اطلاعات جامع از کلسترول بالا/ قسمت سوم


اطلاعات جامع از کلسترول بالا/ قسمت سوم
مصرف زیاد میوهجاتقدرت میوهجات نیز در کاهش کلسترول مربوط به پکتین موجود در آن هاست. پکتین موجود در مغز و پوست (خارجی) گریپ فروت قادر است کلسترول را تا ۷/۶٪ طی ۸ هفته کاهش دهد. دکتر «کردا» این خاصیت را بسیار مهم و قابل توجه تلقی میکند زیرا به ازای هر ۱٪ کاهش کلسترول ۲٪ شانسی ابتلا به بیماری های قلبی کاهش مییابد.به منظور دریافت این مقدار پکتین می باید روزانه دو و نیم فنجان گریپ فروت مصرف کرد. چنانچه این میوه مورد علاقه شما نیست میوه های دیگر را به مقدار زیاد تناول کنید. به طور مثال اگر مصرف نصف گریپ فروت همراه صبحانه، یک عدد سیب موقع ناهار و چند لغزه پرتقال همراه شام برایتان ممکن باشد احتمالاً سطح کلسترول را به میزان چشمگیری کاهش می دهید.چایچای، یا به عبارت بهتر، تانین (tannin) موجود در آن به کنترل کلسترول کمک میکند. در یک تحقیق مشخص شد کلسترول افرادی که عادت به مصرف چای همراه با غذاهای پر چرب دارند در حد طبیعی است. روغن بهار نارنجاین روغن یکی از طعم دهندههای غذایی رایج در مشرق زمین است. روغن مذکور تا ۱۰٪ کلسترول را کاهش میدهد. این ماده از طریق شرکت در یک واکنشی آنزیمی و جلوگیری از ساخته شدن کلسترول از چربیهای سادهتر وارد عمل می شود.اسپیرولینانوعی خزه دریایی سرشار از پروتئین است که معمولاً به صورت پودر و یا به شکل قرصی به فروشی میرسد. در یک تحقیق در کشور ژاپن این ماده کلسترول کلی و کلسترول DLا افرادی که قرص های ۲۰۰ میلی گرمی اسپیرولینا را پس از هر وعده غذا مصرف می نمودند کاهش داد.جواین دانه نیز مدتهاست که به عنوان یکی از غلات مفید سرشار از الیاف گیاهی شناخته می شود و همانند جوی دو سر باعث کاهش کلسترول میگردد. در تحقیقی بر روی حیوانات دو ترکیب شیمیایی جو، سطح کلسترول را به میزان ۴۰٪ کاهش دادند.سبوس برنجالیاف موجود در سبوس برنج نیز مانند جو دارای خاصیت پایین آوردن کلسترول است. سبوس برنج، کلسترول خون نوعی موش بزرگ را تا بیش از ۲۵٪ کاهش داد.زغال چوب فعال شدهاین ماده که اغلب برای کم کردن دود مورد استفاده قرار میگیرد دارای قابلیت چسبندگی به مولکولهای کلسترول و هدایت آنها به خارج از بدن میباشد. بیمارانی که پاونس (۷ گرم) از این ماده را روزی سه بار به مدت چهار هفته مصرف کردند ۳۱ ٪ کاهش کلسترول نشان دادند.جوی دو سربه نظر میرسد سبوس جوی دو سر نیز با روشی شبیه به پکتین موجود در میوهجات باعث کاهش کلسترول شود. مطالعات و تحقیقات در این زمینه نشان دادهاند که سبوس جوی دو سر مانند لوبیا در این زمینه بسیار مؤثر است. برای این منظور لازم است روزی ۶ گرم از این ماده مصرف شود. می توان په پیمانه سبوس جوی پخته شده را همراه شیر به عنوان صبحانه مصرف کرد و یا در تهیه شیرینی ها از آن استفاده نمود.عدهای از دانشجویان پزشکی در کالیفرنیا که بر روی خواصی جوی دو سر تحقیق میکردند، به مدت ۴ هفته روزی ۲ عدد شیرینی (تهیه شده از سبوسی جو) مصرف نمودند و توانستند کلسترول سرم خود را به میزان ۵/۳٪ کاهش دهند. هر چند سبوس جوی دو سر حاوی الیاف محلول در آب بیشتری است اما غذاهای تهیه شده از جو نیز عاملی برای کاهش کلسترول محسوب می شوند.در یک تحقیق میزان کلسترول افرادی که روزانه پیمانه جوی ساییده را در یک رژیم غذایی کم چرب و کم کلسترول مصرف کردند بیشتر از هنگامی که تنها رژیم کم چرب و کم کلسترول داشتند پایین آمد. دانشمندان در پاسخ به تمامی تحقیقات انجام شده در این زمینه در پی پرورش گونه هایی از جو هستند که دارای بتا گلوکان بیشتر باشند زیرا گمان میرود بتا گلوکان از دشمنان کلسترول باشد. با غلات آشتی کنیددر تحقیقی توسط کارشناسان مشخص شد که سبوس غلات به اندازه لوبیا و سبوس جو در پایین آوردن کلسترول مؤثر است. افرادی که دارای کلسترول بالا بوده و سعی داشتند کلسترول خود را با رژیم کم کلسترول و یا از طریق کاهش وزن تقلیل دهند، هر وعده یک قاشق سوپخوری سبوس غلات مصرف نمودند. (از سبوس در سوپ و آب گوجه فرنگی استفاده می شود) پس از ۱۲ هفته کلسترول این افراد به میزان ۲۰ ٪ کاهش یافت. به همین دلیل دانشمندان معتقدند این ماده کم کالری ارزشی مطالعه بیشتری دارد.اطلاعات جامع از کلسترول بالا/ قسمت اولاطلاعات جامع از کلسترول بالا/ قسمت دوماطلاعات جامع از کلسترول بالا/ قسمت چهارم

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد