خانه / بیماری های قلب و دستگاه گردش خون / بیماری های قلبی آرتریواسکلروزیس و آترواسکلروزیس(قسمت دوم)
بیماری های قلبی
بیماری های قلبی

بیماری های قلبی آرتریواسکلروزیس و آترواسکلروزیس(قسمت دوم)

LDL یا چربی بد پیوسته باید کمتر از صد باشد و موارد بالاتر از ۰ ۱۰ – ۱۸۰ ریسک حمله قلبی را زیادتر میکند. HDL نباید در مردها ۳۵ کمتر و در خانمها ۴۰ کمتر باشد. تری گلیسرید نیز باید پائین تر از ۱۵۰باشد، تری گلیسرید بالا باعث کاهش HDL میشود.

رژیم غذایی در کنترل چربی خون نقش عمده ای دارد. کم خوردن غذای چرب و سرخ کرده، گوشت قرمز (یک تا دو بار در هفته) و استفاده از غذاهای طبیعی و گیاهی، ماهی، روغن زیتون و ورزش چربی های خون را تنظیم می کنند. هر ۹ ماه یک بار باید چربی های خون اندازه گیری و کنترل شوند. در کسانی که از قرص های چربی خون استفاده می کنند باید مرتباً چربی ها، آنزیم های کبدی و CPK اندازه گیری شوند.

CPK میوگلوبین ماهیچه ای است که اگر در خون مقدارش زیاد باشد ممکنست به عوارض کلیوی منتهی گردد. بیماری دیابت ریسک ابتلا به بیماری های قلب و عروق را افزایش میدهد. محققین از ۰ ۳۵ هزار بیمار تحت درمان با داروهای کاهش دهنده چربی مثل لیپیتور و زوکر که در کنترل کلسترول بد استفاده می شود، هیچگونه عارضه خاصی را بیان ننموده اند و عقیده دارند که ۳۷ درصد ریسک خطرات قلبی و ۳۰ درصد ریسک سکته های مغزی را کاهش داده است.

 بر طبق گزارش مجله لانست قبل از زمان مصرف چربی های اشباع شده و مارگارین، ابتلا به بیماری های قلب و عروق تقریباً ناشناخته بوده است. آیا دلیل شیوع بالای این بیماری ها را در حال حاضر به کدام عامل می توان نسبت داد! در کنترل و پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق علاوه بر مواردی که اشاره گردید، استفاده از ویتامین های نامبرده شده در زیر (با نظر پزشک معالج) توصیه میگردد.

ویتامینC: مقدار چند گرم روزانه بر حسب نظریه پزشک معالج

ویتامین E: مقدار ه ۱۰ – ه ۴۰ میلی گرم روزانه، این ویتامین به حل شدن لخته های خون کمک می نماید و از تجمع پلاکت ها ممانعت میکند، باعث اتساع عروق میگردد و از عمل توکسیک اسیدهای چرب که به بدن وارد میشوند جلوگیری به عمل می آورد.

ویتامین B مقدار ه ۴۰- به ۵۰ میلیگرم مخلوطی از نیاسین و نیاسیدامین که خصوصاً در درمان بیماریهای عروقی مؤثر است.

سلنیوم: مقدار ه ۱۰ – ه ۲۰ میلی گرم روزانه، تأثیر ویتامین E را بیشتر کرده و کمبود آن عامل مهم در ابتلا به بیماریهای قلبی است.

گرفتگی عضله پا

گرفتگی ماهیچه پا مسئله عادی و متداولی است و ممکنست پیر و جوان را گرفتار کند.این امر در هنگام راه رفتن، موقع خواب و سایر موارد اتفاق می افتد و دلیل آن عدم تعادل املاح معدنی است. ورزشکاران به علت فعالیت زیاد و تعریق فراوان به علت کاهش املاح معمولا گرفتار می شوند. برای درمان و بازگشت املاح از دست رفته، آشامیدن آب میوه ها و سبزیهای تازه و غلات بهترین راه درمان است. گرفتگی عضلات پا در سنین بالا ممکنست به علت آرتریواسکلروزیس نیز باشد. به نظر میرسد که تجویز ویتامین E (به مقدار ه ۹۰ – ه ۸۰) واحد روزانه مفید واقع شود. علت دیگر گرفتگی و کرامپ عضلانی ممکنست عدم تعادل املاح معدنی در بدن باشد

به عنوان مثال مصرف زیاد گوشت و نوشابه های گاز دار (سودا) به علت داشتن فسفر زیاد باعثکاهش کلسیم می شود. بهترین راه درمان و به سطح نرمال رساندن کلسیم، منیزیم و فسفر بدن، کم مصرف کردن گوشت، نوشابه، شیرهای پاستوریزه و افزایش مصرف سبزیجات است. و به علاوه از منیزیم (به مقدار ۰ ۵۰-۲۰۰۰ میلی گرم روزانه) به خصوص موقع خواب که انقباض رخ میدهد، کلسیم (ه ۱۰۰ – ۱۵۰۰ میلیگرم روزانه) و ویتامین E (۹۰۰ – ه ۸۰ میلیگرم) می توان استفاده نمود.

بیماری های قلبی آرتریواسکلروزیس و آترواسکلروزیس(قسمت اول)

telegram

همچنین ببینید

ارهاش RH

ارهاش RH خون چیست ….؟؟

ارهاش RH خون چیست ….؟؟   نام ارهاش از نام میمونی به نام «نریزوس» گرفته …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *