قالب وردپرس درنا توس
خانه / رژیم غذایی برای انواع بیماریها / دستور غذا برای زنان باردار
زن باردار
زن باردار

دستور غذا برای زنان باردار

دستور غذا برای زنان باردار

 

زن باردار باید برای دو نفر غذا بخورد، این حرفی است که معمولاً مردم میزنند.کاملاً اشتباه است – زنی که ۵۵ کیلوگرم وزن دارد و بچه او هم فرض نمائید ۳ کیلوگرم وزنش می شود پس باید برای ۵۸ کیلو غذا بخورد نه اینکه برای ۱۱۰ کیلو غذا صرف نماید.

به طور کلی بارداری، طفلی، جفت، مایع اطراف جنین و زهدان بزرگ شده روی هم ممکن است ۷ کیلو به وزن مادر علاوه نماید.

پس زنی که ۵۵ کیلو وزنش می باشد شاید در موقع بارداری به ۶۲ تا ۶۵ برسد ولی بیش از این مقدار نمیشود. پس ابداً لزوم ندارد شما در دادن غذا به این زنان افراط نمائید و از طرف دیگر هم نباید کمتر از میزانی که لازم است (مثلا کمتر از ۶۲ کیلو) غذا بدهید.

زیادی غذا تولید اسید و غش زایمان (اکلامپسی) نموده به علاوه مدت انبساط زاهدان را طولانی می نماید. پس رژیم غذائی زنان باردار باید عادی و معمولی باشد ولی لازم است در نظر بگیرند هر چه میلی دارد و میخورد ممکن است نتواند بخوبی هضم نماید

پس باید به دستورات و نکات زیر توجه کنند:

گوشت – (آلبومین) مقدار گوشت مثلا (کتلت) نباید بخورد مقدار گوشت مصرفی از۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم تجاوز کند چون زاهدان را زیاد محکم نموده بدین جهت در موقعزایمان اتساع زهدان و عمل زایمان طولانی میشود. و ثابت شده است زنانی که در موقع بارداری کمتر گوشت خورده اند وضع حمل آنها از زنانی که گوشت زیاد خوردهاند بمراتب بهتر و سبکتر بوده است، بعلاوه ممکن است به جای آلبومین حیوانی از آلبومین های نباتی (مانند لوبیا، عدسی و غیره) استفاده نمائید چون بسیار کمتر سمیت دارند و کمتر عناصری که اسیداوریک تولید می کنند به بدن می دهند.

دیگر اینکه باید از خوردن ماهی حتی المقدور اجتناب کرد، مخصوصاً ماهی هائی که تازه نیستند چون روده های زن باردار بسیار حساس  بوده زود تحریک می شوند.

مواد نشاسته و قند – زن باردار باید زیاد قند و مواد نشاسته نخورد پس یک زن باردار لازم است در روز بمقدار یک تکه نان و به همان میزان سبزیجات و غذاهای خمیری میل نماید.

چربی – مواد چربی هم مناسب نبوده تولید آسیدوز و زیادی استون در خون می نماید – در جنگ ۱۹۱۸-۱۹۱۴ به علت کمبود چربی در آلمان تلفات از ناحیه  عوارض بارداری (مانند اکلامپسی) بمراتب کمتر از سالهای دیگر بوده است.

غذاهائی که توصیه می شوند:

شیر – شیر مخلوطی از مواد طبیعی، آلبومین، قند و مواد چربی می باشد و غذا و مدر خوبی است بدون اینکه نیروی قلب را بمصرف برساند ولی چون چربی زیاد دارد مانع از ترشح معده میگردد بنابراین بهتر است موقع غذا نخورند و ساعت ۱۰ صبح یا  چهار بعدازظهر از آن میل نمایند

تخم مرغ – آنهم غذای خوبی است ولی چون میزان کلسترول خون در زنان باردار زیاد است بعضی مخالف با استعمال تخم مرغ بودند ولی چون هر تخم مرغ دارای ۲۵ سانتی گرم کلسترول است و اگر در تمام خون این مقدار مخلوط شود و فقط چند میلی گرم علاوه می گردد ابداً اهمیت ندارد.

املاح – نمک طعام، ید، کلسیم، فسفات و آهن برای جنین لازم است و باید این مواد را به شکل خام وارد بدن نمود که بهتر جذب شوند.

بالاخره برای اینکه دستگاه گوارش بهتر تحریک شود و بیشتر ترشح نماید باید غذا چاشنی دار و خوشمزه باشد. همچنین باید بوسیله سبزیجات و میوه جات مواد معدنی و ویتامین های لازم جنین را وارد بدن نمود.

نمونه ای از غذای خوشمزه و مناسب برای زن باردار (با آلبومین حیوانی):

صبح:سیب (با پوست بخورند)، سلولز، قهوه با شیر، نان و کره

ساعت ۱۰:قهوه با شیر، مواد چربی، نان و کره، سبزی و میوه بهر شکلی باشد

ظهر:کتلت کباب گوساله، آلبومین حیوانی، سیب زمینی و پنیر کهنه 

ساعت ۴ بعد از ظهر : شیر

شب :سوپ سبزی، مواد نشاسته، نخود فرنگی، برنج، شیرینی خامه دار

به این غذاها سبزیجات و میوه جات باید علاوه شود.

آنچه ید دارد: بولاغ اوتی، بوسیله سرکه و روغن تهیه گردد و یا با هر لقمه غذا قدریاز آن بخورند.

آنچه آهک دارد:گندم تخمی را از آسیاب بگذرانند و با پنیر مخلوط کنند و با نان موقع غذا میل نمایند.

آنچه آهن دارد:گوجه فرنگی و خیار و هویج را از وسط برند و به وسیله دستگاه فشار میوه آب آنها را بگیرند و به همان میزان آب میوه (آب پرتقال و غیره) مخلوط نمایند و به اندازه یکی استکان در فاصله غذا (ساعت ۱۰ صبح یا ۴ بعدازظهر) از آن بنوشند.

آنچه ویتامین (د) دارد: این ویتامین برای نگاهداری املاح آهکی در بدن لازم است و بهتر است حبوبات را مدت طولانی در معرض آفتاب که مقدار زیاد اشعه ماوراء بنفش دارد قرار دهند و بعد آنرا خرد نموده با مربا مخلوط و میل کنند. عوارض و اختلال دوره بارداری – ما در اینجا فقط از استفراغ بارداری صحبت میکنیم چون از نظر غذائی اهمیت دارد چون بدین وسیله مواد غذائی بدن کم می شود در اینجا لازم است بیمار دراز بکشد و خود را کمی بپوشاند که فقط حرارت بدن تامین گردد و غذای کم ولی بدفعات زیاد داده شود و بیشتر بدهند و آبهای گازدار بنوشند و سعی کنند زیاد تقلا ننمایند تا استفراغ تولید نشود.

دایه: مادریا دایه که شیر می دهد باید معمولاً مانند زن باردار تغذیه شود و مخصوصاً زیادتر غذا بخورد چون نوزاد وزن بیشتری از جنین دارد و در این مورد لازم نیست مانند زن باردار از چربی پرهیز کند و باید تا میتواند زیاد سبزیجات خام و میوه بخورد تا مواد لازم طفل از قبیل آهن، آهک، فسفات و ید تامین گردد. 

مطلب پیشنهادی

بیماری کبد

اگر کبد شما بیمار است…

اگر کبد شما بیمار است …   غیر از موارد بیماری حاد کبد (قولنج کبد، …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *