قالب وردپرس درنا توس
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / سبزیجات تازه و خامی که خون ساز هستند / قسمت اول
سبزیجات تازه
سبزیجات تازه

سبزیجات تازه و خامی که خون ساز هستند / قسمت اول

سبزیجات تازه و خامی که خون ساز هستند  

 

سبزیجات در کتب تغذیه بر حسب ریشه، ساقه، برگ و گل آنها گروه بندی شده اند.

الف – سبزیهایی که ریشه آنها مورد مصرف است مثل هویج، چغندر، شلغم، ترب و پیاز

ب – سبزیهایی که ساقه آنها خورده می شود مانند کرفس، مارچوبه

ج – سبزیهایی که برگ آنها قابل استفاده است مثل کاهو، اسفناج، کلم

د – سبزیهایی که میوه آنها برای تغذیه به کار می رود مانند خیار، گوجه فرنگی، کدو، بادمجان، لوبیا سبز و….

ه – سبزیهایی که گل آنها به مصرف می رسد مثل گل کلم و کنگر فرنگی ……

مصرف همه سبزیها به خاطر داشتن ویتامین ها و املاح برای انسان ضروری است و خوشبختانه از جهت اقتصادی نیز مقرون به صرفه بوده، دارای خواص زیادی هستند ولی از نظر انرژی زایی منبع فقیری محسوب میشوند.

از میان سبزیها بعضی از آنها ارزش ویژه ای داشته، در درمان بعضی از بیماری ها مثل کم خونی نقش مهمی را ایفا می کنند. در ذیل به دو مورد مهم اشاره می شود.

اسفناج سبزی ضد کم خونی

از قدیم الایام برگ سبز و زیبای اسفناج مورد توجه بوده و برای درمان کم خونی ها مورد استفاده قرار می گرفته است و با پیشرفت علوم تغذیه خواص درمانی آن بیش از پیش آشکار گردیده، زیرا اسفناج مقدار زیادی ویتامین C ،B ،A و مقادیر قابل توجهی ید، آهن، مس و کبالت را داراست و از نظر پزشکی به عنوان داروی ضد کم خونی مطرح است به طوری که در قرن ۱۳ میلادی،

برای افزایش نیروی مردان جنگی به آنها اسفناج می دادند و به عنوان یکی از خون سازها در زمره با ارزش ترین سبزی ها شناخته شده بود، هر چند امروزه قیل و قالهایی در مورد جذب آهن آن مطرح است، به تجربه اثبات شده که اسفناج به لحاظ منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی در سلامتی و نشاط و شادابی انسان شگفتی آفرین است.

اسفناج برای افرادی که دارای فقر آهن اند قابل جذب تر است و می توان آن را به طریق عصاره (آبگیری)، بخارپز و سوپ و خورشت استفاده نمود. مادران محترم در فصل رویش اسفناج سعی نمایند از مصرف آن غفلت ننموده و ذائقه فرزندان را با این نعمت الهی با پختن بورانی اسفناج یا کوکو اسفناج آشنا کنند و حداقل هفته ای یکی دوبار آن را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

برای درمان افرادی که علائم کم خونی دارند می توان آب اسفناج را گرفته با افزودن یک قاشق عسل یا شیره خرما و انگور به درمانگری پرداخت. از آنجا که اسفناج گلبولهای سرخ را زیاد می کند و انرژی زاست؛ بهترین درمان برای ضعف عمومی بدن محسوب می شود.

اسفناج هر چه تازه تر باشد خواص بیشتری دارد، زیرا پس از چند روز مواد زنده و حیاتی خود را از دست می دهد. در ضمن افرادی که مشکلات کبد یا سنگ کلیه و یا التهاب مفاصل دارند در نخوردن اسفناج افراط نکنند. کاهو خون ساز بی نظیر: برگ سبز و زیبای کاهو یکی از نعمات خداوند برای سلامتی انسان است.

کاهو از خانواده سبزی هاست و بنا به نظر بعضی از متخصصان علوم تغذیه خوب است کاهو را همانند نان از خوراکی های روزانه خود قرار دهیم، این نظر حاکی از اهمیت کاهو در سلامتی انسان می باشد.

کاهو هم مصرف غذایی و هم دارویی دارد، بسیار مقوی بوده، بهترین سبزی برای تصفیه و تولید خون، کاهش فشار خون و منظم کنندهٔ گردش خون است.کاهو آرام بخش اعصاب است و پخته آن خواب آور می باشد.

امروزه کارخانه های شیمیایی از عصاره کاهو برای بی خوابی و تشنجات، دارو تولید میکنند. کاهو به لحاظ داشتن آهن، مواد معدنی و ویتامین های دیگر در ساخت و ساز و ترمیم گلبولهای سرخ نقش مؤثری ایفا می کند. امام صادق ع می فرمایند: بر شما باد کاهو، چرا که خون را تصفیه می کند.

نیومان، شیمیدان معروف میگوید: کاهو از نظر داشتن آهن بسیار غنی است و گلبولهای قرمز خون را زیاد کرده، صورت و لبها را سرخ میکند و اعصاب را آرامش بخشیده و خواب آور است. همه این آثار به دلیل صافی و پاکی خون است، زیرا به قول امام صادق ع کاهو تصفیه کننده خون میباشد، علاوه بر این طبق نظر متخصصان خوردن کاهو تشویشی، دلهره و نگرانی ها را برطرف می نماید.

سبزیجات تازه و خامی که خون ساز هستند  / قسمت دوم

مطلب پیشنهادی

عفونت سینه

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی

اقدامات لازم بعداز ابتلا به عفونت سینه در دوران شیردهی   در حالی که دچار …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *