طب سنتی در درمان ام اس
عوامل ایجاد یا تشدید کننده:
کمبود اسید لینولئیک در زنان بار دار پروتئین آکوآپوئین ۴، عوامل ارثی، ویروس آنفلوآنزا، تبخال، سرماخورد نوعی باکتری، نپختن و سرخ کردن مواد غذایی، غذاهای چرب ثقیل، سس، مغز، خاویار، نان و غلات (بیش از اندازه)، الکل، سیگار ، شکلات، شیر، بستنی، کره، خامه، پنیر، تخم مرغ، بادمجان، کلم، خیا ر ، شیرینی، استفاده اندک از سبزی تازه، کمبود منگنز.درمان:
ویتامین D، استحمام با آب ولرم (هر روز)، پیاده روی و نرمش ،ورزش، یک لیوان شیر + عسل + قرص مخمر آبجو، سبزی های تازه، نخو چغندر، حبوبات، اجیل خام، خام خواری، کاهش مصرف نان و لبنیات تا یک پنجم برنامه غذایی، نیش زنبور (دو دقیقه پس از گزش بیرون بکشید - تا یک ماه)هم چنین چای قارچ کومبوجا، تنتور ریشه رازقی (پنج قطر در سه نوبت)، روغن کاجیره (روزی دو قاشق متوسط)، کاری، روغن گل مغربی، دم کرده جین سینگ + سورنجان + شاهتره +زیره سیاه آویشن + مغز ناخنک (از هریک ۵ گرم) + بوزیدان + مخلصه + بادرنجبویه پرسیاوشان + بابونه+ گل نیلوفر + بومادران (هریک ۴ گرم) + انیسون +زیتون سبز هسته درآورده + سنا (هریک ۲ گرم - روزی دو قاشق بزرگ ) هسته ازگیل.