بررسی رابطه دیابت و شیردهی (بیماری قند)


بررسی رابطه دیابت و شیردهی (بیماری قند)

بررسی رابطه دیابت و شیردهی (بیماری قند)

امروزه مادران بیشتر و بیشتری هستند که همراه با دیابت خود، کودکان خوشحال و سالمی به دنیا می آورند و این مادران نیز برای شیردهی به نوزادشان، تشویق میشوند. رژیم غذایی معمولاً بر دیابت تأثیر میگذارد. مادر شیردهی که بیماری قند دارد، باید از یک رژیم غذایی متعادل که به وعده های کوچلی و متناوب تقسیم گردیده، پیروی کند. این وعده های پیاپی و کوچلی، کمک می کند که قند خون مادر در حد ثابت و یکسان حفظ گردد. انواع مختلفی از دیابت بود دارد: دیابت حاملگی، دیابت وابسته به انسولین و نوع غیروابسته به انسولین. مادرانی که در دوران بارداری، علائم دیابت حاملگی در انها ظاهر می شود، احتمالاً میدانند که بعد از زایمان، بیماری قند آنان ناپدید میگردد. افزایش قند خون شما در هنگام بارداری به دلیل وجود جنین و رشد و تکامل وی در داخل رحمتان می باشد. پس از تولد کودلک، قند خون شما دوباره به وضعیت طبیعی قبل از حاملگی برمیگردد و این مساله بر سلامت شیرتان هیچ تأثیری نمی گذارد.خانمهایی که دیابت حاملگی را تجربه می کنند، معمولاً شیوع ابتلا به بیماری قند غیر وابسته به انسولین، در آینده برایشان بیشتر می باشد. در حقیقت ۵۰ تا ۶۰ درصد از مادران با دیابت حاملگی، در زندگی آینده شان بیماری قند پایداری را برای مدت ۵ تا ۲۰ سال در خود توسعه خواهند داد. زنانی که دیابت پایدار را تجربه می کنند، معمولاً اضافه وزن داشته و سن آنها بالای ۲۵ سال می باشد.اگر شما هم در دوران بارداری، دیابت وابسته به حاملگی داشته اید، میتوانید با کاهش وزن خود در حد ایده ال و همچنین با ورزش متناوب، از خطر ابتلا به دیابت پایدار کاسته و یا این که بروز ان را به تأخیر بیاندازید. مادران مبتلا به انواع بیماری قند (وابسته به انسولین یا غیر وابسته به انسولین) معمولاً مایل هستند که به نوع غذایی که میخورند، توجه و اهمیت بیشتری بدهند. اطلاعاتی که در این کتاب آمده است، فقط در حدیلک راهنما میباشد.هر مادر دیابتی، لازم است برای دریافت یلف برنامهٔ غذایی ویژهٔ بیماران دیابتی، از یلی متخضص تغذیه کملک و راهنمایی بگیرد. البته راهنمائیهای متخضص تغذیه باید هماهنگ و همسو با رهنمودهای پزشلک معالج وی باشد. به نظر می رسد مادران دیابتی همیشه در حال راه رفتن بر روی طنابی می باشند، زیرا هر لحظه امکان بالا رفتن و یا بالعکس پایین افتادن قند خون آنها می رود و در هر دو صورت احتمال سقوط آنها وجود دارد.بنابراین هدف اصلی در جهت حفظ سلامتی آنان، بدین گونه است که همزمان با جلوگیری از افزایش قند خون، نباید اجازه داد که قند خون آنها پایین بیفتد. برای خانم های دیابتی، بسیار اتفاق میافتد که در دوران شیردهی، میزان نیاز به انسولین دریافتی شان کاهش یابد. (انسولین هورمونی است که قند خون را تنظیم می نماید). زیرا مقداری از قند که همیشه به طور طبیعی در خون مادر در جریان بوده، اکنون صرف تولید شیر برای نوزاد میگردد.مادران شیرده، در عین حال که نیاز کمتری به انسولین دارند، میزان قند خون آنها نیز در حد پایینتری قرار خواهد گرفت. قند خون بسیار پایین و یا هیپوگلیسمی، مسلماً وضعیت مطلوبی نبوده و علائم آن شامل: ضعف، سرگیجه، سردرد و حتی گاهی تاری دید کامل می باشد.هیپوگلیسمی حتی میتواند باعث عدم ترشح شیرتان گردد. برای پیشگیری از پایین افتادن قند خون، برحسب برنامهٔ غذایی که برایتان پیشنهاد شده، همیشه سر ساعت معینی غذاخورده و در صورتی که ورزش می کنید، به مقدار بیشتری غذا بخورید و همواره مقداری هیدراتهای کربن سریع الاثر مانند یله حبهٔ قند و یا قرص گلوکز همراه خود داشته باشید. برای بسیاری از مادران شیرده، ثابت شده است که برای جلوگیری از هیپوگلیسمی، باید به هنگام بعدازظهر، مقدار مصرف انسولین خود را کاهش دهند.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد