بخوانید چند خاصیت مهم از دارچین چینی/ قسمت اول


بخوانید چند خاصیت مهم از دارچین چینی/ قسمت اول

بخوانید چند خاصیت مهم از دارچین چینی

 

دارچین چینی CINNAMONUM CASSIA BLUME

دارچین درخت همیشه سبزی است که بلندیش تا ۱۵ متر میرسد. از خانواده ی درختان غار Lauraceae است. برگهایش پهن، بیضی شکل، کنارهایش یک پارچه و پوست دار، گل هایش ریز و مجتمع در گل تاج کلاهک شکل، تیره رنگ و یا سفید با گل برگهای جداگانه ی ساده است. میوه آور بوده، پوست آن رنگ زنگ زده داشته، بوی خوش ویژه و تندی دارد. مزه آن شیرین، گوارا و کمی گس می باشد. اساساً پرست شاخه های هفت ساله و بعضاً دوساله اش را میگیرند. لایه ضخیمی از پوست بیرونی را بعد از خشک کردن گرفته و کاملاً از مواد زاید اپیدرم تمیز می کنند. دارچین آماده، شکل چوبچه و یا نیم لوله ای، درازی ۴۵ سانتی متر، عرض ۲ تا ۵ سانتی متر و ضخامت یک تا ۳ میلیمتر دارد. دارچین در شکل بزرگ، -خرد شده و یا پودر شده فروخته می شود. پودر پوست دارچین رنگ زرد قهوه ای دارد. دارچین چینی در جنوب چین و کشورهای شبه جزیره هندوچین پرورش مییابد. نوع نزدیک و بیشتر مشهور آن دارچین سرندیبی: - Cctelanicum neesبلندی درخت آن تا ۱۰ متر بوده و به جز جزیره سری لانکا(سرندیب)، در جنوب هندوستان، ماداگاسکار، جزایر  مارتینیک، جامائیکا، گینه و برزیل پرورش داده میشود. پوست آن از بوته ها و شاخه های بریده جمع می شود. این پوست را با چاقوی مسی میبرند. بعداً لایه بیرونی آن تراشیده و دور ریخته می شود. سپس این پوست به شکل لوله پیچانده شده و در آفتاب خشک میگردد. بوی دارچین سرندیبی خشک، بسیار ظریف و گوارا است. بنابراین بسیار ارزشمند میباشد. دارچین چینی از دوره های قدیم از چین توسط راه ابریشم به آسیای میانه، ایران و دیگر کشورهای آسیای مرکزی انتقال می یافت. اهمیت اقتصادی. بوی خوش و گوارا و طعم شیرین دارچین سبب استفاده ی وسیع آن برای آماده نمودن غذاهای گوناگون شده است. دارچین را با سوپهای میوه ای، کوکوها، شربت ها، پودینگ، رولتهای میوه ای، نانهای شیرین میوه دار، بیسکویت ها، نوشابه های شیری، لیکورها، شراب ها، خوراک های گوشتی و ماهی، سسها، ترشیها و حتی قهوه همراه می نمایند. در طب سنتی. دارچین را برای بهتر نمودن گوارش، درمان گاستریت مزمن و درد مزمن روده، کم خونی، نقرس، درد مفاصل و عضلات، سل، برونشیت مزمن و ورم ها استفاده می نمایند. ضماد آماده شده از دارچین و محلول رقیق سرکه و یا روغن نباتی برای رفع نمودن کک و مک و لکه های ناشی از سوختگی استفاده می شود. جوشانده ی غلیظ و صاف شده ی دارچین در عسل بهاری به تناسب ۱:۱ آمیخته شده، برای درمان زخم ها به کار میرود. در طب کهن شرق دارچین داروی درمانی - پرهیزی محسوب می شد. معلومات نخستین درباره ی این ماده در کتاب امپراطور چین، «شین ننگ کوه» که تقریباً ۰ ۲۸۰ سال قبل از میلاد زندگی می کرد داده شده است. درباره کیفیت و ویژگی دارویی دارچین چینی، عالمانیچون دیوسکرید، جالینوس، پاویل، ابن مسکویه و دیگران نظر داده اند. به نظر دیوسکرید بهترین نوع دارچین، نوع جوان، خاکسترگون سرخ رنگ و دارای گوشت چوبی نازک و هموار است. همین نوع دارچین، تند و سوزان و کمی شور و شیرین می باشد. علامت کیفیت خوب دارچین آن است که تمام بوهای دیگر را حذف نموده و در حضور آن بوی دیگری احساس نمی شود. بدترین نوع دارچین آن است که رنگ سفید و یا چوب پرچین دارد. به گفته دیوسکرید همه انواع دارچین گرمی آور و مسهل بوده و عفونت را رفع می کنند. ابن مسکویه نوشته است، که بهترین دارچین آن است که رنگ سرخ تازه، چون رنگ مرجان داشته، ضخیم باشد و زبان را بسوزاند و مزه ی گس و بوی خوش شراب را داشته باشد. به نظر ابومنصور موفق مزاج دارچین گرم و خشک بوده، تأثیر خشک کنی و رقیق سازی داشته، بینایی را بهتر می کند. مغز، قلب و معده را تقویت میبخشد. برای درمان ورم های مرطوب و سرد معده موثر بوده، حالت آلرژیک بینی را کم کرده، سبب تسریع در بهبودی زخم مارگزیدگی میگردد. در رفع انسداد ادراری موثر بوده، همچنین میتواند اختلالات قاعدگی را اصلاح و راست روده را تحریک کند که در مورد این عمل اخیر بادیان، پادزهر دارچین است. به قول ابن سینا دارچین ایجاد نشاط نموده، برای زکام و سرفه جنبه ی دارویی داشته و سینه را از خلط پاک میکند. انسداد کبد را از بین برده و سبب تقویت معده و کبد میشود.ابن سینا همچنین برای دارچین تأثیرات زیر را قائل بوده است: کمکردن ترشحات معده؛ مؤثر در آسیت؛ از بین بردن لک چشمی، کم سو شدن بینایی و رفع ترشحات غلیظ چشمی (در صورتی که پودر آن مالیده شود)؛ از میان بردن لکهای کک و مک و خونمردگی؛ برطرف کردن جوش (در حالتی که با سرکه مخلوط شود)؛ درمان زخم ها و سودا؛ پیشگیری از گزش حشرات و جانوران گزنده؛ دفع کننده ادرار و قاعدگی و محرک سقط جنین؛ درمان لرزش دست و پا (روغن دارچین)؛ باز کننده ذهن؛ رفع کننده سنگینی سر و درد گوش. در صورتی که به پوست مالیده شود برای لرزش و درد پایین شکم مفید است. این سینا دارچین سرندیبی و میوه درخت اردج را به عنوان جانشین دارچین چینی پیشنهاد می نماید.بخوانید چند خاصیت مهم از دارچین چینی/ قسمت دوم

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد