طرز تهیه سکنجبین ساده با شکر, از شیخ الرئیس
سرکهٔ انگور تند و ترش و کهنه را گرفته و با مقدار لازم شکر سفید در دیگی مخلوط نمایند و مقدار شکر و سرکه بسته به نوع نوشابه ای است که می خواهند تهیه کنند که در بالا انواع آن ذکر شد. اگر بخواهند ترش باشد سرکه و شکر برابر و اگر بخواهند شرین باشد با شکر بیشتر، مخلوط را بر روی شعلهٔ ملایمی آهسته می جوشانند تا شکر گداخته و با سرکه مخلوط شود و با استفاده از کف سفیدهٔ تخم مرغ کف چرک آن را مرتباً بگیرند تا کاملاً صاف و بدون کف و چرکی شود. اگر غلیظ باشد می توان آب صافی به مقدار لازم روی آن ریخت تا بجوشد و در حد غلظت مورد نظر شود. در مواردی در مقابل هر سه کیلو شکر به میزان ۲۵۰ گرم گلاب مخلوط می کنند و بعد در اواخر کار چند دسته نعنای تازهٔ معطر در آن انداخته می گذارند که چند جوش بزند و سپس سکنجبین را سرد کرده و در بطری ها برای نگهداری می ریزند.
در تهیهٔ سکنجبین های سادهٔ معمولی و غیرطبی اغلب دوست ندارند که گلاب نیز مخلوط شود