بادام شیرین چه خاصیتی دارد…؟؟


بادام شیرین چه خاصیتی دارد…؟؟

بادام شیرین چه خاصیتی دارد...؟؟

 

بادام

درخت بادام، دو جور بادام میدهد، شیرین و خوردنی و بادام تلخ. بادام تلخ در طب خارجی استعمال دارد و دارای یکی از مهلکترین سمهاست که معروف به اسید سیان هیدریکا است که به آن اسید پروسیک  هم می گویند. هم بادامهایی که نرم است و یا چین خورده است و یا اینکه کرمو است مزه گسی دارد و باید آن را به دورریخت و مصرف نکرد. بادام، دارای مقدار سرشاری از ویتامین A و B و قند، سقز،  چربی،  روغن مایع و مواد سفیده ای است و همچنین دارای کلسیم و فسفر است. بادام خوراکی خیلی مغذی است و بویژه به خانمها توصیه می کنند با هنگامی که حامله هستند و یا شیر می دهند آن را مصرف کنند. بادام تازه و یا خشک آن برای هر معده ای سازگار نیست، ولی اگر کمی و بدهند سهل الهضم خواهد شد و در هر صورت موقع خوردن باید آن را کاملاً و آهسته آهسته جوید و با آب دهان مخلوط کرد تا زود هضم شود. بادام دارای مقدار بسیاری مواد سفیده ای است و به همین جهت است که باید در خوردن  ان  اسراف و زیاد روی نکرده و حد اعتدال را نگه داشت در بعضی از مادران اینده هر روز  صبح  ناشتا بادام پوست کنده  می خورند  زیرا بادام  مقوی و نیرو بخی است که به ویژه بر روی نطفه و سلامت تاثیر به سزایی دارد با بادام شیرین شیر بادام را تهیه می کنند که مصرف آن در سرفه، تحریک دستگاه هاضمه و مجاری ادرار تجویز شده است.همچنین برای اشخاصی که از بستر بیماری بر خاسته و دورهٔ نقاهت را  می گذرانند و یا بچه های خردسال مفید است و حتی میتوان ان را به شیر مادر اضافه کرد

چگونه می توانید شیر بادام را خو دتان تهیه کنید

پنجاه گرم بادام شیرین و پنجاه گرم شکر (البته اگر عسل را انتخاب کنید تو است) و یک لیترآب را حاضر کنی د بادامها را بعد از این که در آب نیم گرم ریختید و خیسید پوست بکنید  و ان را هاونی که اندکی اب سرد در آن ریخته اید بکوبید تا خمیری به دست آیدبعد از ان، این خمیر را با ابی که مانده است مخلوط و حل کنید، شکر را در آن بریزید و به هم بزنید تا خوب حل شود، بعد آن را از صافی نازکی وجود بیرون و صاف کنید.   دستور دیگری که برای تهیهٔ شیر بادام هست این است که دوازده بادام را که با پوست آن شکسته اند دوازده دقیقه در نیم لیتر شیر بجوشانند و   بعد از آن در صافی نازکی صاف کنند با بادام شیرین شربتی به نام شربت بادام تهیه می کنند که در مورد التهاب و تورم اعضا تناسلی و ادرار مفید است و این شربت خنک مسکو است و برای تهیهٔ آن این طور باید عمل کرد: یک کیلوگرم بادام را باید  پوست کند  و ان را در هاونی که انذکی اب دارد کوبید تا خمیری  به دست اید و ان  خمیر را در یک لیتر آب و پانصد گرم شکر حل کرد، بعد آن را در  صافی با فشار صاف کرده و هفتصد گرم قند و دویست و پنجاه گرم عرق بهار نارنج را به ان اضافه کرد

 دم کردهٔ برگ و شکوفهٔ بادام

مغز بادام را اگر در شیر بجوشانند و گرم گرم بخورند برای سینه مفید استاگر بادام را بودهید و آن را مثل قهوه بساید جانشین قهوه خواهد شد. با این تفاوت که اگر قهوهٔ عالی و بی نظیری را به وجود خواهد آورد که مصرف آن هم هیچ ضرری نخواهد داشت.بادام را اگر به این ترتیب تهیه کنند علاوه بر اینکه می توان آن را به جای قهوه مصرف کرد، میتوان آن را در سوپ ریخت تا ارزش غذایی آن را  زیاد کنددم کرده سی گرم برگ و پانزده گرم شکوفه درخت بادام مخلوطی را به وجود می آورد که ادرارآور، مسهل و کرم کش خواهد بود. . برگهای تازه و سبز درخت بادام را اگر ضماد کنند برای سوختگی،کوفتگی و اولسر مفید خواهد بودبرای رفع ترک دست باید با آتش ملایمی پانزده گرم روغن مایع بادام را با روغن کاکائو در هم مالید و روی جاهایی که ترک خورده است  گذاشتبرای معالجهٔ میگرن، رماتیسم، قولنج کبد و کلیه باید بادام تلخ را کوبی و به شکل ضماد درآورد و آن را روی قسمتهایی که درد میکند گذاشت.یکی از مراکز آزمایش تهیه حیوانات، بنگاه دویس در کالیفرنی است که تشخیص داده است پوست بادام شیرین بهترین غذا برای حیوانات علف خوار است که آن را به شکل قطعات درشتی مخلوط به یونجه و جو میکنند و به دامها می دهند؛ بره ها نسبت به آن بی اندازه حریص هستند وقتی پوست بادام جزء علوفه به آنها داده می شود بسرعت چاق و پروار  می شوندبرای داروسازی ماده ای گرانبها دانسته اند، پزشکان عرب آن را برای نرم کردن سینه، تسکین جراحت ادرار، تقویت معده و ریه، پاک کردن و شست وشو دادن روده تجویز می کردندپزشکان عصر حاضر هم به خواص غذایی و دارویی بادام اهمیت داده و در نسخه های خود آن را تجویز می کنندبادام سبز و تازه دارای هشتاد و هشت درصد آب است، ولی وقتی رسید و بسته شد این مقدار آب تبدیل به چربی میگردد.مقدار بادامی که در هر روز می توان مصرف کرد بین شش تا بیست عدد است که هر طور مصرف گردد باید خوب جویده شود.درخت بادام ارتفاع متوسطی دارد و به حالت وحشی در افغانستان  ،  ترکستان و ایران می روید.درخت بادام خودرو را با کشت زیاد کرده اند، و امروز در کشورهای اروپاى جنوبی و در کالیفرنی و در واحه های آسیای غربی و مرکزی وجود دارددو نوع درخت بادام وجود دارد  که از یکی  بادام شیرین  به دست می اید که پنجاه درصد آن روغن زیتون است و آن را در شیرینی پزی به کار می برنداگر بادام شیرین را فشار دهید از آن روغن مایعی خارج می شود. فشرده ان را برای پختن نان بادام مصرف می کنند  و همچنین روغن وآرد  بادام را برای ساختن مواد زیبایی به کار می برند.از بادام تلخ اسید پروسیک و روغن بادام تلخ می گیرند که در طب مصارف خصوصی دارد 

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد