خوردنیهای گوشتی که خون ساز هستند / قسمت اول


خوردنیهای گوشتی که خون ساز هستند  / قسمت اول

 خوردنیهای گوشتی که خون ساز هستند 

   جگر سیاه گوسفند یا گوساله : از قدیم الایام جگر در جایگاه یکی از خون سازهای مهم، مطرح بوده است که سرشار از مواد حیاتی آهن و مسی و دارای ویتامین های B وA و هم چنین اسید فولیک و ویتامین B12 است. هر چند قیمت نسبتاً گرانی دارد؛ می تواند در سبد اقتصادی خانواده به عنوان دارو برای معالجه قرار گیرد. مواد گوشتی نباید زیاد مصرف شوند چون افراط در خوردنشان موجب فشار به کبد می شود؛ پس سعی شود در هفته دو یا سه بار به افرادی که کم خونی دارند یا در معرض کم خونی اند مثل زنان باردار و دختران از این دسته مواد غذایی داده شود، در حدود یکی دو سیخ یا ۲۵۰ گرم میل شود، طبخ آن نیز باید بر اساس اصول خاص انجام شود یعنی ۵ تا ۱۰ دقیقه آبپز یا کباب شود تا مواد حیاتی خود را از دست ندهد.گو شت حیوانی : گوشت تازه گاویا گوسفند، مرغ و خروس محلی، ماهی تازه دریایی، دل، قلوه و مغز بنابر نظر محققان علوم تغذیه از منابع آهن شمرده میشوند، گوشت علاوه بر آهن موجود در خود باعث جذب آهن از منابع گیاهی نیز میگردد.

دانستنیهای لازم در خصوص گوشت قرمز

در میان انواع گوشتها، گوشت قرمز در درمان کم خونی از اولویت خاصی برخوردار است. در اسلام خوردن گوشت، هر سه روز یک مرتبه مستحب است و اگر به واسطه کسالت و بیماری یا به واسطه گرفتن روزه به خوردن آن هر روز ادامه داده شود ایراد و اشکالی ندارد البته دو مرتبه خوردن آن در یک روز مکروه و ناپسند است. امام صادق صلى الله علیه وسلم می فرمایند: رسول خدایی دستور داد کسی که چهل روز بگذرد و گوشت نخورد باید قرض کند و پرداخت آن را به عهده خدا بگذارد پس گوشت بخرد و بخورد.گو شت تازه، جوان و نر در صورت کباب شدن بسیار مطبوع، خوشمزه و مفید خواهد بود و خون ساز و سهل الهضم است. بنابراین برای جلوگیری از کم خونی و یا درمان کم خونی های معمولی با خوردن یکی دو سیخ کباب با ویژگیهای فوق می توان از بروز مشکلات دیگر جلوگیری نمود.خوردنیهای گوشتی که خون ساز هستند  / قسمت دوم

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد