انجیر سرشار از ویتامین A و B و C


انجیر سرشار از ویتامین A و B و C

انجیر سرشار از ویتامین A و B و C

 

انجیر

انجیر سرشار از ویتامین A و B و C و قند است انجیر مناطق گرمسیرشیرین تر بوده وقتی کاملا برسد سی تا چهل درصد آن قند است. انجیر دارای مواد چربی، آزته، آهن، منگنز و کلسیم است.این میوه خیلی مغذی است به ویژه اگر آن را در روی سبد چیده و در جلو آفتاب قرار دهند تا خشک شود. در این مورد میتوان گفت ارزش - .غذایی آن دو برابر شده است چون انجیر سهل الهضم است مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته و دورهٔ نقاهت را می گذرانند توصیه شده است و بندرت ممکن است اشخاصی پیدا شوند که طبع آنها با انجیر سازگار نباشد. انجیر برای نرم کردن سینه و روده ها دارای خاصیت معروفی است، و جوشانده ای به دست می آید که برای زکام های شدید، تورم حنجره و برونشیت های کهنه مفید است.اگر یک مشت انجیر خشک را  را د یک لیتر اب یا بهتر  است در یک لیتر شیر بجوشانند داروی مؤثری به دست می آید که در مورد تحریک گلو و تورم لثه های دندان می توان آن را غرغره و مضمضه کرد و نتایج مؤثری گرفت  انجیر با خرما و کشمش و عناب ترکیب (چهار میوهٔ مخصوص سینه) را می دهد که اگر آنها را به اندازهٔ مساوی با یکدیگر ترکیب کنند و در یک لیتر آب بجوشانند در عفونتهای ریوی و برای غرغره کردن در درمان  آنژین مصرف میگردد اگر به تمام این چهار میوه دسترسی نداشتید، میتوانید به جای آن پنج تا ده عدد انجیر خشک را در یک لیتر شیر بجوشانید و به همان مصرفی که گفته شد برسانید. انجیر خشک را میکوبند و می سایند و به جای قهوه مصرف می کنند. مصرف گرد انجیر به جای قهوه در بیماریهای برونشیت، سینه پهلو و سیاه  سرفه مفید است انجیر چون دارای دانه های ریزی است بر روی معده و رودهها خاصیت تقویت کننده و ملین دارد. اگر انجیر را بپزند و به شکل کمپوت یا مربا در آورند برای اشخاصی که سوء هاضمه یا یبوست دارند مفید است و برای پختن انجیر هم قند با شکر زیاد لازم نیست، چون خود انجیر دارای مواد قندی است. برای درمان یبوست با انجیر میتوانید این طور عمل بکنید: در ظرفی که شیر دارد سه انجیر خشک را که چهار قسمت شده با دوازده کشمش بیندازید و جوشانید و صبح ناشتا آن را بخورید. یا بهتر است چهار انجیر خشک را در لیوانی که یک چهارم آن شیر یا آب است بپزید. همین که محتوای آن به یک چهارم رسید و با جوشیدن حجم آن کم شد آن را صاف کنید و شیره آن را مصرف کنید.

مادهٔ سفید رنگ میوه و برگ انجیر شیر را میبندد

ممکن است شب شش دانه انجیر را شسته و دو قسمت کرده و آن را در آب نیمگرم خیس کنید تا تمام شب بماند و صبح ناشتا آن را بخورید. خانه داران با انجیر نوشابهٔ لذیذی تهیه می کنند که طرز تهیه آنها چنین است: یک کیلو انجیر خشک و چند دانه میوهٔ سرو کوهی را با ده لیتر آب در چلیک کوچکی میریزند و یک هفته آن را به حال خود می گذارند تا محکم میبندند، و چهار یا پنج روز که گذشت این نوشابه برای مصرف حاضر شده و میتوانند آن را مصرف کنند. ضماد خیلی گرم انجیر تازه یا خشک که در شیر یا آب پخته شود درد سوختگی، دمل، سودا، تومورهای متورم را تسکین داده و آنها را می رساند و در نتیجه زودتر سر وا می کنند. برای آبسه های دندان باید نصف انجیر را در آب یا شیر بپزند و آن را یک ساعت روی آبسه نگه دارند. شاخه های نازک درخت انجیر را اگر در آب بجوشانند جوشاندهٔ آن ملین است و برای کودکان مفید است. چون این جوشانده، آبی را که در بافتهای بدن جمع شده، خارج می کنند، از این جهت در مورد مرض استسقا نیز مصرف آن فایده دارد. اگر جوشانده شاخه های جوان درخت انجیر را با عسل شیرین کنند و .بنوشند تورم و درد گلو را تسکین می دهد دم کردهٔ برگهای درخت انجیر به مقدار بیست و پنج تا سی گرم در یک لیتر آب ممکن است و برای معالجهٔ سرفه مصرف میگردد. به علاوه، چون در جریان خون تأثیر دارد دم کرده برگ های انجیر به مقدار بیست و پنج تا سی گرم در یک لیتر آب چند قبل از ظهور قاعده های ماهانه در خانمها، تجویز می شود. میخچه و زگیل پا را با شیر انجیر می توانید معالجه کنید، و برای این کار باید شب و صبح انجیر نرسیده ای را بچینند. وقتی از انتهای آن شیر سفیدی درآمد آن را بروی میخچهٔ پا و زگیل بگذارید بکلی رفع خواهد شد از انتهای برگهای انجیر هم شیر سفیدی خارج می شود که همین  خاصیت را دارد این شیر سفید که از انتهای دم انجیر و یا برگ آن خارج می شود شیر را هم منعقد میکند. در مورد بواسیرهای متورم، برگ انجیر را به آن می مالند تا خون از آن جاری شود با برگ انجیر ظرفهای آشپزخانه را میتوان بخوبی شست و تمیز کرد

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد