خوردنیهای گوشتی که خون ساز هستند / قسمت دوم


خوردنیهای گوشتی که خون ساز هستند  / قسمت دوم

انواع طبخ گوشت :

به شکلهای مختلف مصرف میشود و از آن خورشتهای متفاوتی تهیه میگردد.آبگوشتغذایی که امروزه کمتر بر سر سفره های ما حضور دارد و معمولاً بچهها رغبتی برای خوردن آن ندارند در حالیکه از غذاهای مفید میباشد و خوشبختانه اکثر مادران طریقهٔ پخت آن را میدانند اگر چه در مورد افزودنیها و حبوبات اختلاف نظر وجود دارد. بهترین آبگوشت با نخود تهیه میگردد نخود از حبوباتی است که تعدیل کننده اخلاط اربعه است، این غذا لذیذ، با خاصیت و مفید است، سعی شود هفته ای یکبار در برنامه غذایی گنجانده شود. لازم به ذکر است برای پختن آبگوشت بهتر است از گوشت سردست گوسفند نر استفاده شود و با آب سرد طبخ گردد، از انداختن گوشت به داخل آب گرم خودداری کنید زیرا از خواص آن کم می شود.کباب در اهمیت و خاصیت کباب روایتی از امام کاظم پایه وارد شده که شخصی به نام موسی بن بکر در مدینه به عارضه ای گرفتار شد و در نتیجه ضعیف گشت، نزد امام کاظم ع رفت امام به او فرمود: تو را ضعیف میبینم گفت آری، فرمود: کباب بخور او هم کباب خورد و بهبود یافت.عصاره گوشت در گذشته یکی از تجارب ارزشمند بزرگان ما در مداوای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی یا کم خونی شده بودند تهیه عصاره گوشت بود، بدین طریق که مقداری گوشت (بهتر است سردست باشد) را داخل یک شیشه گذاشته کمی نمک و یک پیاز کوچک به آن اضافه مینمایند البته بدون آب و در شیشه را محکم می بندند، آن را داخل قابلمه ای پر از آب گذاشته تا آرام آرام بجوشد و به تدریج با بخار غیر مستقیم آب خوب پخته شود، این نوع طبخ فوق العاده خوشمزه بوده و اکثر خواص گوشت نیز داخل عصاره حفظ می شود. خوردن آن در هفته ۲ الی ۳ بار برای بیماران ضعیف و افراد کم خون بسیار مفید است در صورت تمایل کمی لیموترش تازه نیز به آن بیفزایید. به قول قدیمی ها اگر عصاره گوشت را به مرده بدهند، زنده میشود! این جمله کنایه از خواص درمانی فوق العاده آن است.عادات غلط یکی از عادتهای غلط بعضی از خانواده این است که برای احترام و گرامی داشت بزرگترها و اشخاص پیرتر گوشت بیشتری را جلوی آنها می گذارند در حالی که هضم گوشت در سنین بالا سخت تر است، سالخوردگان می بایست از غذاهای سبک و سهل الهضم استفاده نمایند و استفاده از آبگوشت به صورت متعارف برای آنان بهتر است.گوشت مرغ و خروس نوع محلی این نوع گوشت دارای خواص غذایی مفید بیشتری می باشد و برای کسانی که دچار کم خونی اند مرغ و خروس با شیوه های متداول به صورت آرام طبخ شود و در صورت افزودن آلو بخارا و لیموترش تازه میتوان آن را گواراتر و لذیذتر کرد. از سرخ کردن این نوع گوشت در روغن اجتناب نمایید تا خواص سازنده و مواد حیاتی آن از بین نرود.توصیه ای دوستانه : گاهی خوب است برای رهایی از زندگی ماشینیو تصور یک زندگی نسبتاً طبیعی در گوشه ای از منزل (در صورت امکان) چند عدد مرغ و خروس و کبوتر نگه داری شود نه تنها آواز دل انگیز خروس در وقت نماز ذره ای از زندگی طبیعی را قابل درک میکند بلکه با تخم مرغ طبیعی نیز صبحانه لذیذتری را نوش جان خواهید نمود و ته مانده سفره نیز به مصرف خداپسندانه میرسد؛ علاوه بر اینها هر از چندی با ذبح بعضی از آنها از خاصیت طبیعی گوشت آنها بهره مند می شوید.  در کتاب حلیه المتقین روایاتی در خصوص ارزش و اهمیت  نگهداری کبوتر و مرغ و خروس بیان شده است. حضرت امام باقرع  البته میفرمایند: حیوان در خانه نگه داشتن خوب است، مثل کبوتر، مرغ و بزغاله تا آنکه اطفال جنیان با ایشان بازی کنند و با اطفال شما بازیگوشت ماهی تازه دریایی هر چند تهیه این نوع ماهیها امروزه کار آسانی نیست؛ به هر حال همانگونه که برای داروهای کمیاب سری به کیفیت غذاهای مفید غافل باشیم، ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار خوب آهن می باشد و آهن موجود در ماهی به گونه ای است که دستگاه گوارش به خوبی آن را جذب نموده و به مصرف بدن می رساند ماهی برای نوجوانان، مادران باردار    شیرده و حتی برای سالمندان و( افرادی که سهم چندانی از نور آفتاب ندارند از غذاهای مفید و مؤثر به شمار می آید. طبخ ماهی به صورت کبابی مخصوصا روی زغال علاوه بر خوشمزه بودن دارای خاصیت شفابخشی خاصی می باشد، خوردن آن را حداقل یکبار در هفته مخصوصا روزهای چهارشنبه فراموش نکنید. تحقیقات نشان داده است که مصرف ماهی سبب رشد هوش، سلامت و طول عمر است، همچنین درمان معجزه آسایی برای امراضی مثل فشار خون بالا، گواتر و میگرن محسوب میشود. ماهی سرخ کرده با روغن گردو یا زیتون مفید میباشد و با توجه به طبع سرد ماهی و خواص فراوان آن پاشیدن کمی فلفل نرم موقع کباب کردن آن و خوردن مقداری عسل بعد از خوراک ماهی تنظیم کننده مزاج خواهد بود. دل و قلوه کباب شده آن دارای خواصی شفابخش بیشتری است و بخارپز آن با کمی آب نیز موجب حفظ مواد حیاتی و زودتر هضم شدنش میگردد. خوردنیهای گوشتی که خون ساز هستند  / قسمت اول

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد