قالب وردپرس درنا توس
خانه / درمان بیماری ها با داروهای گیاهی / با داروهای گیاهی نفخ و گاز روده را از بین ببریم
نفخ و گاز روده
نفخ و گاز روده

با داروهای گیاهی نفخ و گاز روده را از بین ببریم

با داروهای گیاهی نفخ و گاز روده را از بین ببریم

نفخ و گاز روده

درمان گیاهی نفخ و گاز روده

  • در این مورد باید از خوردن تخم مرغ، ماهی، خیار،نعناع، آبغوره، قند، شکر و چای پرهیز کنید. از خوراکی هایی که برای نفخ، باد و گاز معده مفید است بیشتر استفاده کنید، مانند: گلپر، اگیر ترکی، آب دم کرده  مریم گلی، آب دمکرده  اسطو خدوسی ، شربت گل قند، آب دمکرده پوست لیموی تازه یا پوست لیموی خشک، آب، دم کرده   افسنطین، اب دم کرده  آویشن شیرازی، آب، دم کرده  بابونه  شیرازی، کوبید ه زنیان، جوزهندی کوبیده شده، تخم شویدکوبیده شده یا آب دم کرده آن،برای رفع نفخ و گاز روده، به مقدار ۱۰ گرم دانه های ظهر و شب و هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را میل کنید 
  • زنیان، بادیان و تخم کرفس از هر کدام ۲۰ گرم، ریشه  کرفس و ریشه  بادیان از هر کدام ۴۰ گرم، خولنجان و زیره  کرمانی از هر کدام ۱۰ گرم، همه را نیم کوب کرده و صبح، ظهر و شب و هر مرتبه یک قاشق شربت خوری از آن را بجوشانید سپس آب آن را صاف و شیرین کنید و بعد از غذا بنوشید. یا همه ی داروهای بالا را نرم بسایید و روزی سه قاشق شربت خوری آن راکفلمه کنید.
  • بیست گرم رازیانه ی نیم کوب شده را در یک لیتر آب جوش دم کنید و بعد از هر غذای روزانه یک فنجان از آب آن را میل کنید.

راهکارهای مفید جهت از بین بردن نفخ روده

غذاهایی که ایجاد گاز میکنند:
حبوبات (لوبیا-عدس-لوبیای سویا-نخود فرنگی) -لبنیات (شیر-بستنی-پنیر)- سبزیجات(بروکلی-گل کلم-خیار-مارچوبه-کرفس-کاهو)- سبزیجات ریشه ای (سیب زمینی-شلغم-پیاز-تربچه-سیر-هویج-بادنجان)- میوه ها (زردآلو-سیب-گلابی-آلو-موز-کشمش) -غلات (جو دوسر-ذرت-برنج-دانه های کامل (به علت وجود فیبر)- آرد گندم)- مغزها (بادام هندی)
نکته: در اختلال عدم تحمل لاکتوز (عدم وجود آنزیم لاکتاز برای تجزیه لاکتوز)، لاکتوز(قند اصلی شیر) به روده باریک راه یافته و باکتریها از آن تغذیه میکنند. این امر گاز روده ها را افزایش میدهد.
نکته:سوربیتول که نوعی شیرین کننده است نیز میتواند ایجاد گاز کند.
نکته: برنج خیلی سهل الهضم است و کمترین تولید گاز را بهمراه دارد. اما نشاسته گندم، سیب زمینی، جو دو سر و ذرت گاز زیادی تولید میکنند.
نکته:غلات کامل به علت دارا بودن فیبر بیشتر گاز بیشتری تولید میکنند.
نکته: فیبرغذایی برای سلامتی بسیار مفید هستند، اما بایستی مصرف آنها را به آهستگی افزایش داد. برخی از فیبرها گاز تولید کرده اما برخی گاز تولید نمیکنند. (به مقاله فیبر رژیمی رجوع شود)

مطالبی در رابطه با گاز روده ها:

۱-یک انسان بطور معمول روزانه ۰.۵ تا ۱.۵ لیتر گاز روده آزاد میکند.۱۲-۲۰ بار در روز. نیتروژن، اکسیژن، دی اکسید کربن، متان، هیدروژن، سولفید هیدروژن گازهای تشکیل دهنده روده میباشند.
۲-گاز روده ها عمدتا از نیتروژن و اکسیژن تشکیل یافته است که توسط دهان بلعیده میگردند.
۳-دی اکسید کربن توسط میکروبهای هوازی روده تولید میگردند.
۴-هیدروژن توسط برخی از میکروبها و گاز متان نیز توسط باکتریهای بی هوازی تولید میگردند.
۵-گازهای متان و هیدروژن اشتعال زا میباشند. تنها ۴۰ درصد روده افراد دارای میکروبهای تولید کننده گاز متان میباشد.
۶-بوی نامطبوع گاز روده ها به علت وجود مقادیر اندک ترکیبات حاوی سولفور میباشد. سولفید هیدروژن (بوی تخم مرغ گندیده) و سولفید کربونیل علت بوی بد گازهای روده ها بوده که نتیجه تجزیه پروتئین ها میباشند.
۷-علت دیگر بوی نامطبوع وجود اسیدهای چرب با وزن مولکولی پایین نظیر بوتیریک اسید(بوی کره فاشد) میباشد.
۸-گاز روده ها مانند مدفوع بوسیله حرکات دودی (انقباضات متوالی عضلات روده ای) به سمت مقعد رانده میشوند.
۹-برخی باکتریهای روده گاز تولید شده توسط باکتریهای دیگر را مورد مصرف قرار میدهند.
۱۰-میزان تولید گاز در افراد متفاوت است و به تعداد و نوع باکتریهای مستقر در روده، نوع رژیم غذایی و میزان بلعیدن هوا توسط فرد بستگی دارد.
۱۱-غذاهایی که حاوی سولفور زیاد میباشند نظیر گل کلم، تخم مرغ و گوشت بوی نامطبوع گاز روده را افزایش میدهند.

مطلب پیشنهادی

درمان یبوست

دوای یبوست از نسخه های طب سنتی

دوای یبوست از نسخه های طب سنتی   پیوست از یک جانشینی و خوردن غذای …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *