ته چین میگو
ته چین میگو

ته چین میگو در طب سنتی

ته چین میگو در طب سنتی

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه  «ته چین میگو» به شرح زیر است:

میگوی دریایی  1کیلو گرم

ادویه مخصوص ماهی به مقدار لازم

پیاز متوسط ۱ عدد

نمک به مقدار لازم

سیر 2 تا 4حبه

روغن مایع4 تا ۵ قاشق غذاخوری

زیتون سیاه و سبز    از هر کدام ۵۰۰ گرم

جعفری پاک شده 100 گرم 

مغز گردوی آسیاب شده50 گرم 

برنج ایرانی مرغوب4 پیمانه 

زعفران ساییده 2گرم

زرشک 2 قاشق غذا خوری

خلالپسته 50 گرم

خلال بادام50 گرم 

لیموترش تازه500 گرم 

تخم مرغ بومی ۱ عدد

گلاب  نصف استکان

هل ساییده 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه

ابتدا میگو را به روش قبل آماده میکنیم و در کناری می گذاریم، سپس زعفران ساییده را با نصف لیوان آب جوش دم می کنیم تا آماده گردد. پس از آن، برنج را که از فبل به مدت ۲ تا ۳ ساعت با آب نمک خیس کرده ایم، روی اجاق قرار می دهیم تا آماده آبکش کردن شود. بعد از آبکش کردن برنج، ظرف را روی اجاق گذاشته و حرارت زیر آن را کم میکنیم و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع در ته ظرف می ریزیم و نصف آب زعفران دم شده را به آن اضافه می کنیم و در آخر، تخم مرغ را شکسته و آن را هم میزنیم و به روغن و آب زعفران ته ظرف اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم تا یکنواخت شود. حال مقداری از برنج را که آبکش کرده ایم به ارتفاع حدود ۱/۵ سانتیمتر در کف ظرف ریخته و به طور یک نواخت پهن می کنیم. بعد میگو را به آرامی روی برنج می چینیم تا کف ظرف پر شود، سپس بقیه  برنج را روی میگو ریخته و برنج را دم می گذاریم تا با حرارت ملایم دم کشیده و آماده شود. اکنون خلال بادام و پسته و زرشک را پاک کرده و خوب بشویید و همراه با نصف لیوان آب، روی اجاقی با حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا کمی پخته و نرم شود. در آخر، گلاب و زعفران و هل را نیز به مواد پخته شده بیفزایید. پس از ذشت ۵ دقیقه، مواذ آماده خواهد شد. حال برنج را پس از دم کشیدن، در یک دیس کشیده و چند قاشق روغن و مقداری از مواذ آماده شده را روی برنج بریزید. سپس ته دیگ را در یک سینی بر گردانده و آن را در یک ظرف مناسب چیده و با جعفری و زیتون و لیموترش تازه تزیین کنید. در آخر، پودر گردو را روی تهدیگ بپاشید. اکنون غذا آمادهاست. آن را نوش جان کنید و شکر نعمت های الاهی را به جای آورید. همچنینمی توانید مقداری از ته چین را روی برنج بگذارید و بدین صورت، آن را تزیین کنید 

: باید توجه داشته باشید که رمز خوشمزه و خوش رنگ شدن. ته دیگغذا در حرارت ملایم اجاق است.

telegram

همچنین ببینید

هم بستری

همه چیز درباره هم بستری و آداب آن/قسمت دوم

آداب هم بستر شدن اشاره امام علیهالسلام در این قسمت از رساله میفرماید آنچه که …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *