زنجبیل ( یک نوع از فلفل )یک داروی مسکن/ قسمت دوم


زنجبیل ( یک نوع از فلفل )یک داروی مسکن/ قسمت دوم
در طب قدیم کره از زنجبیل به عنوان دارویی مسکن، ضد سکسکه، ضد استفراغ، ضدسرفه و آرام بخش، زیاد استفاده می شد.نسخه های قدیمی کره ای زیر نسبتاً معروف بودند:۱ - بیماران گرفتار برونشیت هنگام سرفه، ۱۸/۷۵ گرم جوشانده زنجبیل را با ۰/۹ گرم شیره قند تولید شده از غلات، در آب جوش دم کرده، سپس سرد نموده و میخوردند. ۲- برای درمان گاستریت شدید، بی اشتهایی و استفراغ، خوردن گرم زنجبیل و ۰/۳۶ گرم سرکه (۳ تا ۶٪) به شکل دم کرده مفید است.۳ - برای درمان استوماتیت، غرغره دهان با شربت زنجبیل و پاشیدن پودر زنجبیل تأثیر مفیدی دارد.۴- برای درد شدید شکم، زنجبیل خشک شده (۳/۷۵ گرم) آمیخته با آب برنج در حال جوش خورده شود.۵ - برای بی خوابی کهنسالان، آشامیدن زنجبیل خرد شدم (۱۱/۲۵ گرم) با آب گرم مفید است.در طب معاصر عصاره ی زنجبیل در ترکیب داروهای مایع معده و اشتهاآور به کار میرود. اکنون تأثیر مفید زنجبیل بر روی عمل حرکتی و ترشحی معده از نظر علمی اثبات شده است.داروسازان کره ای در تجربه ای تأیید نمودند که شیره زنجبیل برای استفراغ جنبه دارویی داشته، فعالیت و پریستالسیس دستگاه معده و روده را کم کرده تأثیر آرام بخشی نیز دارد.تحت تأثیر زنجبیل فشار خون پایین آمده و تنفس معتدل می گردد. از آن جا که شیره ی زنجبیل از استفراغ آپومرفینی جلوگیری می نماید، می توان نتیجه گرفت که اثر ضد استفراغی و آرام کننده این داروی قدیمی به تأثیر سرکوبگرانه ای آن بر مراکز مربوطه در بصل النخاع و بعضی نقاط دیگر مغز مربوط است.در طب چینی ریشه زنجبیل به عنوان داروی ضد مسمومیت، درمانکننده درد سیاتیکی، ضد سپسیس و اشتهاآور استفاده می شد. زنجبیل همراه با دیگر گیاهان شفابخش، برای درمان درد مفاصل، تنگی نفس، برونشیت، گلوکوما و درد عصبی توصیه میگردد. ریشه ی اصلی آن را به عنوان داروی ضد سرماخوردگی، ضد عفونی کننده برای درمان سرفه و زکام، برونشیت و به منزله ی ضد استفراغ مصرف می کنند.در طب کره ای زنجبیل به عنوان داروی معده و ضد استفراغ و همچنین برای درمان دردهای معده، استفراغ، بی اشتهایی و همچنین اختلال عمل معده و یبوسعه سالمندان و کودکان استفاده میشود.عصاره زنجبیل (۱:۱۰)، برای درمان شکل های مختلف نورودرماتیت روزی ۲ تا ۳ بار به موضع بیماری مالیده می شود

روش استفاده

یک قاشق سوپخوری خرد شده ریشه اصلی زنجبیل را در یک لیوان آب جوش ریخته روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه جوشانده، سپس پالائیده و به آن ۲۰۰ میلی گرم آب جوشیده اضافه می کنند. مایع حاصل شده به مقدار یک تا ۲ قاشق سوپخوری روزی ۲ تا ۳ بار قبل از غذا میل میگردد.

تدابیر احتیاطی

خوردن زنجبیل برای زنان حامله و همچنین برای اشخاصی که فشار خونشان پایین است ممنوع است  زنجبیل ( یک نوع از فلفل )یک داروی مسکن/ قسمت اول

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد