طبیعت گرمی و سردی مواد خوراکی در طب سنتی!!


طبیعت گرمی و سردی مواد خوراکی در طب سنتی!!

طبیعت گرمی و سردی مواد خوراکی در طب سنتی!!

  درمان های سنتی بر چهار رکن اصلی مبتنی بود: ۲. تنقیه (پالایش) معده، روده، خون و خلط مضر ۳. متعادل کردن مزاج (خلط) با درنظر گرفتن گرمی یا سردی مزاج شخصں ۴. علاج| چینیان نزدیک به ۹۴٪ امراضی را با روش های گیاهی و طب سوزنی معالجه میکنند و داروهای خود را به دوسوم کشورهای جهان صادر ای کنند و هر روز شاهد گرایشی شرکتهای داروسازی معروف جهان به ساخت داروهای گیاهی هستیم. ساخت بیمارستان های Sinai در امریکا همین نکته است. از پیروان مکتب طب اخلاطی (Humorism) میتوان به جالینوس، بقراط، رازی و بوعلی سینا اشاره کرد.پیشینیان گرمی را به خوراکی های طبیعی انرژی دهنده اطلاق میکردند (که شامل شیرین مزه ها مانند عسل و تندمزهها مانند فلفل است) و با مصرف آنها علائم یا عوارض گرمی ایجاد می شود که عبارتند از: عوارض پوستی (جوش، خارش، و ...)، تورم غدد لنفاوی و گلودرد، سوزش ادرار، تلخی و باردار شدن زبان، ایجاد حرارت و عطش، عوارض کبدی، زیاد شدن و بعضاً بدبویی عرق، چاقی، چرب شدن پوست و سر، افزایش احتمال مذکر شدن جنین، تقویت حافظه، خشک شدن بینی و دهان، ایجاد یبوست، ایجاد تورم غده ی پروستات، تقویت حافظه، افزایش میل جنسیآنتی بیوتیک ها و پنی سیلین دارای طبع گرم اند. از سوی دیگر خوراکی های طبع سرد فاقد انرژی و حرارت هستند (شامل خوراکی های ترش مزه مانند مرکبات، و بی مزه مانند خیار و هندوانه) که با مصرف آن ها، عوارض و علائم سردی ایجاد و مشاهده می شود که عبارتند از:آبریزش دهان، قی در گوشه چشم، خواب زیاد، سستی و بیحالی، نمناکی پوست، افت فشار خون، سرگیجه، تهوع، کم اشتهایی، اسهال و استفراغ، سیاهی رفتن چشم، کاهش میل جنسی، ریزش مو، بالا رفتن احتمال مؤنث شدن جنین، ضعف حافظه، نازایی، دردهای عضلانی (تحریک)، خواب رفتن اعضا (در بیماران دارای فشار خون پایین محسوس تر است). کسی که دارای طبعی گرم است، یعنی مزاج وی با خوراکی های پرحرارت (شیرین یا تند) سازگار است، با خوردن سردی (مثلاً گوجه فرنگی، هندوانه و...) به اصطلاح سردی اش می کند که با صرف کمی گرمی مانند نبات داغ یا عرق نعناع بهبود مییابد. از سویدیگر، کسی که مزاج وی با خوراکی های کم حرارت (ترش و بیمزه) سازگاری دارد با صرف گرمی (مانند مربا، حلوا، انتی بیوتیک) به اصطلاح گرمی اش می کند که با مصرف مصلح آن یعنی سردی (مانند هندوانه، عرق کاسنی و دوغ ترشی و ...) بهبود مییابد. توجه: خوراکی های تلخ مزه در هر دو دسته گرمی و سردی مشاهده میشوند و نمی توان خوراکی ها را صرفاً از روی تلح بودن در حکم گرمی یا سردی دانست. نکته دیگر آن که خوراکیها با حرارت دادن و جوشاندن رو به گرمی سیر می کنند. در مورد ترک اعتیاد باید سعی کرد تا طبع شخصی را برگرداند (یعنی اگر سرد است، خوراکی های گرم تجویز کرد و برعکس). باید توجه داشت که تریاک اگر خورده شود سردی و اگر کشیده شود گرمی محسوب می شود. سفیدپوستان میلی به سردی دارند و سبزه پوستان میلی به گرمی و تلخی. پوست های سفید به فلفل سیاه حساس اند سبزه پوستان به فلفل قرمز، از میان گوشت حیوانات، گوشت حیوانات خارخوار (مانند شتر و بز) دارای طبع گرم و گوشت آبزیان و خوک دارای طبع سرد است. و گوشت مرغ، گوسفند و پرندگان دارای طبع معتدل است. ولی شیر حیوانات تابع گرمی گوشت آنها نیست. از جمله: شیر بز دارای طبع سرد است. شیر گاو دارای طبع گرم است.شیر گوسفند دارای طبع گرم است. شیر الاغ دارای طبع سرد است.شیر مادران شیرده دارای طبع گرم تر است.

دیدگاه خود را مطرح فرمایید . وظیفه ماست که به سوالات شما پاسخ دهیم

پاسخ دیدگاه شما ایمیل خواهد شد