جعفری (Petroselinum crispum)و خاصیت های دارویی و ضد میکروبی بودن آن


جعفری (Petroselinum crispum)و خاصیت های دارویی و ضد میکروبی بودن آن

جعفری (Petroselinum crispum)و خاصیت های دارویی و ضد میکروبی بودن آن

جعفری (Petroselinum crispum)

اسامی عمومی دیگر: کرفس مقدونی، مقدونس، دینار رویه، حزاء، فطراسالیون.fvdvنامهای علمی دیگر: P. seivum Apivum petroselinum نام خانواده: خانوادهٔ جعفری (Umbelliferae) نوع گیاه: بوته. قسمت مورد استفاده: تمام گیاه و ریشه. مواد متشکله موثر: روغن فرار، آپی ئین، موسیلاژ، ویتامینها و مقدار کمی الکالوئید، املاح معدنی. خواص درمانی: گیاه جعفری را به عنوان پایین آورندهٔ قند خون، مدر، برطرف کنندهٔ اختلالات دستگاه گوارشی، مقوی معده، شیر افزا، باد شکن، ضد تنگی نفس، ضداسپاسم، خلطآور، ضد روماتیسم و ضدمیکروب به کار می برند. ریشه و دانهٔ آن را نیز به عنوان مدر و اشتها آور توصیه کرده و آن را در رفع تبهای توبه و باز شدن خون قاعدگی به کار میبرند.gbgf موارد استفاده در پزشکی سنتی ایران: پزشکان سنتی میوه و گیاه را به عنوان زیاد کنندهٔ ادرار، اشتها آور، پایین آورندهٔ قند خون و معالج درد پهلو و دلپیچه به کار برده و آن را در درمان سنگ کلیه، استسقاء یرقان و بیماریهای کبد و طحال توصیه نموده اند.مقدار و دستور مصرف: مقدار 4- ۲ گرم روزی سه مرتبه به صورت دم کرده در یک فنجان.عوارض جانبی و سمیت: این گیاه عوارض جانبی و سمیت با مقدار کم ندارد ولی با مقدار زیاد باعثتحریک رحم و سقط جنین شده و بنابر این نباید آن را در دوران حاملگی مصرف نمود.موارد عدم استعمال: باعث تحریک رحم و سقط جنین می شود. fbvdb 

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد