قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / سبزیجات تازه و خامی که خون ساز هستند / قسمت دوم
سبزیجات تازه
سبزیجات تازه

سبزیجات تازه و خامی که خون ساز هستند / قسمت دوم

تذکرات لازم و ضروری در مصرف کاهو

بهترین خاصیت کاهو در برگهای بزرگ روئین آن که تحت تابش مستقیم آفتاب قرار میگیرد وجود دارد؛ بنابراین آن را دور نریزید، اگر فکر می کنید این برگها کمی پیر شده و سفت هستند، آن را بخورید؛ زیرا بهترین راه مصرف جهت رفع کم خونی است یعنی در آبمیوه گیری آبش را گرفته، نوش جان کنید یا آن را خرد کرده بخارپز نموده و با ماست و کمی پونه کوهی و در صورت امکان کشمش و مغز گردو به صورت سالادی خوشمزه میل کنید. یکی از مفیدترین سالادها، سالاد کاهوست، مشروط بر اینکه خواص غذایی و درمانی آن را با سس های موجود در بازار از بین نبریم؛ بلکه با کمی نمک و سرکه محلی به همراه لیمو ترشی تازه و روغن زیتون آن را میل نمایید

خوردن کاهو در فصل بهار (فصل جوشش خون) با سکنجبین ازسستی ایام بهار در بدن می کاهد

خوردن کاهو نه تنها  تشنگی را بر طرف می کند بلکه در درون بدن را نیز پاکسازی مینماید، همچنین می توان با بخارپز کردن برگ کاهو بهترین ماسک صورت را تهیه نمود که در طراوت و شادابی پوست صورت و درمان جوش ها مفید است.

کاهو از سبزیهای ارزان و قابل دسترس همگان بوده و خوشبختانه در همه فصول موجود است، والدین عزیز سعی نمایند این سبزی مفید را در سبد غذایی خانوار قرار داده و از فواید خدادادی آن بهره مند شوند.

نکته ای که نباید فراموش کرد خوب جویدن است که از فاکتورهای مهم دریافت خواص خوردنی هاست؛ کاهو نیز اگر خوب جویده شود نه تنها در هضم غذا مؤثر است بلکه خواص بیشتری را به مصرف کننده تقدیم می نماید.

کسانی که طبع سردی دارند سعی کنند بعد از خوردن کاهو چند عدد خرما یا یک قاشق عسل و یا تعدادی کشمش بخورند تا دچار بی حالی

باقلا نامی آشنا برای همه: از خانواده حبوبات است و در روایات اسلامی از فوائد آن بیانات گوهر باری به ما مسلمانان رسیده و به لحاظ خواص طبیعی و دارویی آن در درمان کم خونی های ناشی از فقر آهن به مصرف آن توصیه شده است. ساق پا را استحکام می بخشد و خون تازه تولید می کند. و در روایات تأکید شده آن را با پوست بخورید.

باقلا به لحاظ داشتن مواد معدنی و ویتامین، از خون سازها به شمار میرود. باقلانفاخ بوده، خوب است موقع خوردنش کمی نعناع ساییده یا زیره به روی آن ریخته با سرکه یا آب لیموی تازه میل شود در این صورت بسیار خوشمزه خواهد بود.

همچنین در صورت خشک کردن باقلا میتوان در طول سال آن را

در اختیار همگان قرار داد. باقلای دزفول، کاشان و تبریز از معروفترین نوع این حبوبات است. باقلا پلو با ماهی یکی از غذاهای معروف ایرانی است که معمولاً در فصل بهار مادران کد بانو می پزند

لازم به ذکر است؛ خوردن باقلا مخصوصاً تازه آن در بعضی افراد ایجاد ساسیت خونی بنام فاویسم می نماید، در این بیماری، افراد به سرعت افت خون پیدا می کنند و باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه نمایند. 

جوانه غلات و حبوبات : نعمت سبز جوانه های غلات و حبوبات بهترین غذا و مؤثرترین درمان در پیشگیری ورفع بیماریهاست.

خوشبختانه با پیشرفت علوم تغذیه شفابخشی جوانه ها از جایگاه بالای درمانی برخوردار شده، ویتامین B12 که بهترین دارو برای کم خونی شناخته شده در جوانهٔ حبوبات و غلات به وفور یافت می شود. علاوه بر این منبع بسیاری خوبی از آهن و املاح در این گروه یافت می شود.

جای بسی خوشحالی است که تهیه جوانه ها نه تنها برای همگان امکان پذیر است بلکه از نظر مالی نیز مقرون به صرفه است. وقتی دانه ای یا بذری به اذن پروردگار جوانه میزند، مواد مغذی آن افزایش مییابد و ویتامین هایش زیاد می شود از جمله ویتامین E که بسیار برای سلامتی و آرامش انسان مورد نیاز است؛ از نظر کیفیت دانه جوانه زده به هیچ عنوان قابل مقایسه با قبل از جوانه زدن نمی باشد.

راهکارهای عملی

متداولترین مصرف جوانه گندم در سالاد آن است، به شرط اینکه آن را قبل از غذا مصرف کنند.

آقای گیلوردهاوزر در درمان کم خونی، آرد جوانه گندم را به همراه یک لیوان شیر و مقداری مخمر جو توصیه می نماید و علاوه بر آن از آرد جوانه گندم میتوان حلوا و کاچی خوشمزه ای نیز تهیه نمود همچنین از غلات و حبوبات می توان سوپ و آش های خوشمزه درست کرد، با جوانه ماش نیز می توان ماش پلوی لذیذی پخت.

مادران کد بانو با مدیریت خوب خود می توانند زمینه های مصرف جوانه ها را در وعدههای غذایی طراحی نمایند.

طرز تهیه جوانه ها : بهتر است جوانه ها را در منزل به صورت تازه تهیه نمود. ابتدا دانه ها را در یک ظرف به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت خیسانده سپس آنها را در یک سینی بزرگ ریخته و در جایی نسبتاً گرم گذاشته، یک دستمال مرطوب روی آن میکشیم و روزی ۲ الی ۳ بار آن را مرطوب می نماییم تا این که جوانه بزنند، معمولاً روز چهارم و پنجم جوانه میزنند وقتی جوانه گندم به اندازه خود گندم شد قابل استفاده است آنها را داخل شیشه ای در بسته در یخچال قرار می دهیم تا به صورت کاملاً تازه مصرف شوند، نگه داری از جوانه ها به مدت زیاد صحیح نیست، خوردن خام آنها و یا به صورت آرد جوانه بسیار سودمند و مغذی است، سوهان سوغات شهر قم نیز از آرد جوانهٔ گندم تهیه می شود و از شیرینی جات مقوی است.

در جوانه ها آهن قابل جذب فراوانی وجود دارد و با مصرف آنها به همان میزان مواد ممانعت کننده از جذب آهن (تانن ها و اسید فیتیک ها) کم می شوند پس مصرف جوانه ها که با علاقه و سلیقه مادران تهیه میشود در درمان رنگ پریدگی رخسار افراد خانواده از بهترین و کم هزینه ترین درمانهاست

سبزیجات تازه و خامی که خون ساز هستند  / قسمت اول

مطلب پیشنهادی

پوسیدگی دندان

بررسی سرعت و میزان عود پوسیدگی دندان کامپوزیت شده 

بررسی سرعت و میزان عود پوسیدگی دندان کامپوزیت شده    یکی از عیوب کلیه مواد ترمیمی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *