خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / خواص غذایی و درمانی جوزهندی(قسمت اول)
جوزهندی
جوزهندی

خواص غذایی و درمانی جوزهندی(قسمت اول)

خواص غذایی و درمانی جوزهندی

جوزهندی برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده است. در طب سنتی،دانه و روغن جوزهندی را برای درمان بیماری های مربوط به اعصاب و سیستم گوارش تجویز می کنند.

درخت جوزهندی با نام علمی Myristica fragrans از جنس درختان همیشه سبز است. جوزهندی میوه  درختی به همین نام است که مصرف آن به صورت خشک شده در مناطق گرمسیری رواج بسیاری دارد. هر دانه را از خارج، پوسته  سختی به رنگ قهوه ای متمایل به خاکستری در برمی گیرد و شیارهای عمیقی دارد که با جدا کردن ته، دانه آن ظاهر می شود..این پوسته  سطحی چین خورده دارد و رنگ آن متمایل به خاکستری است.

به طور کلی، جوزهندی در طول حدود ۲/۵ سانتیمتر و قطری حدود ۱/۵ سانتیمتر شکلی شبیه به تخم مرغ دارد. آن چه جوزهندی را به یکی از طعم دهنده ها و ادویه های پرمصرف درغذا، به خصوص در مناطق گرمسیری، تبدیل کرده است، عطر و بوی تند و مطبوع آناست. صرف نظر از نقش جوزهندی به عنوان ادویه در غذا، این دانه خواص غذایی و درمانی بسیاری نیز دارد جوزهندی منبع خوبی برای  ویتامینها، املاح معدنی، اسیدهای  امینه، روری، آهن، مس، ژرمانیوم، فلاوونوئیدها  و بسیاری مواد مفید دیگر است. مخلوطی از چند قطره روغن جوزهندی و عسل حالت تهوع، سوء هاضمه و اسهال شدید را درمان می کند

در گذشته، خردشده دانه های جوز را به عنوان طعم دهنده به بسیاری از غذاهامی افزودند. همچنین برای برطرف کردن مزه نامطبوع داروها، ان را به تنتورها اضافه می کردند. خواصی از جمله هضم کننده غذا، ضد نفخ، ضددرد، محرک، ضد میکروب، مقوی معده و ضداسپاسم (دل درد) برای آن قائل بوده و هستند.

امروزه این دانه استفاده بسیار زیادی می شود و ان  در بسیاری از کشورها  در انواع نوشیدنی ها، کیک ها و شیرینی جات و حتی انواع سوپ ها می ریزند. حتی اسانس  ان در صنایع عطرسازی و ارایشی بهداشتی کاربرد دارد . دانه های جوز دارای روغنی هستند که با روش فشردن از  هم  جدا می شود و به نام کره جوز هندی شهرت دارد.

این کره به صورت نیمه جامد و به رنگ قهوه ای مایل به قرمز و با طعم و بوی جوز است.

برای درمان قولنج روده، جوزهندی را امتحان کنید چرا که سال ها برای درمان سوء هاضمه، اسهال رورده مصرف می شده است. برای هضم، مقداری (نباید از نصف قاشق چایخوری بیشتر باشد چرا که مصرف مقدار زیاد جوز موجب تهوع می شود) جوزهندی را در یک کاسه شوربای آرد جو ریخته و به مدت چند هفته هرروز صبح میل کنید

روغن جوز هندی  مانند روغن دانه میخک سالیان سال برای درمان دندان درد و درد لثه مصرف می شده است. «سعی کنید یک یا دو قطره از روغن جوزهندی را روی لثه بمالید. روغن  جوزهندی را میتوانید از عطاری ها تهیه کنید. فایده جوزهندی: تحقیقات نشان داده است که ترکیبات روغن جوزهندی به مبارزهباکتریهای دهان و دندانی میرود که موجب ایجاد حفره در دندان می شوند. .

جوش های چرکی در حال ظهور را با این داروی خانگی، از بین ببرید: در یککاسه، مقداری جوزهندی را با شیر ترکیب کنید تا به شکل خمیری ضخیم درآید، کرم به دست آمده را روی قسمت مورد نظر پوستتان قرار دهید، کرم باید چند دقیقه روی جوش بماند، پس از گذشت زمان کافی، آن را تمیز کنید. 

خواص غذایی و درمانی جوزهندی(قسمت دوم)

telegram

همچنین ببینید

کلیه

کلیه ها چه نقشی در بدن دارند …؟؟

    کلیه ها چه نقشی در بدن دارند …؟؟   مانند غدد اندوکرین هورمون …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *