خواص طبی قراقاط ایران


خواص طبی قراقاط ایران

خواص طبی قراقاط ایران

 در گوشه و کنار کشور عزیز ما ایران هزاران نوع گیاه گوناگون می روید که بومیان هر منطقه استفاده های مختلفی از ان ها به عنوان درمانی و خوراکی  می نمایند در بین این نباتات گیاهی است بارتفاع ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر که گل های وحشی سفید و سرخ  ان از اردیبهشت ماه شروع و تا مرداد ادامه مییابد و بعد از آن جای خود را به میوه سرخرنگی بنام قراقاط که بی شباهت به زرشک نیستمیدهد این میوه مزه ترشی داشته و در شهریور ماه کاملاً میرسد قراقاط در اکثر قاره های جهان مثل اروپا-آمریکا - افریقا و آسیا می روید و میتوان گفت بیش از صد رقم آنرا در کره زمین مورد بررسی قرار داده اند که هفت جنس مهم آن در خاکی شوروی است. در کشورهای مختلف جهان اسامی گوناگون دارد.در کشورهای عربی زقال به ترکی قراقاط بالاخره در طهران آنرا برگ نو مینامند بهترین نوع آن چرنیکای روسی و قراقاط ایران است بومیان شمال منطقه خراسان و آذربایجان قراقاط را در بیماریهای مختلفه از آن جمله اسهال خونی و ساده و خونروی ها- طپش قلب و فشار خون در ضعف و کم خونی ها و بیماری قند بکار میبرند. فارغ التحصیل داروسازی مورد بازرسی قرار گرفت در سال ۳۴ و ۱۳۳۵ افتخار مطالعه این گیاه بطریق علمی و اثرات آن در روی بیماران مبتلا به اسهال های حاد غیراختصاصی نصیب اینجانب گردید این مطالعه که بوسیله دمکرده میوه قراقاط انجام شد اثرات نیکوی آن در مبتلایان به آنتریت های حاد ثابت گردید مواد شیمیائی موجود در قراقاط عبارتند اربوتین، هیدروکنین و قندهای پنج کربنی، اسید مالیک، اسید سیتریک، اسید تارتریک، بکتین، پکتوز و تانن و مواد چربی و رنگی، در بعضی ممالک میوه قراقاط را بعنوان رنگرزی و خوراکی مانند ساختن مربا و شربت یا ژله (حتی خوراک مطبوعی در انگلستان بوسیله قراقاط و گوشت تهیه میکنند) بکار میبرند از ساقه و برگ آن در دباغی استفاده کرده گل های آن نیز مورد توجه زنبوران عسل است که عسل بسیار مطبوعی تهیه میگردد در صنعت برای رنگ شرابها از آن استفاده میبرند. امید میرود در آینده این گیاه مفید طبی مورد توجه دانشجویان پزشکی واقع گردد مطالعه عمیق تری در روی آن بنمایند.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد