شلغم,یک سبزی خنک در دنیای سبزی ها


شلغم,یک سبزی خنک در دنیای سبزی ها

شلغم,یک سبزی خنک در دنیای سبزی ها

 

شلغم

شلغم سرشار از ویتامینهای B ،A و C با کلسیم است و از سبزیهای نادری است که دارای آرسنیک هستند و این ماده در درجه اول برای بیماریهایی که علت آن فقر غذایی، تحلیل قوا، سل هستند بسیار مفید است و بدن انسان بیش از چند میلی گرم از این ماده مقوی را ندارد. از سوی دیگر، شلغم دارای ۷/۴ درصد مواد قندی است و حال آنکه شیرین ترین و بهترین سیب درختی بیش از ۷/۲ درصد قند ندارد.شلغم دارای فسفر، ید و گوگرد است، مدر، ضد اسکوربوت است و در معالجهٔ چاقی نیز مصرف می شود.چون شلغم خنک است به عنوان سبزی خنک در ترکیبات سوپهایی که به بیماران می دهند وارد می شود.و چون شلغم دارای مقدار زیادی مواد قندی است مصرف آن برای اشخاص مبتلا به دیابت منع شده است. معروف است که شلغم بدهضهم است و اگر خوب پخته شود برای هر معده ای مناسب است. شلغم را اگر در سوپ گوشت گوساله بریزید غذای مسکن خوبی را به وجود می آورد. اشخاصی که مبتلا به جوش صورت و اگزما هستند اگر هر روز مقدار کمی شلغم خام را بخورند احتیاج بدن آنها به گوگردی که در این سبزی هست برطرف خواهد شد، و در نتیجه جوش صورت آنها خوب خواهد شد، ولی باید شلغم خام را با دقت و احتیاط بجوند تا معده آنها ناراحت و خسته نشود اگر شلغم را خرد کنند و صد گرم آن را در یک لیتر شیر یا آب بجوشانند نوشابه ای به دست می آید که برای سینه فوق العاده مفید است و باید کمی شکر به آن بزنند و در زکام و عفونتهای ریوی مصرف کنند. شربت شلغم را اگر چند قاشق سوپ خوری در روز بخورند دارای همان خواص برای معالجهٔ درد سینه و زکام استبرای تهیه شربت، شلغم را رنده می کنند و آب آن را میگیرند و صاف میکنند و با آتش ملایمی به اندازهٔ مساوی با شکر میپزند تا به قوام بیاید و غلیظ شود.شربت شلغم را به طرز دیگری هم تهیه می کنند و آن این است که وسط شلغم را گود می کنند و در گودی آن شکر میریزند و پس از مدتی شربت غلیظی در آن به وجود می آید که بچه ها آن را خیلی دوست دارند و برای آنها هم مصرف آن فوق العاده مفید و مؤثر است. برای غرغره کردن در موقع آنژین باید یک شلغم بزرگ را قطعه قطعه کرده و در نیم لیتر آب جوشانده و آن را مصرف کرد.

شلغم چه دردهایی را شفا می دهد

برای رفع سرما زدگی، یک شربت را در کوره با پوست بپزید، وقتی خوب پخته شده است که اگر انگشت دست خود را به آن فرو کنید به آسانی در آن فرو میرود. بعد کمی بگذارید سرد شود، سپس آن را به دو قطعه کرده و هر قطعه را روی عضوی که سرمازدگی پیدا کرده بگذارید و محکم بمالید تا شیره آن بیرون آید. تخم شلغم را اگر بکوبند و به مقدر شش گرم در دم کرده برگ تیول مصرف کنند ترشح و ادرار را تحریک میکنند. مصرف کوبیدهٔ تخم شلغم با دم کرده برگ تیول در سرماخوردگی و .سنگ کلیه و مثانه نیز تجویز شده است در بیماری نقرس و درد مفاصل یک شلغم را بپزید و آن را ریزریز کرده و به شکل فرنی در آورید و مثل ضمادی روی مفاصلی که درد می کند بگذارید. هنگام درد دندان اگر ضماد شلغم را به ترتیب بالا تهیه کرده و پشت گوش بگذارید درد دندانها را فوراً تسکین می دهد. ضماد شلغم برای تهیهٔ معالجهٔ انواع آبسه، تومور، دمل و کورک، گوشه انگشت، سرمازدگی اعضا بدن، مصرف می شود و ورم آن را بکلی از بین می بردبرای دفع خرخاکی باید شلغم را دو نیمه کرده و در جاهایی که این  حشره هست گذاشت همینطور اگر شلغم را بکوبند و در سطل آبی بریزند و آن را در جاهایی که  خرخاکی وجود دارد بگذارند تمام آنها خود را در سطل آب خواهند انداخت و غرق خواهند شد

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد