خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / خواص جالبی از چای سبز که تاکنون نشنیده اید…
چای سبز
چای سبز

خواص جالبی از چای سبز که تاکنون نشنیده اید…

خواص جالبی از چای سبز که تاکنون نشنیده اید…

دانشمندان در آمریکا و ژاپن تحقیقات بسیاری پیرامون خواص چای سبز انجام داده و خاطر نشان نموده اند که مصرف چند فنجان چای سبز به طور روزانه تأثیر وافر در سلامتی دارد. در طی چند دهه گذشته، صدها عنوان در مجلات پزشکی حاکی از منافع و اثرات داروئی چای سبز میباشد. مهمترین خواص چای سبز را میتوان بشرح زیر خلاصه نمود:

کاهش ریسک ابتلاء به بیماری های قلبی و سکته های مغزی

  • کاهش ریسک ابتلاء به چندین نوع سرطان
  • جلوگیری از ابتلاء به فشار خون بالا یا کاهش آن
  • کمک در کاهش وزن

جلوگیری و به تأخیر انداختن زمان پیری

  • کاهش کلسترول خون
  • مبارزه با سرماخوردگی ویروسی و آنفلانزا

جلوگیری از بیماریهای لثه، پوسیدگی دندان و تنفس بد بو

جلوگیری از لخته شدن خون

کمک به تنظیم قند خون

  • افزایش سیستم دفاعی بدن

کمک در پیشگیری از پیدایش زخم ها

  • کنترل التهاب

کمک در پیشگیری از ابتلاء به پوکی استخوان

دانشمندان امروزه متوجه شده اند که مالیدن چای سبز روی پوست میتواند در معالجه و

پیشگیری برخی از اشکال مختلف سرطان پوست و سایر ناراحتی های پوستی مؤثر باشد. همچنین پوست را از آسیب های کوتاه مدت یا دراز مدت اشعه ماوراء بنفش نور خورشید حفاظت میکند. چای سبز از ابتلاء به عفونتهای پوستی جلوگیری می نماید و گاه حتی استفاده موضعی آن در عفونتهای پوستی اثری مشابه عوامل آنتی باکتریال (ضد میکربی) دارد.

تحقیقات در دانشگاه راجرز (Rutgers) مؤید آنست که اثر آنتی اکسیدان چای سبز ۹ برابر بیشتر از چای سیاه می باشد. همچنین واجد ویتامین ها و املاح بیشتری نسبت به چای سیاه است. بیشترین اثر آنتی اکسیدان چای سبز مربوط به ترکیبات پلی فنل آن است.

چای سبز همچنین واجد تانن ” می باشد که مزه تقریباً تلخ چای نیز به علت این ماده است. امروزه مشخص گردیده است که تانن موجود در چای سبز به تخلیه سموم و توکسین های موجود در سلول های بدن و افزایش متابولیسم چربی کمک می کند. تجزیه شیمیایی چای سبز نشان داده است که حاوی مقادیر زیاد ویتامین محلول در آب، مواد معدنی بخصوص روی، منگنز، پتاسیم، نیاسین، اسید فولیک و ویتامین C میباشد.

به عبارتی یک فنجان چای سبز بیشتر از یک عدد پرتقال ویتامین C دارد. محققین در دانشگاه کانزاس اثر آنتی اکسیدان چای سبز را صد برابر بیشتر از ویتامین C و ۲۵ برابر بیشتر از ویتامین های A و E گزارش نموده اند. استفاده از چای سبز قدمت تاریخی در بسیاری از ممالک از جمله چین و ژاپن دارد.

آنها چای سبز را در جلوگیری از خارش، تورم، عفونت، سوختگی از آفتاب و بریدگی استفاده میکنند. موها را با چای سبز می شویند تا شفاف و درخشانتر شود. با قرار دادن پنبه آغشته به چای سبز گرم روی چشمها، خستگی چشم ها را بر طرف می کنند و از برکه ای خیس خورده چای سبز در درمان دندان درد استفاده می نمایند.

همچنین در درمان عفونت قارچی کف پا دو بار در روز، هر بار ده دقیقه و به مدت چندین هفته چای سبز را به کار میبرند.

چای سبز ژاپن حاوی مقدار زیاد کافئین است. اگرچه عوارض ناشی از این ماده امروزه مورد بحث می باشد، لیکن خوشبختانه وجود مقدار زیاد تانن و ویتامین C موجود در چای سبز اثر کافئین را تحت تأثیر قرار میدهد.

telegram

همچنین ببینید

هیدرات های کربن

هیدرات های کربن چیست و چه خواصی دراد..؟

هیدرات های کربن چیست و چه خواصی دراد..؟  هیدرات های کربن هیدرات های کربن که …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *