خواص ضد سرطانی سبزیجات


خواص ضد سرطانی سبزیجات

خواص ضد سرطانی سبزیجات

 برخی سبزیجات خانواده چلیپاییان به داشتن خواص ضدسرطان معروف هستند. اینها عبارتند از بروکولی، کلم فندقی، کلم، گل کلم، ترب، شلغم، کلم پیچ و بوک چوی، اینها سطح آنزیم آریل هیدروکسیلاز را در کبد، شش ها و روده ها بالا میبرند. این آنزیم سمیت بسیاری از مواد سرطانزای قوی را خنثی کرده و مانع فعالیت آنها میگردد. بروکولی، کلم، فندقی، کلم، گل کلم و شلغم همه ترکیبات گوگردی (گلوکوسیلینات، ایزوتیوسیانات، سولفورافان و دی تیولتیون) دارند که از بروز بسیاری انواع سرطان جلوگیری کرده، آفلاتوکسین ها را از بین برده، و ضداکسایش های قوی هستند. بروکولی، کلم فندقی، کلم، کلم پیچ، شلغم و گل کلمهم ترکیبات ضدسرطانی قوی به نام ایندول دارند. ایندول ها در پیشگیری و مقابله با سرطان بسیار مؤثر هستند. اینها نقشی کلیدی در از بین بردن هورمونهای زیانبار جنسی زنانه دارند. این هورمونها خطر بروز سرطان پستان را افزایش میدهند. در  تحقیقات در جاهای مختلف نشان داده اند افرادی که مقادیر زیاد بروکولی و کلم (غنی از ایندول) میخورند، میزان هورمون های جنسی مضر در بدن آنها پایین تر است. این نشان میدهد که خوراکی های غنی از ایندول، مثلی بروکولی و کلم ممکن است در جلوگیری از سرطان پستان و سایر سرطانهای حساس هورمونی مؤثر باشند. بروکولی خواص ضدسرطانی قوی دارد. تحقیقات نشان داده است که بروکولی، به خاطر وجود ترکیب ایندول - ۳- کار بینول در آن، میتواند در پیشگیری از سرطان پستان مؤثر باشد. همچنین میتواند دفاع استرون - ۲- هیدروکسی استرون (شکلی از استروژن که زیادی آن با ایجاد سرطان پستان ارتباط دارد) را افزایش دهد. بروکولی دارای دی تیولتیون نیز هست که دستگاه ایمنی را تحریک به مقابله با سرطان میکند. بروکولی همچنین ترکیب ضدسرطانی قوی سولفور افان دارد، که توانایی افزایش آنزیم ضدسرطان را دارد. این ترکیب در گل کلم، کلم فندقی، هویج، پیازچه و گل کلم هم موجود است. بخارپز کردن این سبزیها خواص ضدسرطانی آنها را از بین نمیبرد. زنانی که بروکولی زیاد میخورند، خطر بروز سرطان گردن زهدان در آنان کمتر است. مردانی که سیگار میکشند و سبزیجات سبز (مثل بروکولی) میخورند، اغلب نصف کسانی که سیگار میکشند و سبزی نمی خورند گرفتار سرطان ریه میشوند. نشان داده شده است که مقدار زیاد ویتامین A و بتا- کاروتن موجود در بروکولی باعث دوری فرد از بسیاری انواع سرطانها، از جمله سرطان ریه، می شود. کلم فندقی هم تنها سبزی، با خاصیت اعجاب انگیز توانایی از بین بردن مواد بسیار سرطانزای افلاتوکسین است. این خاصیت به خاطر وجود مقدار زیادترکیب گوگردی به نام گلوکوزیلینات در آن است. کلم فندقی می تواند به طور مؤثری بروز بسیاری اشکال سرطان، به خصوص سرطان روده بزرگ، را به تعویق بیندازد. در مطالعات اخیر، حیواناتی با کلم فندقی تغذیه شدند و سپس مقادیر زیادی مواد سرطانزا به آنها داده شد. اینها کمتر از حیواناتی که کلم فندقی نگرفته بودند دچار سرطان شدند. کلم فندقی پر از بتا-کاروتن و کلروفیل است و خوردن آن میزان ابتلا به سرطان معده را هم کاهش میدهد. تحقیقات دانشمندان در یونان، نروژ و ژاپن نشان داده است که افرادی که سبزیجات سبز (به خصوص کلم فندقی) میخورند کمتر به سرطان دچار می شوند. کلم فندقی غنی از مواد مغذی ویتامین های A و C، اسید فولیک، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن است. نزدیک به نصف آن هم پروتئین است. کلم فندقی را نباید پخت، بلکه باید به ارامی بخارپز کرد یا ان را خرد و در سالاد ریخت. کلم هم از بسیاری انواع سرطان، به خصوص سرطان پستان، معده و روده بزرگ، جلوگیری میکند. در مطالعات ژاپنی ها، یونانی ها و امریکایی ها، نشان داده شده که کلم با سرطان روده بزرگ مقابله میکند. در مقابل پرتو تابی از بدن محافظت کرده و داروهای سمی و سرطانزا را از بین میبرد، و مانع بروز تومورهای سرطانی میشود. در فرهنگهایی مثل جوامع آسیایی که کلم زیاد میخورند، میزان سرطان پستان بسیار کمتر است. ژاپنی ها مردمانی هستند که هر روزه کلم زیادی میخورند و کمترین میزان مرگ ومیر را دارند، و تحقیقات یونانیها نشان داده است که افزودن سبزیهایی مثل کلم به رژیم غذایی میتواند خطر بروز سرطان روده بزرگ را تا هشتصد درصد کاهش دهد. مصرف منظم کلم احتمال پیدایش پولیپ های روده را، که گمان میرود منجر به سرطان شوند، کمتر میکند. افرادی که هفته ای یک بار مقدار زیادی کلم میخورند، خطر بروز سرطان روده بزرگ در آنان بسیار کمتر می شود. کلم، غیر از اینکه منیعی غنی از کلروفیل است، یک ماده مغذی جادویی به نام ویتامین Uهم دارد. گمان میرود ویتامین U بتواند زخم های گوارشی را التیام بخشد. کلم همچنین دو کانی پاک کننده، کلر و گوگرد، دارد. این مواد مغذی دست در دست هم مواد زائد را از بدن دفع میکنند تا خون پاک و سالم بماند. گل کلم هم در جلوگیری از سرطان روده بزرگ مؤثر است. گل کلم مقادیر زیادی پتاسیم دارد که گردش خون را بهتر میکند. سایر مواد مغذی حیاتی آن عبارتند از ویتامین C، منیزیم، کلر، فسفر و سیلیسیم. گمان بر این است که دانه های ترب مانع بروز برخی انواع سرطان می شوند. مالیدن دانه ترب، به صورت ضمادی گرم کننده روی پستان، کمک خوبی به درمان سرطان آن است. مصرف دانه ترب به صورت چای می تواند احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد. ترب منبعی غنی از کلر است که به دفع سموم اسیدی مخاط از بدن کمک کرده، و کار دستگاه تنفسی را بهبود میبخشد.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد