خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / ایا میدانستید تره بیش از 30 بیماری مختلف را درمان میکند
تره
تره

ایا میدانستید تره بیش از 30 بیماری مختلف را درمان میکند

تره

نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از:توبیان – تره ی سبزی – سبزی ۔ کور – کوار۔ کرات – کرات رومی – کرات الیقل – کرات المائده – کراث الثوم – کندنا – گندنا – کیلا فه -گورا-گوار.

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی تره است . تره گیاهی است دو یا چند ساله، پایا و پیازدار، برگ های آن دراز و باریک می باشد و اغلب منتهی به پیاز کوچکی در داخل خاک می شود. گل های آن مجتمع و گروهی به شکل یک گلوله ی مدور در انتهای ساقه ی گل دهنده می روید، رنگ هر یک از گل ها سفید مایل به سبز می باشد و از آن ها دانه های سیاه و پهن و ناصاف تره به دست می آید. تره به طور کلی دو نوع است؛ نوع کوتاه و نازک تابستانه و دیگری تره ی فرنگی که نوع زمستانه است و خیلی بلند تا یک متر می باشد و برگ های پهن و قوی دارد.

 

برگ تره

ترکیب شیمیایی: آلیائین – آلانین – آرژی نین – آسپاراژین – آرسنیک – آسپارتیک اسید – آهن – آب – الیل دی سولفید – فنیل آلانین – تریپتوفان -رایبوفلاوین – پروتئین – ترئونین – پرولین – سرین – لوسین – هیستیدین – متیونین – والین – تیامین – نیاسین – هیدرات های کربن – کلسیم – فسفر – سدیم – کاروتن – سلولز – خاکستر – پتاسیم.

ویتامین ها: C-B/2 – B/1 – A در آن وجود دارد.

خواص برگ تره در طب سنتی :

درمان گیاهی روماتیسم

1- آن را بخورید. محرک، ادرارآور و قاعده آور است، گرفتگی های کبد را باز می کند، قصب الریه را پاک می کند، خونریزی ها به خصوص خون بواسیر را قطع می کند، کمر را تقویت و نیروی جنسی را زیاد میکند، دستگاه گوارش را تقویت و روماتیسم را درمان می کند، سبب ریزش اشک چشم می شود.

2- اگر میل دارید که استفراغ کنید، آب آن را بگیرید و با عسل مخلوط کرده بنوشید.

درمان گیاهی تنگی نفس

3- آن را با جو بپزید و بخورید. به مزاج لینت می دهد، روده ها را ضدعفونی می کند، هاضمه را تقویت میکند، برای درمان آسم یا تنگی نفس مفید است.

درمان گیاهی عفونت واژن

4- شب ها تازه ی آن را بکوبید و در رحم بگذارید. آن را تمیز می کند، ترشحات آن را برطرف می سازد و از سقط شدن جنین جلوگیری می کند.

5- تازه ی آن را کوبیده و با نمک مخلوط و ضماد کنید. زخم های بد و عفونی را درمان می کند.

درمان گیاهی خونریزی بینی

6- آب تازه ی آن را بگیرید، بعد کندر ساییده را با آن مخلوط کرده در بینی بچکانید و تفاله های تره را با کمی سرکه بر پیشانی ضماد کنید. خونریزی بینی را قطع می کند.

7- تازه ی آن را بکوبید، بعد بازردچوبه ی ساییده مخلوط کرده شیافی بسازید و استعمال کنید. اسهال را بند می اورد

8- تازه ی آن را هر روز خرد کنید و با آن کوکو بپزیدو بخورید. بواسیر بادی را درمان می کند.

9- تازه ی آن را خرد کرده در سرکه بریزید و نمک اضافه کنید و بپزید، سپس مدتی در آب آن بنشینید. ورم رحم را درمان میکند.

درمان گیاهی اگزما و مخملک

10- تازه ی آن را بکوبید و با سماغ ساییده مخلوط کرده ضماد کنید. اگزما، مخملک و زگیل را درمان میکند.

تذکر: دیرهضم نفاخ است، خون را می سوزاند، بینایی چشم را کاهش می دهد، لثه را خراب می کند، برای گرم مزاجان مضر می باشد. و مصلح آن گشنیز و کاسنی تازه است.

  تخم تره

طبیعت آن: گرم و خشک است.

خواص  تخم تره :

درمان گیاهی بواسیر

۱- هر روز آن را بو بدهید و بخورید. دل پیچه و اسهال که همراه با پیچش شکم باشد و هم چنین اسهال های طولانی و مزمن را متوقف می کند.

۲- دو مثقال از آن را با دو مثقال تخم مورد مخلوط کرده بخورید. برای امراض سرد نافع است، اشتها را زیاد می کند، کلیه، مثانه و کمر را تقویت می نماید، خونریزی از هر عضوی را قطع می کند، بازکننده ی گرفتگی های بلغمی مجاری کبد می باشد.

۳- آن را بجوشانید و بخور آن را هرروز به مقعد بدهید و پنج روز هم تخم تره ی بیابانی را بخورید. بواسیر را درمان میکند.

 

خواص گیاه تره به روایت امام صادق(ع)

 

تره حاویِ کاروتن ، ویتامین B1, B2, C و املاح معدنی از جمله کلسیم و آهن است. این ماده غذایی به علت داشتن منیزیم از بیماری سرطان جلوگیری و خواص پنی سیلین آن برای دستگاه ریوی سودمند است. انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه عفونت ها سودمند است. خوردن آن بعد از غذا، مانع از ترش کردن می شود. تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر و پیاز است. دهان را خوشبو، برای رفع یبوست دائمی، رفع چاقی، تسکین درد مفاصل و نقرس بکار رفته، میل جنسی را تحریک، خون قاعدگی را افزایش، ادرار آور، رنگ چهره را باز و بر زیبایی و لطافت پوست می افزاید. امروزِ در سایه علم و دانش‍ معلوم شده است این گیاه خوراکی، گنجى از املاح و ویتامین در خود نهفته دارد چنانکه به این امر در توصیه های غذایی ائمه اطهار (ع) به کررات پرداخته شده است.

در این باره از سهل بن زیاد نقل شده است که: «غلام حضرت ابوالحسن (ع) به ایشان مداوایی برای درد طحال درخواست نمود. پس حضرت فرمودند: «به وی سه بار در روز تره بخورانید» غلام گفت: «به وی خوراندیم و خون فرو نشست و سپس بهبود یافت».

همچنین روایت شده است که از امام صادق (ع) سؤال شد از خواص تره. پس ایشان فرمودند: «از آن بخورید که در آن 4 خصلت است: 1- پاک کننده نفس است. 2- دور کننده بادهاست. 3- قطع کننده بواسیر است. 4- امان از جذام است»؛ و نیز نقل شده است که سلمه گفت: از ضعف شکایت کردم در مدینه به حضرت ابوالحسن (ع)، پس به من فرمود: «تو را زرد روی می بینم» گفتم: بلی. فرمودند: «تره بخور» پس چون خوردم بهبودی یافتم.

همچنین از امام صادق (ع) در باب جایگاه این گیاه خوراکی نقل شده است که ایشان بیان داشته اند: نزد رسول خدا (ص) از سبزی سخن به میان آمد. پس حضرت (ص) فرمودند: «تره بخورید چراکه مَثَل آن در سبزیجات مثل نان با سایر غذاهاست».

با وجود خواص های فراوانی که این گیاهِ خوراکی در خود دارد باید به این موضوع توجه داشت که تره به واسطه ی داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا برای اشخاصی که مبتلا به اختلالات روده می باشند، توصیه نمی شود. همچنین زیاده روی در مصرفِ آن باعث خواب های آشفته، التهاب لثه و تا حدی کم شدن دید چشم می شود .

telegram

همچنین ببینید

چوپلمه اروپایی

چوپلمه اروپایی,گیاهی علفی با ریزوم ضخیم و سیاهرنگ

چوپلمه اروپایی,گیاهی علفی با ریزوم ضخیم و سیاهرنگ   دوران گل دهی: اردیبهشت و خرداد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *