شما اینجا هستید : صفحه نخست / اشنایی با داروهای گیاهی /- خواص گیاه خردل سفید (Sinapis alba.Brassica alba)از منظر طب سنتی
خواص گیاه خردل سفید (Sinapis alba.Brassica alba)از منظر طب سنتی
- منتشر شده در : ۳ آذر ۱۳۹۵
خواص گیاه خردل سفید (Sinapis alba.Brassica alba)از منظر طب سنتی
خردل سفید (Sinapis alba:Brassica alba)
اسامی عمومی دیگر: خردل ابیض، کبر ابیض، حار.
نام های علمی دیگر : (Brassica alba:Hock, Sinapis alba) نام خانواده: خانوادهٔ شب بو(Gruciferae)نوع گیاه: بوته.قسمت مورد استفاده: دانهمواد متشکله موثر: سنالین، موسیلاژ، روغن ثابت، آنزیم میروزین، لستین، سیناپین، سولفوسيانيد و أملاح معدنی.
خواص درمانی: محرک اعصاب، قی آور، مادر، بادشکن و ملین و در استعمال خارجی به شکل ضماد، مشمع و محلول مالیدنی به عنوان قرمز کننده و محرک، محرک دردهای روماتیسمی، دردهای مفصلی و غیره به کار میرود.موارد استعمال در پزشکی سنتی ایران: دانه خردل سفید را به عنوان مدر در رفع خیز عمومی بدن، تبهای نوبه، نزله های مزمن و رفع یبوستهای مزمن و برای تهیهٔ چاشنی اغذیه و در استعمال خارجی در دردهای روماتیسمی توصیه نموده اند.مقدار و دستور مصرف: به مقدار 4- ۲ گرم روزی سه بار به صورت خیسانده و به عنوان مسهل به مقدار ۱۵ گرم در یک فنجان.عوارض جانبی و سمیت: مقدار زیاد آن سمی می باشد.موارد عدم استعمال: خردل سفید را نباید در دوران حاملگی و شیردهی مصرف نمود.