سیب زمینی و یک دنیا خاصیت/ قسمت اول


سیب زمینی  و یک دنیا خاصیت/ قسمت اول

سیب زمینی  و یک دنیا خاصیت

 ویتامینها نان اشخاصی است که مبتلا به ورم مفصل هستند و یا چاق شده اند و رژیم می گیرندسیب زمینی سرشار از ویتامینهای B و C و دارای مواد چربی است و سبزی سالم و مغذی است.مقدار ویتامینهای C آن با انبار کردن آن برای ایام زمستان کم می شود.مصرف آن برای اشخاصی که مبتلا به ورم مفصل یا باد مفاصل هستند، همچنین اشخاصی که زیاد چاق شده اند و نباید چربی و روغن بخورند تجویز شده است، و اشخاص چاق باید سیب زمینی را بدون کره و روغن بخورند. سیب زمینی از سبزیهایی است که خیلی سهل الهضم است.پوره هایی که از سیب زمینی درست می شود باید کاملاً با آب دهان آمیخته کرد و آهسته آهسته آن را فرو داد و الا اگر کاملاً با بزاق دهان آمیخته نشود در شکم تخمیر شده و تولید دل درد و نفخ شکم خواهدکردسیب زمینی دارای مقدار فراوانی املاح پتاس است. مارتینه یک کیلو سیب زمینی را تجزیه کرده و پنج گرم املاح پتاس را از آن استخراج کرده است. این مقدار املاح پتاس در سیب زمینی این سبزی را به قدری قلیایی کرده است که از غنی ترین آبهای معدنی بیشتر املاح پتاس دارد.به همین علت است که مصرف سیب زمینی نه تنها برای اشخاصی کهمبتلا به مرض قندند مجاز شده است، بلکه توصیه و تجویز شده است کهبه جای نان آن را به طور کباب شده یا بخارپز و یا به صورت پخته درخاکستر مصرف کنند. نسخه تهیه نان سیب زمینی چنین است: دو قسمت سیب زمینی را با دو قسمت آرد گندم بکشید سیب زمینیها را بخارپز کنید. بهترین طریق پختن سیب زمینی آن است که آن را در دیگ هاوزر بپزند. دیگ هاوزر دیگی است که دو طبقه است در طبقه زیر آب ریخته می شود و بعد به وسیله شبکه ای جدا می شود و در نتیجه سیب زمینی ها طوری قرار میگیرند که با آب تماس ندارد و در آن هم محکم بسته میشود. وقتی زیر این دیگ را آتش کنند آب بخار شده و سیب زمینی ها را که در رو قرار گرفته است میپزد. همین کار را میتوان به طریق دیگری انجام داد در دیگی آب بریزید و در وسط آن دیگ سبدی را جدا دهید که با سطح آب مماس نشود و سپس روی آن سبد سیب زمینی را بریزید و در دیگ را ببندید و زیر آن را آتش کنید. بعد از اینکه سیب زمینی ها کاملاً با بخار پخت آنها را پوست بکنید تا گرم است با دست یا با نورد آنها را پوست بکنید تا به شکل خمیر درآید. خمیر ترش را با نصف آرد خمیر کنید و بعد آرد را به آن اضافه کنید، سیب زمینی و کمی نمک را به آن مخلوط کنید؛ تمام این مواد را با هم مخلوط کنید و با آب گرمی برحسب فصل با خمیر مایع آن را خمیر کنید و بورزید و مدتی آن را بگذارید تا ور بیاید. پس از اینکه بخوبی و رآمد کوره را گرم کنید.کوره ای که برای پختن نان سیب زمینی گرم می شود نباید آتش آن تند باشد، زیرا پختن نان سیب زمینی با آتش ملایم ولی در مدتی طولانی تر از مدت نان گندم خالصی پخته می شود. نان سیب زمینی که به این ترتیب پخته شود مدت زمان زیادی تازه مانده و کهنه نمی شود. سیب زمینی  و یک دنیا خاصیت/ قسمت دومسیب زمینی  و یک دنیا خاصیت/ قسمت سوم

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد