قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / روش های صحیح طبخ برخی از موادغذایی
روش های صحیح طبخ برخی از موادغذایی
روش های صحیح طبخ برخی از موادغذایی

روش های صحیح طبخ برخی از موادغذایی

روش های صحیح طبخ برخی از موادغذایی

 

طرز پختن برنج

1- در مورد برنج تا آنجا که ممکن است به صورت دمی (کته) تهیه شود. در غیر این صورت هرگز آب برنج را دور نریزید بلکه برای پختن سبزیجات، آش و سوپ از آن استفاده نمایید. برنج را هرگز ساعت ها قبل خیس نکنید. شستن بیش از حد برنج قبل از طبخ یکی از عادات غلط است زیرا با این کار مقداری از مواد نشاسته ای، ویتامین ها و سایر مواد مفید موجود در آن از بین میرود. باید توجه داشت که برنج پخته  از لحاظ وزن دو برابر برنج خام است.

طریق طبخ سبزی ها

۲- مقدار آب برای پختن سبزی حتی المقدور کم باشد.

۳- ابتدا آب را جوش آورده بعد سبزی را در آن بریزید به خصوص در مورد سیب زمینی.

۴- سبزیهایی را که بایستی با پوست پخت، پوست نکنید مانند سیب زمینی.

۵- سبزیها را به صورت یکنواخت خرد کنید و هر قسمت سبزی را جداگانه بپزید مثل برگ و ساقه اسفناج

۶- آب سبزیها را هرگز دور نریزید و برای خورش ها یا آبگوشت استفاده کنید.

۷- در ظرف را ببندید و در موقع پختن سعی شود غذا را کمتر هم بزنید.

۸- غذا را تا حدی بپزید که باید پخته شود نه آنقدر که له شود.

طبخ میوه در غذاها

9- میوه ها مانند سیب درختی و به را که معمولاً در خورش ها مصرف می کنیم سعی شود پوست نکنده باشد. همچنین آلو و گوجه برقانی و قیسی را خوب بشویید. زیرا اغلب برای خشک کردن آنها از هوای آزاد استفاده می شود. در نتیجه ممکن است در لابه لای چین های گوشتی آنها شن وجود داشته باشد.

طرز پختن گوشت ها- باید سعی کرد همیشه گوشت کم چربی مصرف کرد. آب گوشت را در سوپ و آش مصرف کنید و هرگز آن را دور نریزید زیرا مقدار زیادی از پروتئین و چربی گوشت با آن دور ریخته میشود. گوشت پخته معمولاً حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از وزن خود را از دست میدهد.

طریقه شستشو و ضدعفونی کردن میوه و سبزی:

پس از شستشوی میوه یا سبزیجات در آب ساده جهت انگل زدایی، آنها را در یک ظرف پنج لیتری آب ریخته و به ازای هر لیتر آب ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی اضافه نموده، به هم زده تا تمام سطح سبزیجات. یا میوه ها در کف اب قرار گیرند و بعد از ۵ دقیقه میوه یا سبزی را از روی کفاب جمع آوری کرده و دوباره با آب سالم بهداشتی شستشو داده تا بدین وسیله تخم انگلها از روی سطح میوه و سبزیجات جدا شود.

و بعد از آن درمرحله ضد عفونی جهت از بین بردن میکروب های بیماریزا نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین را در ظرفی محتوی ۵ لیتر آب ریخته، کاملاً حل کرده و به مدت ۵ دقیقه میوه یا سبزیجات انگل زدایی شده را در این محلول قرار داده و سپس آنها را دوباره با آب سالم بهداشتی کاملاً شسته و سپس مصرف می نماییم (مایع ضدعفونی کننده و گندزدایی میوه و سبزیجات در داروخانه ها عرضه میگردد).

مطلب پیشنهادی

ام اس

بهترین راهکار در مواجهه با سوال حالت چطوره؟

بهترین راهکار در مواجهه با سوال حالت چطوره؟   برای کسانی که به شما نزدیکند، …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *