قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / تغذیه سالم در ایام امتحانات و کنکور /قسمت اول
تغذیه سالم در ایام امتحانات و کنکو
تغذیه سالم در ایام امتحانات و کنکو

تغذیه سالم در ایام امتحانات و کنکور /قسمت اول

تغذیه سالم در ایام امتحانات و کنکور

 

هر پدر و مادری آرزو دارد که فرزندش از سلامتی کامل برخوردار بوده و در تحصیل علم، موفقیت های روزافزونی داشته باشد. یکی از عوامل مهمی که در حفظ سلامتی و موفقیت تحصیلی دانش آموزان نقش دارد، تغذیه مناسب است. در دورانی که کودکان و نوجوانان خود را برای امتحان آماده می کنند و تمام تلاششان صرف درس خواندن و آمادگی برای امتحان می شود، به طور معمول نسبت به تغذیه خود توجه زیادی نمیکنند؛ در نتیجه نظم غذایی آنها به هم میخورد و ممکن است بعضی از وعده های اصلی غذایی حذف شود.

از آنجا که صرف سه وعدهٔ اصلی غذایی ضروری .است، حذف هریک از وعده ها می تواند به سلامت لطمه بزند !, کودکان و نوجوانان در اکثر موارد به ویژه هنگام امتحانات و کنکور، تمایلی به مصرف سالاد و میوههای تازه که نیاز به پوست کندن و خرد کردن دارند. در دوران امتحانات چون افراد وقت زیادی را صرف خو انال ن درسی می کنند، با عجله و در مدت کوتاهی غذا میخورند بنابراین موادی را ترجیح میدهند که به آسانی خورده شوند و نیاز به پوست کندن، خرد کردن و جویدن زیاد نداشته باشند. به همین علت از خوردن فیبر غذایی

الف) دانش آموزان در این ایام به علت کمبود وقت، با عجله غذا میخورند و غذا را به خوبی نمی جوند. این امر برای سلامتی آنها بسیار مضر است زیرا غذا در دهان در اثر جویدن خرد و با بزاق آغشته می شود و برای هضم آماده میگردد. چنانچه این مرحله به درستی انجام نشود، اولین مرحله هضم دچار اختلال میگردد و بار دستگاه گوارشسنگین می شود که پیامد آن بروز ناراحتی های گوارشی است.

ب) برخی از شاگردان به علت آن که شب ها مطالعه می کنند و دیر به بستر می روند، صبح دیر از خواب برمیخیزند، در نتیجه فرصتی برای خوردن صبحانه ندارند و بدون مصرف صبحانه به مدرسه می روند. این مسأله عوارض زیادی در بردارد؛ از جمله آن که موجب آفت قند خون می شود که عوارض عصبی از قبیل سستی، بی حالی، خستگی، عصبانیت، بی حوصلگی و افسردگی را موجب میگردد، به خصوص کاهش حافظه و قدرت یادگیری یکی از اختلالات مهم افت قند خون یا هیپو گلیسمی است؛ بنابراین افرادی که بدون خوردن صبحانه در جلسه امتحان یا کنکور شرکت می کنند، شانسی کمتری برای موفقیت در امتحان دارند

به طور معمول درس خواندن و آماده شدن برای کنکور، شاگردان د چار اضطراب و استرسی زیادی می شوند که این حالت در افراد لاغر موجب کاهش اشتها و عدم مصرف غذای کافی می شود، در نتیجه فرد به شدت لاغر می شود. در افراد چاقی، استرس باعث پرخوری عصبی شده و به دریافت مقدار زیادی کالری منجر می شود که موجب افزایش بیشتر وزن می شود. د) در دوران امتحان، افراد خوردن آب را فراموش می کنند و یا از مصرف آب خودداری می کنند. این امر باعث بروز یبوست، ادم، اختلال در سلامت پوست و اختلال در واکنش های بیوشیمیایی داخلی بدن می شود و سلامتی شخص را به خطر میاندازد.

تغذیه سالم در ایام امتحانات و کنکور /قسمت دوم

مطلب پیشنهادی

پوسیدگی دندان

بررسی سرعت و میزان عود پوسیدگی دندان کامپوزیت شده 

بررسی سرعت و میزان عود پوسیدگی دندان کامپوزیت شده    یکی از عیوب کلیه مواد ترمیمی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *