previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

دندان ها چگونه پوسیده می شوند؟(قسمت دوم)


دندان ها چگونه پوسیده می شوند؟(قسمت دوم)

عوامل مؤثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان چه هستند؟

۱) استفاده از غذاهای مقوی برای دندان و لثه در دوره بارداری مادر و در دوره کودکی.

۲) تا حد امکان پرهیز از مصرف مواد قندی در رژیم غذایی کودک و استفاده از خوراکی های مناسب (سبزیجات و میوه ها) در وعده های غذایی

۴) استفاده از شیر مادر (در صورتی که دندان کودک بعد از هر بار شیرخوردن تمیز نشود).

۵) استفاده از فلوراید برای تقویت جنسی دندان و رعایت بسیار دقیق بهداشت دهان و دندان ۔

۶) رعایت بسیار دقیق بهداشت دهان و دندان، استفاده از دهان شویه ها و جویدن .آدامس های حاوی گزیلیتول

.۷) مرتب کردن دندانها با درمانهای ارتودنسی

.۸) معاینه هر ۶ ماه یک بار دندانها به وسیله دندانپزشک

۹) تنفس با بینی.

۱۰) در صورت استفاده از شیشه شیر، جلوگیری از ایجاد عادت خوابیدن با شیشه شیر.

عامل بیش از ۹۵٪ پوسیدگی های دندان مصرف مواد قندی است (خصوصاً قندهای ساده که برای شیرین کردن نوشیدنی هاو شیرینی ها استفاده می شود). حتی قندهای مرکب نظیر قند موجود در میوه ها، نان و امثال آنها اگر برای مدت طولانی (مثلاً خوردن کشمش یا بیسکویت بدون شستن دهان ) یا مکرر خورده شوند (نظیر آب میوه چندبار در روز) و دهان شسته نشود، به سرعت باعث پوسیدگی دندان ها می شوند.

مقاومت شخصی و دندان: مجموعه ای از عوامل دفاعی در دهان هر شخصی وجود دارد که در برابر ایجاد پوسیدگی مقاومت می کند.

این عوامل عبارتند از:

وضعیت بزاق دهانی و سلول های موجود  در آن، شکل و فرم  دندان ، طرز قرار گیری دندان ها

علاوه بر این، برخی مردم در برابر عوامل مخرب مقاومت بیشتری نشان می دهند. مقاومت شخصی ممکن است ارثی، مادرزادی یا اکتسابی باشد.ممکن است همیشگی یا موقتی باشد.

زمان: پوسیدگی دندان در یک لحظه و یک روز انجام نمی شود، بلکه مدت زمان لازم ممکن است

کودکی که چندین بار در روز آشامیدنی (یا مواد) شیرین مصرف می کند پس از مدتی لکه هایی بر روی دندان هایش پیدا شود که نشانه شروع پوسیدگی باشد.

پوسیدگی دندان های شیری

پوسیدگی در دندان های شیری دقیقاً نظیر دندان های دائمی می تواند به وجود آید و پیشرفت کند. باید دانست که سرعت پیشرفت پوسیدگی در دندانهای شیری به علت کم بودن ضخامت مینا و عاج خیلی بیشتر از دندانهای دائمی است و نوع خاصی ازپوسیدگی  که به نام پوسیدگی شیری معروف است در کودکان شیرخوار(کمتر از سه سال) بعد از رویش دندانها به وجود می آید و علت پیدایش آن، این است که بر اثر ازدیاد مصرف آب قند یا شیر (بخصوص هنگام خواب) و تمیز نکردن دندان ها متعاقب آن دندان های شیری (خصوصاً دندان های جلویی فک بالا و سپس دندان های کرسی و نیشی ) مبتلا و پوسیده می شوند.

برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ناشی از شیر خوردن چه می توان کرد؟

۱) از بدو تولد نوزاد را هنگام شیر دادن باید در بغل نگاه داشت.

۲) هنگام خواباندن کودک از مصرف آب قند یا شیر خودداری شود. اگر این کار امکان پذیر نیست، پس از به خواب رفتن کودک، شیشه شیراز دهان کودک خارج شود.

۳) به محتویات شیشه شیر شکر یا مواد قندی اضافه نشود.

۴) پس از یک سالگی از شیشه شیر استفاده نشود و برای دادن آب میوه به کودک از فنجان استفاده گردد.

۵) تمیز کردن دندانهای کودک پس از استفاده از خوردن شیر فراموش نشود (۵ تا۱۰ میلی لیتر آب شرب داخل شیشه ریخته و به شیر خوار بدهید).

ب: عوامل مستعد کننده پوسیدگی دندان در کودکان چه هستند؟

۱) سوء تغذیه در دوره بارداری مادر و در دوره کودکی

، ۲) استفاده بی مورد از مواد قندی و تنقلات در رژیم غذایی و یا «میان و عده های غذایی».

۳) زیاد بودن دفعات خوردن

۴) استفاده از شیشه شیر (خصوصا شیر شیرین شده) برای آرام کردن و یا خواباندن نوزاد.

۵) عوامل ارثی مؤثر بر سست بودن جنس دندان،

۶) کم یا اسیدی بودن بزاق دهان.

۷) نامرتب بودن ردیف دندانها (به دلیل گیر کردن مواد غذایی سبب پوسیدگی می شود).

۸) تنفس با دهان (به دلیل ایجاد خشکی دهان).

دندان ها چگونه پوسیده می شوند؟(قسمت اول)

دندان ها چگونه پوسیده می شوند؟(قسمت سوم)


دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد