قالب وردپرس درنا توس
تغذیه
تغذیه

تاریخچه تغذیه/قسمت دوم

این انجمن برای اولین بار مجله علمی رژیم شناسان را در سال ۱۹۲۵ منتشر کرد. و به تدریج دامنه فعالیت خود را در زمینه مدیریت خدمات غذایی مراکز تغذیه توسعه داد. فارغ التحصیلان این رشته که رژیم شناسی ( Dietition) نامیده می شوند، باید تمام اطلاعات و دانش خود را در راه کمک به برقراری و بهبود سلامت بشر به کار گیرند. اصطلاح رژیم درمانی یا درمان با رژیم غذایی ( Diet – therapy) به معنای استفاده از رژیم غذایی نه فقط برای بیماران بلکه برای افراد سالم نیز میباشد. بدین معنی که افراد سالم نیز باید به نوبه خود از رژیم غذایی مناسب استفاده کنند تا بدین وسیله از ابتلا به سوء تغذیه مصون مانده و از سلامت کامل برخوردار شوند.

با پهناور شدن ایران باستان در زمان حکومت هخامنشیان که از شرق تا هند و از غرب تا مصر گسترده شده بود، مردم این سرزمین بنا به شرایط اقلیمی و دسترسی طبیعی به غذاها در هر ناحیه، غذاهای بومی مختص خود را تهیه می کردند. از شواهد موجود چنین برمیآید که مواد تشکیل دهندهرژیم غذایی آنها را محصولات لبنی تهیه شده از گاو، گوسفند، بز و مادیان، گوشت گاو نر، قوچ، بز و ماکیان، نان تهیه شده از غلات، میوههای خشک شده و روغن حاصل از دانه ها تشکیل میداده است. ایرانیان طی قرون، سه نگاه متفاوت به غذا داشته اند:

درمانی، فلسفی و فرهنگی، پزشکان و فلاسفه به غذا و نوشیدنی ها به عنوان عامل احیا کننده بدن نظر داشتند و مصرف غذا را راهی برای تضعیف یا تقویت شخصیت انسانی می دانستند. برای مثال، باور براین بود که مقادیر بالای گوشت قرمز و چربی موجب خلق افکار شیطانی و رفتار ناپسند و رعایت یک رژیم سالم متشکل از میوه ها، سبزیها، ماهی و ماکیان موجب ایجاد قدرت های غیرمعمول وخارق العاده میگردد طبقه بندی غذاهای سرد و غذاهای گرم، مرتبط با مذهب زرتشتیان باستان دوران هخامنشیان و ساسانیان است.

این فلسفه به یک باره با تمدنهای دیگر از جمله چین، هند و سرزمین های غربی قرون وسطی تقسیم شد که البته ناحیه به ناحیه طبقه بندیهای گوناگونی را تشکیل داده است ولی به طور کلی چربی حیوانات، گوشت طیور، گندم، شیرینی ها، برخی میوه ها و سبزیهای تازه و همه انواع خشک شده آنها غذاهای گرم را تشکیل داده و گوشت گاو، گوشت ماهی، برنج، لبنیات، و برخی دیگر از میوهها و سبزیهای تازه غذاهای سرد را تشکیل می دهند. بنابر طبیعت بدن انسان، فصول گوناگونسال و بیماریها، غذاهای سرد، یا گرم مصرف می شود و در بیشتر اوقات این دو نوع غذا با هم مصرف گردیده تا تعادل ایجاد شود.

به طور کلی، غذاهای گرم خون را غلیظ کرده و از نظر فرهنگی، تهیه غذا به عنوان هنر فراهم آوردن لذت برای جسم و ذهن معرفی شده است. طبق شواهد موجود، پخت و پز غذا در ایران تا حد زیادی طی قرون گذشته روش تهیه اولیه خود را حفظ کرده و روش های جدیدی نیز به آنها اضافه شده است. غذاهای ایرانی به نحوی تهیه می شوند که مواد تشکیل دهنده انها به تفکیک چشیده شله و عطر و بوی ادویهها به خوبی احساسی شود.

ایرانیان به طعم و مزه ور ظاهر غذا اهمیت زیادی میداده اند و نوع غذاهایی که مصرف می کردند، بستگی به مواد در دسترسی در فصول مختلف سال داشت. به این صورت، غذاها همیشه تازه و با بهترین کیفیت تهیه می شدند. عطر خوش غذا در طول آشپزی و روی میز به اندازه طعم خوش اهمیت زیادی داشته و ظاهر غذا باید به صورتی تزئین می شده که چشمها را بنوازد.

تاریخچه تغذیه/قسمت اول

مطلب پیشنهادی

علل بروز اهنجاری های فکی و دندانی

تاثیر عوامل محیطی بر ناهنجاری های فکی و دندانی

تاثیر عوامل محیطی بر ناهنجاری های فکی و دندانی   -عوامل محیطی عنوان کلیه عواملی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *