با داروهای خلط آور آشنا شوید!!


با داروهای خلط آور آشنا شوید!!

با داروهای خلط آور آشنا شوید!!

خلط آورها 

داروهای شیمیایی و گیاهی که به تخلیه خلط از دستگاه تنفسی کمک می کنند.گیاهان دارویی ایجاد خلط را تسهیل میکنند. آنها محتوی لعابهای گیاهی هستند که با جذب رطوبت بادکرده و قسمت دیگر را مرطوب می کند و این به دلیل خاصیت جذب آب این مواد است. آنها همچنین ورم منطقه ای را که قسمت ورودی نای را احاطه نموده است با تسکین سرفه کاهش می دهند. برخی از گیاهان علاوه بر لعاب محتوی اسانس های روغنی و ساپونین هستند از میان این گیاهان می توان پنیرک، گل ماهور، ختمی و بارهنگ را نام برد.این گیاهان محتوی مواد فراری هستند که از طریق دستگاه تنفس دفع شده و مخاط را تحریک می کند و عمل خلط آوری و دفع آن را آسان می کند. این مواد باعث شل شدن عضلات مجرای تنفسی که در حالت انقباض باشند نیز می شوند. ضمن اینکه کمی قدرت ضدعفونی کننده دارند. این گروه شامل گیاهان دارویی می شود که دارای اسانس روغنی باشند. گیاهانی مثل رازیانه، برگ نعناع، پونه، ختمی، دانه کتان.در واقع گیاهان خلط آور آرام کننده سرفه هستند. در اکثر موارد از آنها بصورت مخلوط (جوشانده برای سینه درد )استفاده می گردد. گیاهانی شامل ختمی، پنیرک، بارهنگ، به دانه و شیرین بیان.غدد طبیعی موجود در بینی و گلو، در شبانه روز حدود یک تا دو لیتر ترشح دارند. این ترشحات سطوح داخلی حفره های بینی را مرطوب می کند و باعث تمیز و مرطوب شدن هوای داخل بینی و به دام افتادن ذرات مضر و باکتری های موجود در هوای استنشاقی می شود.سلول های سطوح داخل بینی و سینوس ها حاوی مژک هایی هستند که به طور هماهنگ و منظم به طرف ته حلق نوسان می کنند و باعث می شوند ترشحات بینی و سینوس ها به طرف ته حلق رانده شوند.وقتی ترشحات به ته حلق رسیدند، به طور طبیعی و به نحوی ناخودآگاه توسط فرد بلعیده می شوند. در مواردی که میزان ترشحات بینی و سینوس ها افزایش یابد یا قوام، طعم، بو یا غلظت ترشحات تغییر کند، معمولا فرد متوجه وارد شدن این ترشحات از پشت بینی به حلق خود می شود و از آن رنج می برد. اختلال در بلع نیز از جمله علل احساس افزایش ترشحات پشت حلق است.

عوامل ایجاد یا تشدید کننده:

گرمی (خوراکی های تند و شیرین) خرما، گردو، تخمه و روغن آفتابگردان، سیگار، داد زدن، ارده شیره فلفل سیاه و قرمز، پنیر.

درمان گیاهی سرفه:

عرق «آویشن + بهار نارنج»، پره های فلوس در آب جوش، شیر هویج، روزی یک سیب قرمز، خیسانده «عناب + سپستان (به مقدار مساوی)، غرغره جوشانده ۳۰ تا ۵۰ گرم سپستان، آبغوره، فرنی «نشاسته + شیر عسل + کمی زنجبیل»، خرمالو + شیر +شکر یا عسل - در مخلوط کن بریزید و بعد میل کنید؛ فراسیون.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد