خانه / درمان بیماریها با سرد نوشها و دمنوشهای گیاهی / شربت سکنجبین شکری (اقتباس ازکتاب قانون)
شربت فواکه ضدصرع کودکان
شربت فواکه ضدصرع کودکان

شربت سکنجبین شکری (اقتباس ازکتاب قانون)

شربت سکنجبین شکری (اقتباس ازکتاب قانون)

شکر تصفیه نشده را در دیگ بریز وسرکه بسیار تندو پرمایه بر آن بریز. مقدارسرکه آنقدر باشدکه سرکه روی آنرا بگیرد. مگر آنکه بخواهی زیاد ترش نباشدکه در اینصورت سـرکه را هرچندکه بخواهیم کمتر می ریزیم. روی شـعله ملایم بجوشانیدتاشکر کاملاحل شود.کف بالاآمده را مرتب باکاسه مسی چیده و دور می ریزیم.

ولی نبایـدشـکر وسـرکه را هم بزنیم. پس از تمام شدن کف مقداری آب جوشـیده سـردشده بر آن اضافه میکنیم و آنقدر روی شعله میجوشانیم تا قوام گیرد و غلیظ شود. هنگام مصرف یک لیوان آب را با مقداری از این سکنجبین شیرین کرده میل کنید.

شربت سیب

مقوی معده و قلب ضعیف و آرام کننده تپش قلب است و اشتها را تقویت می کند. آب سیب تازه ۵۰۰گرم را روی شعله ملایم آنقدر بجوشانیدتا نیمی از آن بخارشود. از پارچه صافی ریز بگذرانیـدو ۱۲ساعت درحرارت معمولی مایل به خنک نگهـداری کنیـد. روی شـعله ملایم قرار دهیدتا نیمی دیگرکم شود باز هم ازصافی پارچه ای ریز بگذرانیدو مجدداجوشـیدن را ادامه دهیدتا غلیظ شود. اگر می خواهیدشـیرین ترشود هنگام آخرین جوشـش مقداری شـکر یا عسل به آن اضافه کرده و پس از قوام آمدن درجای خنک نگهداری کنید. مقدار مصرف آن در هر روز ۲ الی۳قاشق غذاخوری است که در یک استکان یا لیوان آب حل کرده میل کنید.

شربت فواکه ضدصرع

ضدتشنج بوده و برای صرع کودکان نافع است.

عرقیات: گل گاوزبان، پرسیاوشان، اسطوخودوس، بسفاویج، افتیمون، بهارنارنج، نعناع از هرکدام یک شیشه.

آبمیوهها: سیب، به، انگورسیاه، ازگیل، آلوقطره طلاکاملارسیده،شیره توت،شیره انگور از هرکدام ۲۵۰گرم.

طرز تهیه: آبمیوه ها و عرقیات را ۱۰ دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید،سپس مقداری عسل و یاشکر و یا قندبه اندازه ای که شیرین شود وارد کرده و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید. نصف قاشق چای خوری زعفران سائیـده اضافه و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانیـد. در یخچال نگهداری کنید. روزانه بین۱ تا ۳ استکان میل کنید.

شربت فواکه ضدصرع کودکان

۷شیشه گلاب، نصف شیشه عرق نعناع. ۵۲۵گرم قرقات، ۱۷۵۰گرم آب سیب. گلاب را داغ کرده تـا به حـدجوش برسـدقرقـات را اضـافه کنیـدو درظرف لعابی، استیل و یا پیرکس ریخته و درب آن راکاملا ببندید، ۲۴سـاعت بعـدعصاره کشـی کرده و تفـاله آن را دور بریزیـد.

آب سـیب و عرقیـات را مخلـوط کرده و بـه مـدت ۱۰ دقیقه بجوشانیـد. نبـات یا عسل را واردکنیـدو ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانیـد،سـپس نصف قـاشق چـای خوری زعفران اضافه و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید. در یخچال نگهداری کرده. روزی۳ بار هربار یک قاشق چای خوری تا مرباخوری به کودک بخورانیـد. با رعایت نسـبت، مواد اولیه را می توانیـدبه میزاندلخواه کاهش دهیدتا از فاسدشدن شربت در اثرطول مدت نگهداری جلوگیری شود.

telegram

همچنین ببینید

شربت فواکه

شربت فواکه ضدروماتیسم

شربت فواکه ضدروماتیسم آرتئیـدروماتئیدرا نافع و ورمهای مفاصل و انگشـتان پا و دست را از …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *