خواص اعجاب انگیز بالنگ در طب سنتی ….


 خواص اعجاب انگیز بالنگ در طب سنتی ….

 خواص اعجاب انگیز بالنگ در طب سنتی ....

 بالنگ طبیعتی گرم و خشک دارد. گل و شکوفه و برگ آن تشنگی و عطش را بر طرف می سازد و اسهال را بهبود می بخشد. تقویت کننده معده و روده است و التهاب را از بین می برد. ضماد آن قوه باء را تقویت می کند. برگ و شکوفه بالنگ صفرا را بر طرف میسازد و صاف کننده خون از صفرا است. پوست بالنگ برطرف کننده نفخ شکم و تقویت کننده قلب و معده می باشد به خصوص اگر با عسل پرورد شده باشد. پخته پوست آن و غرغره کردن آن جهت خوشبو کردن دهان مفید است.گوشت بالنگ لثه را تقویت می کند و تخم آن جهت رفع بواسیر و درد گوش مفید و سودمند است رفع خونریزی لثه، تقویت کبد، خنک کننده و آرام بخش، رفع یبوست معده. همراه با گلاب برای اسهال خونی و نیز اسهال‌های روده‌ای سودمند است.بالنگ در کتب طب سنتی با نام«اترج کبیر» آمده‌است. میوه آنرا به پارسی بالنگ گویند و از نظر گیاه شناسی زیرگونه ای از بادرنگ است. این درختچه دارای میوه‌هایی است که گاهی به وزن یک کیلو گرم نیز می‌رسد. نوع دیگری از بالنگ را به پارسی «بادرنگ» می‌نامند و در کتب طب سنتی با نامهای بادرنج، باذرنج و اترج صغیر آمده‌است.بالنگ درختچه‌ای است به شکل غیر منظم، برگ آن با کمی اختلاف شبیه سایر مرکبات ولی میوه آن به کلی متفاوت و نوع کبیر آن در ابعاد یک خربزه کوچک است. شکل آن دراز از یک طرف متصل به شاخه کمی پهن و از طرف دیگر به نوک بارکی ختم می‌شود. پوست آن به رنگ زرد طلایی خیلی ضخیم، موج دار و دارای برآمدگی‌هایی مانند تاول درشت است.قسمت عمده میوه را با پوست زرد و گوشت سفید داخل پوست را گرفته و تقریباً جای برای گوشت ترش غیر خوراکی وسط آن باقی نگذارده‌است. گل آن سفید می‌باشد. بالنگ دارای پوست زرد رنگ طلایی، با بوی معطر، به خصوص نوع کوچک آن که پوستش صاف است، معطرتر است.قسمت گوشتی سفید متصل به پوست خارجی آن ضخیم و کمی شیرین و قسمت گوشت وسط آن که در میان پرده‌های ضخیم طولانی واقع شده‌است، دارای الیاف و غلاف‌های پر از مایعی است که در بعضی انواع شیرین و در برخی ترش می‌باشد.تخم‌های آن که در قسمت گوشتی آن واقع است کمی دراز و در غلاف سفیدی واقع و مغز، سفید و کمی تلخ است. از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی پوست زرد آن کمی گرم و خشک است

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد