اهمیت سلول یا تندرستی/ قسمت دوم


اهمیت سلول یا تندرستی/ قسمت دوم

هورمون تیروکسین :

که برای تعادل حرارت بدن و برای تأمین انرژی مورد نیاز و حفظ درجه حرارت سلولهاو نظارت ( در کار آنزیمهای دیگر، مشغول انجام وظیفه میباشد. دارای اهمیت بسیاری است که قرآن کریم درباره نظارت ارمونها با یکدیگر و کمک انزیمها به هم دیگر و مساعدت به همهٔ چرخشها در بدن در ضمن (آیه ۹۷ سوره طه) بیان می فرماید.هورمون دیگری بنام انسولین از لوزالمعده ترشح می شود. مأموریت دارد که سلول زیادی قند خود را به گلیکوژن یا چربی تبدیل کند تا در موقع لزوم فورا بدن از آن ذخیره استفاده کند. مواد کمیاب معدنی در سلولی وجود دارد و باعث سرعت بخشیدن به تجزیه و ترکیب مواد غذایی داخلی سلولی می شود. مثلی مسی، منیزیم، کبالت. برای حسن ختام این مبحث باید بدانیم هر ماده غذایی دارای اهمیت خاصی برای بدن است. مثلاً یکی برای اعصاب، دیگری برای خون، نوعی برای رشد و پیدا شدن آثار بلوغ و بالاخره غذاهایی برای چشمها مفید هستند.تجزیه و تحلیل همه اینها باید از موادی که برای سلول لازم است به آن داده شود تا بتواند از عهده این همه عظمت برآید. و این نیست مگر این که غذاها متنوع باشد. این جاست که کتاب رژیم تندرستی می تواند سئوال کند که چه چیز نخوردهاید که بیمار شده اید.کلر، سدیم و پتاسیم سه ماده اصلی سلامتی کلرو سدیم و پتاسیم سه ماده حیاتیهستندکه باعث برقراری توازن بین مایعات بدن آدمی می باشند. این مایعات با پیروی از قوانین اسمزی مواد غذایی را از رودهها به داخل خون و از داخل خون به داخل سلولها می کشند. غیر از وظایف دیگری که به عهده دارند. این سه ماده معدنیقسمت عمده ای از ترشحات بدن را بر عهده دارند.سدیم و پتاسیم از طریق اعصاب پیامها را می رسانند و کمک آنها انتقال موج  عصبی در سرتاسر رشته عصبی است و کلر مسئول ترشح اسید کلریدریک معده میباشد که مهمترین عامل هضم غذایی است . سدیم و کلر روزانه از طریق نمک طعام به بدن میرسند. پتاسیم از طریق سبزیجات، میوه جات ودانه های کامل مثل گردو، بادام، فندق و بادام زمینی و نیز از گوشت به بدن میرسد. (چون گوسفندان از گیاهان تغذیه می کنند و گیاهان هم سرشار از پتاسیم می باشند. لذا گوشت آنها پر از پتاسیم است). رابطه سبزیجات با پتاسیم که عضو مؤثر بر زندگی است افرادی که از سبزیجات کمتری استفاده می کنند  پتاسیم بدنشان کم میشود و سدیم آن زیاد میگردد و از طرفی هم روزانه مقداری پتاسیم از راه ادرار دفع می شود چون حفظ توازن برای ادامه زندگی لازم است، از این جا اختلالات کمبود پتاسیم پیدا می شود (اهمیت سبزیجات ). فعالیت بسیاری از آنزیمهای بدن مدیون وجود پتاسیم است. مثلاً برای انقباضات ارادی عضلات وجود پتاسیم لازم است بدون وجود پتاسیم، قند(گلوکز) قادر به تبدیل به انرژی نیست، و بدون پتاسیم نیز ذخیره سازی نشاسته به صورت گلیکوژن مقدور نیست . وقتی قند نتواند مصرف شود و نشاسته نتواند به گلیکوژن تبدیل گردد، نیرو و انرژی بدن ادمی کم می شود. این توجه از کجاست که چنین نظمی را برقرار کرده است.در موقعی که پتاسیم کم باشد سدیم به جای پتاسیم وارد سلولها می شود و با خود انقدر ادب به درون سلولها میکشد که باعث ترکیدن سلولها می شود . در نتیجهٔ این جمع شدن مایعات داخل بافتها، ورم و آسیب عضلانی و بافتهای هم بند و سبب گسترش بافت جانشینی می شود. و بدن سنگین، متورم، پف کرده، بی حال، سست و دچار عدم کارآیی میگردد.در درمان ادم یا ورم به علت کمبود پتاسیم، دادن پتاسیم سبب برگشت ورم خواهد شد.بالاترین ضربه کمبود پتاسیم متوجه قلب میشود. برای جبران کمبود پتاسیم روزانه بایستی ازسبزیجات و میوهجات استفاده شود. ولی از خوردن قند و شیرینیجات بایستی پرهیز کرد. گندم طبیعی در هر ۱۰۰ گرم، ۸۰۰ میلیگرم پتاسیم دارد در صورتی که آرد سفید تصفیه شده اصلا ۹٪ پتاسیم دارد (زیرا پتاسیم در پوست گندم است ). شکر تصفیه نشده و ملاس چغندر مقدار بیشتری سدیم و پتاسیم دارند. در صورتی که شکر تصفیه شده از مقدار کمتری برخوردار است. منابع مهم  پتاسیم: بادام زمینی، نخود، شلتوک برنج، سویا، جعفری، شاهی، سبوس گندم، کرفس، گل گندم، جو ، لوبیا، پسته و فندق، گردو، سیب زمینی، لوبیا ریزه، عدس .

عوارض کمبود نمک

این بیماری در کسانی که در هوای گرم (داغ) کار می کنند و مبتلا به گرمازدگی می شوند (مثل حجاج خانه خدا) بروز میکند. این افراد دچار ستی ملایم و کسالت و خستگی روندهای می شوند و به گرفتگی عضلانی و تب شدید و چهره برافروخته و عطش و هیجان دچار میگردند. اگر در این حال نمک به بدن این افراد نرسد و تنها آب بنوشند، گرمازدگی شدت مییابد.افرادی که در گرما کار میکنند باید با غذا نمک بیشتری مصرف کنند. در زمانیکه نیاز به سدیم باشد آلدسترون ALDESTERONE از غدد فوق کلیوی ترشح می شود و سدیم را در بدن نگه می دارد. زمانی که فشار خون کم باشگ. تولید آلدوسترون زیادتر می شود. در سدیم در بدن جمع می شود. تا فشار خون را بالا ببرد. افزایش فشار خون موقتا باعث میشود که مواد غذایی بیشتری به بافتهای بدن برسد. و نیاز بافتهای بدن در این حالی که فشار زیاد شده است به انرژی بیشتری احتیاج پیدا می کند. اگر رژیم غذایی آنقدر نامناسب و نارسا باشد که غده های فوق کلیه هم بهمقدار زیادتری علت کم غذایی ضعیف شوند.در نتیجه سدیم در بدن بالا نمیرود و فشار خون پایین می آید. و ماده غذایی وارد بافتها نمی شود که نتیجه آن خستگی، ضعف وستی شدید خواهد بود. که این حالت در بیماری آداسیون و آب مروارید چشم و همه بیماریهایی که بوسیله کورتیزون درمان می شوند پیدا می شود (مثل الرژیها، التهابات فصلی و ...) فشارخون عامل مهمی است برای شناسایی مقدار نمکی که باید به بدن برسد یا نرسد. اگر فشار خون خیلی بالا باشد (یعنی نمک هم بالا است) در این حال نمک نباید مصرف شود. اما اگر فشار خون پایین باشد می توان از مصرف نمک طعام اندکی کاست . دانشمندان معتقدند که هرچه نمک در غذا بیشتر باشد، مرگ ومیر فشار خونیها بیشتر است.نمک برای کسانی که سالم باشند یکی از مواد لازم و حیاتی زندگی است و اسلام برای افراد سالم توصیه می فرماید که از نمک طعام بیشتر استفاده کنند.(در صفحه بعد به نمک از نظر اسلام اشارہ شدہ است)اهمیت سلول یا تندرستی/ قسمت اول

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد