قالب وردپرس درنا توس
هویج
هویج

خواص شگفت انگیز هویج

خواص شگفت انگیز هویج

هویج منبع بتاکاروتن می باشد و به عنوان یک عامل ضد سرطان شناخته شده است.هویج ایمنی و مقاومت بدن را افزایش میدهد، از عروق حفاظت و با عفونتها مبارزه می کند. هویج آنتی اکسیدانی با قدرت مهارکنندگی زیاد است، مصرف یک هویج در روز میتواند تا ۹۸ درصد از میزان سکته های مغزی بکاهد.

بتاکاروتن موجود در یک هویج متوسط نسبت ابتلاء به سرطان ریه را به نصف کاهش میدهد (حتی در بین سیگاری ها)، همچنین و وجود مقدار زیاد بتاکاروتن در هویج ریسک ابتلاء به بیماری های چشم مثل آب مروارید . (کاتاراکت) و غیره را پایین می آورد. فیبرهای قابل حل در هویج نیز سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و سیستم گردش خون و اعمال روده را نیز تنظیم می کند.

پختن هویج باعث جذب بهتر بتاکاروتن موجود در آن میگردد. هویج مشتمل بر ترکیبات مشابه با فعالیت استروژن است. بتاکاروتن موجود در هویج مثل بقیه استروژنهای گیاهی (فیتوستروژن) مشابه هورمون استروژن در زنان است و موجب افزایش شیر در بانوان شیرده نیز میگردد. هویج که به طور خام در سالاد و یا به طور پخته استفاده میشود شامل چندین ترکیب مهم است. بتاکاروتن مهمترین جزء آنست که به ویتامین A تبدیل میشود. “

مهمترین مواد موجود در هویج را میتوان به شرح زیر خلاصه نمود: بتاکاروتن” (ویتامین A): برای رشد، ترمیم بافتها، نرم شدن پوست، حفاظت از لایه های مخاطی دهان، بینی، حلق و ریه به کار میرود و زمینه حساسیت نسبت به عفونتها راکم می کند. برخلاف ویتامین A موجود در روغن جگر ماهی، توکسیک نیز نمی باشد (گاه به خاطر وجود جیوه در ماهی). هویج همچنین آنتی اکسیدان مؤثر در غلبه با رادیکالهای آزاد می باشد.

باعث افزایش دید چشم می شود، در درمان شب کوری کمک کننده می باشد و در استحکام دندانها و استخوانها دخیل است. تحقیقات اخیر نشان داده اند که غذاهای سرشار از بتاکاروتن ریسک ابتلاء به سرطان ریه و سرطان دهان را کاهش میدهد (به خصوص در سیگاری ها که مقدار زیادی ویتامین A از دست میدهند). کمبود بتاکاروتن منجر به شب کوری می شود و حساسیت افراد را در ابتلاء به عفونت ها افزایش میدهد. باعث خشک و خشن شدن پوست، کم شدن حس بویائی، چشایی، خستگی، کم شدن اشک، خرابی دندان ها و لثهها میگردد.

  • گلوتاتیون : آنتی اکسیدان دیگری مشابه بتاکاروتن در هویج است. که اثرات مشابه بتاکاروتن دارد و اثر آن را نیز تشدید می کند.

ویتامین های E, D, PP.B: به خاطر وجود این همه ویتامین، هویج یکی از گیاهان بسیار مفید و لازم برای رشد و تندرستی بدن است. مثل بچه ها، بزرگسالان نیز به مصرف هویج به طور روزانه نیازمند هستند. املاح معدنی و ویتامین های موجود در هویج ظرفیت دفاعی بدن را در مقابله با عفونت ها افزایش می دهد. هویج از ابتلا دستگاه گوارش و کبد به سرطان پیشگیری می کند. آنتی اکسیدان موجود در آن نیز از پیری زودرس جلوگیری به عمل می آورد. هویج همچنین واجد اثرات زیر میباشد

گالاکتو گوگ ” : افزایش ترشح شیر در مادران شیرده.

کارمیناتیو “: تحریک کننده معده در ترشح شیره معدی و تسهیل در هضم غذا.

هپاتیک : ترمیم سلولهای کبد در موارد ابتلاء به سیروز، هپاتیت و ترمیم و دوباره سازی سلول های کبد و تنظیم کننده سطح کلسترول خون.

  • مدر (پیشاب آور): تقویت سیستم سم زدائی ؛ افزایش ادرار و دفع سموم از طریق کلیه ها و ادرار.

خون ساز: افزایش سطح هموگلوبین و تصفیه خون.

  • مصارف بهداشتی: به عنوان داروی سنتی قدیمی در بیماری های پوستی: پوست خشک، اکنه، آفتاب سوختگی، قرمزی و التهاب و برطرف کردن چروک های زودرس به کار می رود

عدم مصرف هویج و یا کم مصرف نمودن آن باعث تشدید عوارض مزبور میگردد. از هویج تازه به عنوان ماسک صورت در بر طرف کردن عوارض گفته شده، می توان استفاده نمود.

۱۰ گرم هویج دارای ارزش غذایی زیر است:

۹۱/۹ گرم آب ۲۲۰ میلیگرم پتاسیم

۱/۱ گرم پروتئین ۰/۷ میلیگرم آهن

۷/۹ گرم شکر ۴۴ میلی گرم ۴ کلسیم

۳/۱ گرم فیبر و ۰/۷ میلیگرم نیاسین

۳۳ کالری انرژی ۴ میلی گرم ویتامین C

۹۵ میلی گرم سدیم ۳۷ میلی گرم فسفر

۰ میلیگرم چربی

دانشمندان آمریکایی معتقدند که آب هویج می تواند مهمترین منبع ویتامین A موجود در طبیعت باشد. مجله آمریکایی کلینیکال نوتریشن (۱۹۸۵) گزارش می کند که آب هویج، سموم ناشی ازفلزات سنگین تولید شده در بافتهای چربی (که در اثر تماس با سموم محیطی به بدن میرسند) را از بدن خارج میسازد و به عنوان یک عامل سم زدای مهم به شمار می آید.

مطلب پیشنهادی

درمان عود بیماری ام اس

عودهای قابل درمان در بیماران مبتلا به ام اس

عودهای قابل درمان در بیماران مبتلا به ام اس   درمان یک حمله حاد واقعیت …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *