قالب وردپرس درنا توس
تخم مرغ
تخم مرغ

تخم مرغ، خونسازی ارزان

تخم مرغ، خونسازی ارزان 

 

یکی از شیوه های درمانی کم خونی مصرف تخم مرغ آن هم از نوع خانگی آن است. در مورد تخم مرغ و مصارف آن موافق و مخالف زیادی وجود دارد، البته در مواردی مصرف تخم مرغ مضر بوده و در شرایطی هم مفید و مؤثر است مانند خوراندن آن به اطفال و بیمارانی که دوره نقاهت را می گذرانند، در کلام پیشوایان دینی ما و همچنین در طب بوعلی از تخم مرغ و نحوه مصارف آن صحبت به میان آمده است.

اطبا می گویند در سفیده تخم مرغ لستین که غذای سلولهای عصبی محسوب می شود و در درمان کم خونی ها مغز و سلسله اعصاب مفید است، وجود دارد و از خون سازهای طبیعی به شمار میرود.

جالب این که در روایات اسلامی، در ۱۴۰۰ سال پیش تخم مرغ به عنوان یکی از مؤثرترین درمانها توصیه شده است. مردی خدمت امام رضا لایه شرفیاب شد و از کمی اولاد نزد ایشان شکوه کرد حضرت در جواب آن مرد دو اندرز اخلاقی و طبی فرمود: در ابتدا آن بزرگوار خطاب به مرد فرمود که استغفار کند و با این پند شاکی را مؤدب به ادب دین نمود، کنایه از این که یک خداشناس و موحد نباید تقاضای خویش را از خداوند به صورت گلایه و طلبکارانه عنوان نماید و در ادامه امام نکته ای طبی توصیه فرمودند، اینکه مرد تخم مرغ را با پیاز بخورد.

محققان علوم تغذیه با تلاشی، به اندکی از اسرار این توصیه طبی  دست یافته و اعلام داشته اند که تخم مرغ خصوصاً زرده آن از ۳/۷ آهن و فسفر، کلسیم و ویتامین B1 و B2 تشکیل شده است.  تخم مرغ در تولید خون و تقویت قوای جنسی نقش مهمی دارد و در بعضی از روایات داریم که خوردن تخم مرغ نیاز و هوس خوردن گوشت را  تأمین می نماید.

دانستنی های مهم در مصرف تخم مرغ

– زرده تخم مرغ خواص بیشتری دارد و برای هضم نیز سبک می باشد، بالعکس سفیده آن دیرهضم و سنگین است.

– تخم مرغ متداولترین ماده غذایی مورد مصرفی مردم دنیاست و منبع پروتئینی خوبی برای کودکان و زنان باردار محسوب می شود.

– تخم مرغ تازه خواص بیشتری دارد و شکسته شدن پوست از خواص آن میکاهد.

– تخم مرغ محلی و خانگی در درمان کم خونی بسیار مفید است؛زیرا مرغهای خانگی تغذیه خوبی دارند ولی مرغ های ماشینی با استخوان شده و بعضاً از هورمونها و آنتی بیوتیکها تغذیه میشوند.

راهکارهای عملی

متأسفانه در ایران تنوع و ابتکار غذایی چندانی  وجود ندارد در حالیکه در آسیای شرقی مثل تایلند و چین تنوع غذایی فراوانی وجود دارد از جمله اینکه از تخم مرغ تقریباً ۵۰ نوع غذا تهیه  می کنند .

طریقه مصرف : در هفته ۳ تا ۴ بار زرده تخم مرغ محلی را در لیوانی انداخته و شیر جوشیده گرم را بر روی آن بریزید و کاملا به هم زنید تا بسته نشود. بعد از ولرم شدن یک قاشق عسل به آن اضافه نموده میلی نمایید و در صورت تمایل می توانید با خرما و شیره انگور آن را شیرین کنید

در آذربایجان تخم مرغ را به شیوه ای خاصی برای درمان کم خونی مصرف می نمایند؛ چند عدد خرما را با کمی روغن حیوانی یا زیتون با حرارت کم تفت داده، سپس چند عدد تخم مرغ به آن اضافه می نمایند؛ این صبحانه مقوی، مغذی و بسیار خون ساز می باشد.

 

مطلب پیشنهادی

پوسیدگی دندان

بررسی سرعت و میزان عود پوسیدگی دندان کامپوزیت شده 

بررسی سرعت و میزان عود پوسیدگی دندان کامپوزیت شده    یکی از عیوب کلیه مواد ترمیمی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *