درباره بیماری آرتریت بیشتر بدانید…


درباره بیماری آرتریت بیشتر بدانید…

درباره بیماری آرتریت بیشتر بدانید...

 آرتریت همانطوریکه از نامش معلوم است یکی از بماریهاى عفونى شریان ها است که سرانجام بتخریب کم و بیش آنها منجر می شود میدانیم که یک شریان از سه قسمت ساخته شده است که عبارت است از طبقه داخلی، میانی و خارجی، اما اگر جدارهای شرائین سخت و ضخیم شوند و نرمی و قابلیت خم شدن خود را از دست بدهند بآن (آترواسکلروز) میگویند که به معنی تصلب شرائین است.باید دانست که این ناراحتی بیشتر در اشخاص مسن دیده میشود اما در اشخاص جوان تر قبل از آنکه جدار شریان آلوده گردد پدیدههای انقباضی بوجود میآید که بنوبه خود نیز ناراحت کننده و دردآور است در اینجا نیز مانند تصلب شرائین سالمندان قطر داخلی عروق نقصان مییابد بنابراین جریان خون کند می شود و با زحمت با نساج بدن غذا می رساند گاهی انسداد شریان کامل است. در اینجا خطرات حاصله بستگی بوسعت عضوی دارد که شریان آنرا مشروب میسازد آرتریت ممکن است در تمام شرائین بدن پیدا شود مانند شرائین مغز و شکم و قلب اگر در شریان قلب پیدا شود بآن (کوروناریت) میگویند و سکته قلبی از آن ناشی میگردد.اما وقتی در اشخاص جوان از آرتریت صحبت بمیان میآید منظور همان آرتریت اندام تحتانی یا پاها میباشد در اینجا بیمار در حین راه رفتن بطور ناگهانی درد شدیدی در پای خود احساس می کند و یکدفعه مجبور به توقف می شود و نقطه دردناک را که در عضلات پشت ساق پا یا در مجاورت گودی زانو قرار دارد مالش میدهد تا آنکه درد برطرف شود و بتواند براه خود ادامه دهد ناراحتی و درد فوق ناشی از اختلال جریان خون میباشد زیرا مجرای شریان تنگ شده و در نتیجه مقدار کمتری خون بعضلات پا میرسد. اگر در اینجا نوسانات یعنی دامنه ضربات شریان را اندازه بگیرند مشاهده میشود که بطور قابل بوجهی نقصان یافتهاند. امروز با استفاده از داروهای بازکننده عروقی بخوبی می توان جریان خون را در عضو بیمار زیاد کرد و ناراحتیهای فوق را مرتفع نمود. اما باید در نظر داشت که عامل مساعد کننده دیگری نیز وجود دارند که در پیدایش بیماری آرتریت تأثیر فراوان دارد مانند کار زیاد، تجرد، سرما و غیره که موجب توقف خون در عروق پا انقباض شریان ها می شوند. رژیم غذائی - رژیم غذائی مبتلایان به آرتریت باید بسیار ساده و از موادی که خون را سنگین و آلوده میسازد عاری باشد در بیماران مبتلا بمرض قند آرتریت نسبت مستقیمی با افزایش مقدار خون دارد در اینجا برای درمان آرتریت ابتدا باید عامل بوجود آورنده آن یعنی مرض قند را معالجه کرد. غذاهای خیلی چرب که هضم و جذب آن مشکل میباشد برای بیماران (آرتریتی) مناسب نیستند همینطور برخی از سبزیجات که دارای مقدار زیادی مواد اوریکی هستند مانند قارچ، مارچوبه، ترشک و اسفناج باید از صورت غذای بیماران حذف گردد. S چربی بخصوصی چربیهای حیوانی کلسترول خون را بالا میبرد میدانیم که کلسترول یکی از عناصری است که برای جدار عروق خون مضر و زیان بخش میباشد زیراکلسترول وقتی که مقدارش زیاد باشد روی جدار داخلی ) شرائین مینشیند و شکل صفحات کم و بیش سفتی را بخود میگیرد بنابراین بیماران مبتلا به آرتریت باید از خوردن غذاهای خیلی چرب و بخصوع چربی های حیوانی جداً دوری نمایند مانند ژامبون، گوشت های : .پنیر چرب، تخم مرغمی توان گوشتهای قرمز و بدون چربی را بصورت کباب به بیماران داد همینطور بیمار می تواند از ماهی های لاغر یا بدون چربی نیز استفاده نماید غلات خمیر مایه ها نان، سیب زمینی و سبزیجات را در صورتی که خطر چاقی در میان باشد باید محدود نمود میوهجات و سبزیجات سبز برای بیمار مفید است نمک برای بیماران بد نیست اما بر عکس فلفل و سایر ادویه جات برای آنها زیانآور است. همچنین قهوه و چای چون اثر انقباض روی عروق دارند افراطشان مضر است، مشروبات الکلی که اثر بدی روی کبد دارند برای بیماران منع میشود اما برخی نیز از بیماران ادعا میکنند که با نوشیدن مشروبات آرامش بیشتری بدست آورده اند. میدانیم که الکل رگهای خونی را گشاد میکند و پس افراط در نوشیدن شخص مست و پاهایش گرم می شود اما جریان خونی که باین طریق فعال شده است موقتی است و دیری نمی پاید که در اثر یک عکس العمل انقباضی دوباره رگ تنگ می شود ولی در اسلام هیچ پزشک مسلمانی بعلت خرمت مسکرات خوردن آنرا «تجویز نمیکند»

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد