روغن مصطکی را بیشتر بشناسید….


روغن مصطکی را بیشتر بشناسید….

روغن مصطکی را بیشتر بشناسید....

   مقدار یک او قیه که (۷ مثقال و نیم) باشد مصطکی در یک رطل روغن زیتون یا کنجد (رطل ۹۰ مثقال است) بقدر مضاعف، بدین معنی که دو ظرف که یکی آب داشته باشد بر روی آتش بگذارید تا آب در او بجوشد و ظرف دیگری که روغن و مصطکی در او باشد در میان آن ظرف آبدار گذاشته تا از حرارت آب جوشناک، مصطکی در روغن حل گردد (هر صمغی را بهمین منوال می شود روغن گرفت)خواص روغن مصطکیروغن مصطکی برای پوست بسیار مفید بوده، مالیدن این روغن به پوست باعث شفافتر شدن و نرم شدن پوست شما میشود. همچنین از این روغن جهت التیام سوختگی‌ها استفاده میشود و از آن میتوان به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید استفاده نمود. روغن مصطکی از تورم پوست پیشگیری کرده و به طورکلی در حفظ و سلامت پوست موثر است.از روغن مصطکی در طب سنتی و در قدیم برای درمان وبا استفاده میشده است.امروزه از این روغن برای درمان غده‌های سرطانی استفاده میشود. از روغن مصطکی در طب سنتی و مخلوط آن با روغن زیتون، در بهبود بخشیدن معده، کبد و بیماریهای پوستی استفاده میشده و آنرا علاج ورم روده و کبد دانسته اند.دارای افعال ملطف، محلل، جالی، قابض و مقوی قوا و اعضای رئیسه (مغز، قلب و کبد) است. از دیدگاه طب سنتی دارای خواص متنوعی می باشد که بعضی از مهم ترین آن ها عبارتند از: جویدن آن با برگ صبر جاذب رطوبات و بلغم ها از مغز و کام و زبان است. آشامیدن آن رفع کننده سردرد بارد و نزله های بارد است. به رفع سرگیجه، سرفه بلغمی و خلط خونی کمک می کند. بوییدن آن و استنشاق آن با روغن زنبق جهت وسواس به کار می رود. با کندر جهت تقویت یادگیری و حدت ذهن به کار می رود. جهت تورم معده، روده ها، مقعد و کبد مفید است. به هضم، افزایش اشتها و کاهش نفخ کمک می کند. جویدن یا مالیدن پودر آن بر روی دندان جهت استحکام دندان، لثه، تسکین درد، ایجاد خوشبویی و کاهش رطوبات زبان و مغز و تقویت معده به کار می رود. آشامیدن مخلوط پودرشده 1 درم مصطکی (3.2 گرم) با 2 درم (حدود 6.5 گرم) شکر در آب، ملین، ضد نفخ، مقوی معده و دفع کننده اخلاط غلیظ بلغمی است. آشامیدن و نطول مصطکی جهت شکستگی استخوان، کوفتگی اعضا، ضربه و صدمه به کار می رود. هم آشامیدن و هم طلای آن برای شفافیت صورت و زیبایی چهره به کار می رود. ضماد برگ درخت، جهت برآمدگی مقعد و رحم حادث از سردی نافع است. مضر و مصلح: مصطکی مضر مثانه است و مصلح آن خیسانیدن آن در سرکه انگوری به مدت 1 شبانه روز و سپس خشک کردن آن و استفاده به تنهایی یا همراه با کتیرا است. قند، صمغ عربی، مغز گردو و گشنیز را هم جزء مصلحات گفته اند. بدل:هم وزن آن کندر، یا 1.5 برابر آن علک البطم (سقز) و در تقویت معده و کبد هم وزن آن اذخر است.میزان مصرف در طب رایج و سنتی در طب سنتی مقدار مصرف روزانه آن تا یک مثقال (4.5 گرم) است. صمغ مصطکی در درمان زخمها با دوز روزانه 1 گرم مورد مطالعه قرار گرفته است. محصولات تجاری مختلف وجود دارند از جمله Mastika دارای 250 میلی گرم صمغ در یک کپسول است. راهنمای تجویز دوز سازنده، مصرف دهانی 4 کپسول قبل از زمان خواب یا با معده خالی به مدت 4 هفته و به دنبال آن دوز نگهدارنده 2 کپسول در روز برای ثابت نگهداشتن سلامتی مجرای گوارشی را توصیه کرده است.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد