بسته بندی و شرایط ان:

مواد غذایی پیش از فریز شدن نیاز به بسته بندی مناسب دارند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست نداده و سرمای فریزر و خشکی محیط آن باعث خراب شدن موادغذایی نشود. انتخاب نوع بسته بندی در گام نخست بستگی به نوع ماده غذایی و در مرحله بعد به سلیقه و میل شخصی بستگی دارد. از سوی دیگر لازم است تا پیش از بسته بندی میزان نیاز در هر بار مصرف مشخص شود؛

مثلاً اگر تعداد افراد خانواده ۳ نفر است، بسته های مواد غذایی باید به اندازه ۳ نفر و یا کمی بیشتر باشد به طور مثال بسته های مرغ باید حاوی ۳ تکه و یا حداکثر ۴ تکه باشد چرا که بسته غذایی که از فریزر خارج می شود نباید مجدداً به فریزر باز گردد چون با هربار خارج شدن موادغذایی از حالت یخ زدگی، اندکی از ارزش تغذیه ای آن کاسته می شود.

انواع بسته بندی:

۱- ظروف بسته بندی که معمولا پلاستیکی، فلزی یا شیشه ای هستند.

۲- کیسه های نایلونی و کیسه های پلاستیکی زیپ دار.

در انتخاب نوع بسته بندی آن چه مهم است حفاظت کامل از موادغذایی

داخل بسته و به حداقل رساندن هرگونه تبادل (حرارتی، عطر و طعم و…) با محیط فریزر است تا کیفیت ماده غذایی به بهترین وجه  حفظ شود.

اصولاً غذاهای سرد شده ایمن هستند اگر: ۱- قبل از سرد کردن، آنها را به طور سالم و ایمن حفظ کرده باشید. الف: غذاهایی که دارای پتانسیل بالقوه فساد پذیری هستند، چه سرد و چه گرم، نباید بیشتر از ۲ تا ۳ ساعت در دمای اتاقی بمانند.

ب: غذاهای سرد را به سرعت در یخچال قرار دهید. ج: غذاهای گرم را به سرعت خنک کنید. د: غذاها را در ظروف با عمق کم حدود ۳ اینچ (۷ تا ۸ سانتیمتر) نگهداری کنید.

ه: چنانچه نتوانید سرمای مورد نیاز غذاهای گرم را تأمین کنید، باقیمانده آنها را باید به سرعت مصرف نمایید.

و : برای سرد کردن سریعتر غذاهای گرم، قابلمه حاوی غذای گرم را در یک حمام آب یخ (ظرف حاوی اب یخ) به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.

۲- دمای یخچال را روی ۴ درجه سانتیگراد یا کمتر حفظ کنید. ۳- از چکیده شدن شیرابه گوشت برروی سایر موادغذایی جلوگیری نمایید.

کیفیت غذاهای سرد شده بالا است اگر:

۱- درجه یخچال روی ۱ تا ۴ درجه سانتیگراد باشد. دمای کمتر از این میزان، باقی ماندن محصولات لبنی و دیگر غذاهای سریع فاسد شدنی با کیفیت بالا را طولانی تر می کند.

۲- غذاهای اسیدی را از ظروف فلزی خارج نموده و به ظروف شیشه ای یا پلاستیکی منتقل کرده و در یخچال نگهداری نمایید.

۳- باقیمانده غذاها را سریعتر مصرف نمایید، تا نگهداری آنها در یخچال طولانی نشود

۴- چنانچه بررورى غذای جامد کپک مشاهده شود، باید سطحی را که کپک زده به اندازه نیم اینچ (۱سانت) از عمق آن جدا کرده و چنانچه در باقیمانده آن آثار کپک غذا را دور ریخت

مطلب پیشنهادی

عفونت سینه

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی   در حالی که دچار …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *