جو سرشار از فسفر


جو سرشار از فسفر

جو سرشار از فسفر

جو

جو، از غلاتی است که کشت آن قدیمی است و هنوز هم به همان حالت اولیه در کناره های بحر احمر و بحر خزر می روید.دانه جو به دانه گندم از نظر ماده گلوتن ( فقیر است و به همین جهت است که آرد جو برعکس آرد گندم اگر با آب خمیر شود زیاد ورنمی آید. در قدیم در شهرهای کنار فلات کبیر ایران از قبیل کاشان و یزد جو زیاد کشت می شد و از ان نان تهیه می کردند که زیاد مورد توجه ثروتمندان  نبود، ولی امروزه کشت جو و تهیه نان از آن رفته رفته فراموش شده  و جنبه فانتزی به خود گرفته است جو، یکی از قدیمی ترین زراعت هایی است که سابقهٔ آن به پیش از تاریخ معروف است که غذای اسبان معروف حضرت سلیمان جو بوده  است

مصرف جو برای چه اشخاصی خوب است

جو از نظر غذایی سرشار از فسفر است و مقوی و سلول های بدن بویژه سلول های عصبی است و مصرف آن به اشخاصی که دچار ضعف بدن و  عصاب شده اند توصیه می شود چون مواد غذایی که در جو وجود دارد استخوان بندی بدن را کلسیم  می دهد مصرف جو را بویژه در غذای بچه ها تجویز می کنند.جو از غذاهایی است که هم خنک است و هم مقوی، زیرا دارای املاح فسفر، اهن، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است خواص نرم کننده و تسکین دهنده آن برای بسیاری از عفونتهای تورمی  در دستگاه هاضمه و مجاری ادرار بسیار مؤثر است، به همین جهت است  که مصرف آن را در موارد بیماری های مزمن و تب دار، سل ریوی، نفریت : چرک کردن کلیه ها) ورم مثانه تجویز می کنند.کسانی که مزاج صفراوی دارند مصرف جو برای آنها مفید است، زیراتخلیه صفرا را در آنها سریع و آسان میسازد با جو پوست کنده برای سوپ و آش چیز خوبی است و میتواند جای سیب زمینی را بگیرد. جوشانده جو از زمان بقراط حکیم معمول شده  .است زیرا خاصیت نرم کننده و تسکین دهنده دارد

جوشاندهٔ جو

برای تهیه جوشاندهٔ جو باید بیست گرم جو پوست کنده را با آب سرد شست و سپس آب به آن اضافه کرد و آن را مدت نیم ساعت روی آتش جوشانید و پس از آن باید جوشانده را مدتی گذاشت بماند تا سرد شود و سپس آن را از صافی با فشار خارج کرده و هر وقت میل داشتند بنوشند. زنان شیرده اگر غذای خود را از جو و یا جوشانده جو ترتیب دهند .شیر آنها پرمایه شده و باعث تقویت بچه های آنها میگردد اگر به جوشانده جو به ترتیبی که تهیه آن را دستور دادیم چند قطره آب لیموترش اضافه کنید و آن را به بچه ها بدهید باعث تقویت آنها خواهند شد مالت را از جو جوانه زده تهیه می کنند و جوانه جو را بو می دهند تا به رنگ قهوه ای درآید، به همین جهت است که مالت هم به رنگ قهوه ا ی است. مالت جوانه جو مقوی معده و عامل مهمی در تغذیه است و دارای ویتامین معروف B12 است اگر جوانه جو را خشک و بعد آن را نرم کنید و از آرد آن فرنی با سوپ برای بچه ها تهیه کنید غذای مقوی کاملی به آنها داده اید، این غذا برای همه در هر سنی مفید است آرد جو را به صورت ضماد روی دمل های چرکی می گذارند تا سر آن را باز کند و چرک را خارج سازد.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد