قالب وردپرس درنا توس
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی /  دانستنی هایی در مورد گیاه گل گندم /قسمت اول
گل گندم
گل گندم

 دانستنی هایی در مورد گیاه گل گندم /قسمت اول

 دانستنی هایی در مورد گیاه گل گندم

 

گل گندم در منطقه خراسان به لهجه محلی «لان روغنی» و در خرقان «حسن یک اودی» نامیده می شود.

گل گندم گیاهی است که به فراوانی در نواحی شمالی ایران، در البرز، اطراف تهران، بلوچستان، خراسان و سایر نواحی می روید، و در بلوچستان به آن کوراق و گل تونکا میگ ویند.

ساقه گل گندم دراز و ظریف و از کرکی نرم پوشیده شده است، ارتفاعآن به شصت سانتیمتر می رسد، و دارای یک گل است. تخم گل گندم پس از گل بوجود میآید و به شکل خوشه است. گل گندم که در کوهستانها می روید، کمی بزرگتر از گل گندم مزارع در دشت ها است، گل و برگهای آن بزرگتر و ساقه آن محکمتر است. گل گندم را می کارند و پرورش می دهند، زیرا گلهای تزیینی دارد. گل گندم را در ماه مرداد بچینید و با دقت، آن را خیلی سریع، در جایی

.که هوا دارد، خشک کنید .

کمی از تاریخ گل گندم

گل گندم برای قدیمی ها ناشناخته نبود، ولی یونانیها و لاتینی ها به آن عقیده زیادی نداشتند. «پلین» عالم طبیعی دان معروف، در کتاب خود شرح داده که گل گندم برای دروگران شوم و مزاحم است و داس آنها را از کار میاندازد. گیاه شناسی آسوئیسی که نامش «اوگوستن پیرائوسکاندول» است و در سال های ۱۷۷۸ تا ۱۸۱ میزیسته، گل گندمی را که در کوه های سیسیل فراوان می روید، گل اصلی گندم میداند.

در قرن پانزدهم پزشکان خواص گل گندم را در آثار خود ذکر کرده اند و خاصیت ضد بند آمدن ادرار (حبس شدن خون یا ماده دیگر در بدن) به آن نسبت داده اند. اشعاری درباره این گل سروده شده است که در آن گفته می شود، ورم چشمان با گل گندم درمان می شود.

«ژوآخیم کارمراریوس» که در سالهای  ۱۵۰۴ -۱۵۹۵ می زیست، در کتاب خود به نام «هورتوس مدیکوس» جوشانده گل گندم را برای درمان تپش .قلب تجویز می کند او میگوید یک مشت گل گندم را در یک بطری ماء الشعیر بخیسانید، نوعی دارو خواهد شد، و برای یرقان مفید و مؤثر خواهد بود. به عقیده وگاسپارهوفمن» گل گندم خواص قابض دارد و از بالا رفتن تب جلوگیری می کند و آن را به حد اعتدالی می رساند و از فساد خون و سرایت امراض نیز جلوگیری می کند.

در سال ۱۶۵۰  با «ژه هورسیتوس» در کتاب فار هاکوپه کاتولیک تجویز می کند که عرق گل گندم را با گوشت یک خرچنگ زنده مخلوط کنند و روی دندان بچه ها بمالند تا بتوانند آن را سوراخ کنند. چشم پزشک معروف، «بالتهازار تیمولوس» در اثر خود به نام کلازوس هدی سینال متذکر می شود که آب گل گندم مایع آرام کننده ممتازی برای چشمان آبی است در صورتی که آب بارهنگ برای چشمان سیاه مفید و مؤثر است.

بالاخره، «ماموریس شاراس» در کتاب خود به نام فالاها کوچه روایال نسخه تهیه گل گندم را بترتیبی که در زمان وی معمول بوده شرح میدهد و میگوید: «هر مقدار که لازم دارید، گل گندم را بردارید و آن را آسیاب کرده و یا در هاون بکوبید و بعد معادل وزن آن آب برف در آن بریزید و ظرف محتوی را بیست و چهار ساعت بگذارید بماند. بعد با آتش ملایمی عرق آن را بگیرید و مایعی که بدست آمد در بطری بریزید. عرق گل گندم که بدین ترتیب بدست آید برای روشنایی و بینایی چشمان و همچنین درمان ورمهای چشم مفید و مؤثر است و به همین علت است که به این گیاه معجزه گر، لقب «عینک بشکن» داده اند.

دانستنی هایی در مورد گیاه گل گندم /قسمت دوم

 

 

مطلب پیشنهادی

گیاه ماردارو

همه چیز در مورد گیاه ماردارو!!

همه چیز در مورد گیاه ماردارو!! طریقه استعمال ماردارو ۱- برای درمان یبوست: ده گرم …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *