خواص عدس برای تک تک اعضای بدن…


خواص عدس برای تک تک اعضای بدن…

خواص عدس برای تک تک اعضای بدن...

 در قدیم  مردم یونان و رم عدس را یک یاز غذاهای خیلی فقیرانه  می دانستند که اشخاص فقیر ان را مصرف می کردند.ولی فلافسفه معروف یونان و روم غذای خودرا ا از عدی ترتیب می دادند  و عقیده داشتند با این غذا قدرت روح  و جسم انها افزایش می یابدبقراط حکیم در عدس خواص درمانی تشخیص داده و کسانی را که به بیماری کبد دچار شده بودند با سوپ عدس معالجه می کرد.در قرون وسطا عدسی شهرت بدی پیدا کرد و مردم عقیده داشتند اگر عدس بخورند به اختلالات هاضمه مبتلا می شوند، به همین جهت برای برطرف کردن ناراحتیهای آن ابتدا عدس را در آب باران با زیره و فلفل می پختند و بعد آن را در آب و سرکه که با نعنا و جعفری و زعفران معطر شده بود می پختند و سپس آن را مصرف می کردند و عقیده داشتند که به این ترتیب ناراحتیهای  عدس  در معده بر طرف می شدآمبرواز پاره جراح معروف فرانسوی غذای عدس را برای جلوگیری از جوشهای ابله در گلو و اعضا داخلی بدن تجویز می کردند

ارزش غذایی عدس  

عدس  از حبوباتی است که ب اندازه مغذی است، چنانکه صد گرم عدس  سیصد و پنجاه کالری در بدن ایجاد می کند و در عین حال دارای مقدار  زیادی مواد سفیده ای استمقدار مواد از ته آن آنقدر مهم و زیاد است که تقریباً می تواند جای گوشت را بگیرد.عدس  سرشار از املاح معدنی و بویژه فسفر و اهن است. غذای عدس را برای بچه ها، اشخاص کم خون و زنان شیرده و حامله تجویز می کنندباید بدانیم که پوست عدس قابل هضم نیست، و می تواند در معده های علیل تولید اختلالاتی بکند. به همین علت است کسانی که  قدرت هاضمه کاملی ندارند بهتر است پوره عدس را مصرف کنند. . به طور کلی حبوبات را باید خوب جوید و با بزاق دهان مخلوط کرد تا  زود هضم شود، به همین علت است که پوره عدسی را باید کم کم در دهان گذاشت و با بزاق دهان مخلوط کرده و فرو داد تا بخوبی هضم شود.

اشخاصی که باید عدس بخورند

عدس  برای تمام کسانی که از سلامت کامل برخوردارند. غذایی ایدآلی است؛ همچنین برای اشخاصی که کم خون هستند و یا ورزش های بدنی می کنند یا به کارهای فکری اشتغال دارند و یا زنان شیرده مصرف آن توصیه می شود.

اشخاصی که نباید عدس بخورند

برای اشخاص چاق و تنومند و کسانی که سوء هضم دارند از ناراحتی کبد می نالند، مصرف آن منع شده؛ ولی کسانی که  عارضه کبدی دارند می توانند گاه گاه عدس را به صورت پوره مصرف  کنند

انواع عدس را چگونه باید پخت

عدس هایی که رنگ آن کمی سبز است و پوست نازکی دارند بهتر از عدس های درشت قهوه ای رنگ است و اگر عدس را در آب جوش قبلاً خیس کنند پخت آن خیلی آسان و سریع می شود. اصل عدسړی در آسیاى مرکزى بوده و از آنجا به دیگر نقاط عالم  پراکنده و کشت شده است  عدس دارای انواعی است که یک نوع آن در مصر کاشته می شود  و رنگ آن قرمز است. عدس، خشک سرشار از ویتامین B، آهن، کلسیم و خیلی مقوی است. عدس را اگر بپزند و با کمی روغن مایع نباتی بخورند غذایی کامل و پر از انرژی است که مصرف ان   برای کارگرانی که به کارهای سخت بدنی .اشتغال دارند تجویز شده است با آرد عدس، انواع سوپ های خوشمزه درست میکنند و برای اشخاصی که کارهای فکری دارند. غذای سبک و در عین حال مطبوعی است. آبی که عدس در آن جوشیده است برای غرغره کردن مفید است. بویژه برای زخمهای دهان که به نام «برفک» معروف استوقتی زنان شیرشان بند می آید و یا در پستانهایشان ورم پیدا میشود باید آرد عدس را با برگ کلم قمری مخلوط کنند و به صورت ضماد گرم روی پستانها بگذارند که از ورم پستان و همچنین از ازدیاد ترشح شیر  جلوگیری خواهد کرد 

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد